העבודה החדשה שלי!

jesenia

New member
העבודה החדשה שלי!

אז ככה, בגדול אני די מרוצה (כשיהיה לי זמן אני אפרט...), פשוט אין מה להשוות למקום העבודה הקודם שלי (מי שרוצה להזדעזע שתחפש את ההודעה שלי...די מזמן). אממה, אליה וקוץ בה - הבחורה שאיתה אני עובדת. שמתי לב שהיא לא ממש זריזה בעבודה כשאני נמצאת, אבל מילא. אנחנו עובדות בשיטת המשמרות, וצריכות להסתנכרן על המטלות שבוצעו, מטלות חדשות וכו'. היא מעדיפה לצאת לצהריים 5 דק' אחרי שאני מגיעה במקום לשבת איתי, וכך החפיפה שלנו היא שטחית ביותר ותמיד כדרך אגב, ובמיוחד ברגע האחרון. גם עם זה אני מצליחה להסתדר. הבוסית שלנו נסעה לחו"ל והשאירה לי מספר מטלות - לבדוק לה מייל, לתייק לה דברים וכו'. היא השאירה אצלנו מפתחות ועוד כמה חפצים, אני יידעתי את שותפתי וכמה מהדברים נעשו אף בנוכחותה. כשהבוסית חזרה למשרד היא שאלה מה עם א', איפה ב' וכו'. שותפתי שכחה והעדיפה להגיד "לא יודעת, אולי היא טיפלה בזה", טילפנה אלי וקיבלה ממני את המידע אחרי שהזכרתי לה שהיא צריכה לדעת כזה דבר. אחרי יותר מידי תשובות כאלה היא קיבלה וואחד נזיפה והתקשרה לעשות לי "טובה" ולהזהיר אותי שהבוסית בעצבים, שאיך אנחנו עובדות בלי ליידע אחת את השניה. מה אני אגיד לכן, מאז שיחת הטלפון הזו הלב שלי נכנס לפעילות מואצת, ומיני-התקפי לב על כל צלצול פלאפון. נזכרתי שלפני שעזבתי את המשרד נתתי לה כמה דברים למסור לבוסית, וכיוון שהיא התקשרה לשאול איפה נמצאים הדברים שרק לפני שעתיים הראיתי לה, התקשרתי להזכיר לה למסור את הדברים (שכמובן, היא עוד לא עשתה. בטח גם עלי תכננה להפיל את התיק). אני טיפוס כזה שלוקח הכל ללב, וממש לא התאים לי שיצא לי כזה שם של לא-אחראית. אצלנו בעבודה גם לא מעניין שמשהו מסויים לא נעשה כי וכי וכי...אלא הוא צריך להיעשות. יש אחריות קולקטיבית, ואני לא יכולה להתחיל להגיד "אבל כן אמרתי לה, אבל כן הראיתי לה" וכו'. חזרתי לעבודה בפיק בירכיים ואחרי שיחה עם הבוסית הסתבר לי שהכל בסדר וההאשמה בחוסר אחריות יותר בכיוון של שותפתי (חוץ מדבר אחד שבאמת שכחתי ליידע אותה, אבל הבוסית אמרה שזה בסדר ומותר לי לטעות...איזו חמודה) אבל גם זה רק אחרי שהבוסית מדברת עם שנינו ואני מצטדקת ואומרת לה "אבל את זוכרת שאתמול לפני שעזבתי הזכרתי לך" והחצופה עוד עונה לי "טוב זה לא רק זה, שכחת להגיד לי Y" - ולא שכחתי!! היא אמרה לי "תשמעי, כשאני עושה משהו אני לא ממש מקשיבה אז יכול להיות שלא שמעתי" - אבל אתן יודעות מה היא עשתה כשהודעתי לה מה צריך לעשות? נכון, כלום! היא כזו טיפוס שאם שואלים אותה מה עם X, היא ישר מתחילה לחשוב "אוקי, איך אני מראה להם שזו לא אשמתי", ולפי מה שדיברתי עם הבוסית היא בדיוק קלטה אותה. ובסוף כל המגילה יש גם שאלה - מה עושים עם כזו שותפה? שמצד אחד מה-זה משחקת אותה חברה שלי, ומבקשת טובות (בכיף) ומצד שני ברגע שיש לה בעיה היא מפילה אותה עלי. בעלי אמר לי שמהיום לכתוב לה הכל ולעשות לעצמי עותק, לא להסתפק באמירה, ואכן עשיתי יומן חפיפה (בלי עותקים...יש גבול...) ומתחילה לרשום שם את כל קורות היום, אבל יום אחד עשיתי בשבילה רשימה של מטלות+הסבר בע"פ, והיא אומרת לי שכדאי שאני אטפל בזה מחר. ממש השתגעתי כשניסיתי להסביר לה בנימוס שאין סיבה לדחות את זה, וממילא לא היה לה מה לעשות. אחותי היתה במקרה שם והיתה המומה מזה.

enicegirl

New member
את בסדר ../images/Emo140.gif

בתכלס קשה מאוד להסתדר עם מישהי שלא ממש משתפת פעולה על הצד הטוב. אני רק מאחלת לך שזה יסתדר במהלך הזמן וטוב שאת עושה לך יומן כזה וסדר כמו שצריך. זה רק יכול להועיל. לי היתה שותפה לעבודה ממש ממש מגעילה שהטילה עליי הכל, בגלל שהייתי חדשה - לא יכולתי לפתוח עליה את הפה אז קיבלתי הכל בהכנעה. קשה לי לייעץ במקרים כאלו כי אני בעצמי לא התמודדתי עם זה.

jesenia

New member
תודה :) גם אני נחשבת ה"חדשה"

כולה יש לה ותק של 3 שבועות עלי...ועדיין היא מנסה להיות כזו פטרונית ולחלק לי הוראות ליד אנשים, מה שאמור "להקטין" אותי בפניהם. איזה יום אחד היא וידאה שכל הנוכחים בחדר ידעו שאני נשואה (???) ועושה כל מיני דברים קטנים כאלה, שנראה לי שאתן צודקות וזה מעיד על חוסר ביטחון... ניסיתי להגיד לה בעדינות (ובפרטיות) שאני לא שכחתי לעדכן אותה, והזכרתי לה מתי בדיוק אמרתי/נתתי/עדכנתי אותה, והיא פשוט נעצה בי מבט ואמה שהיא לא זוכרת, או שאני לא צריכה להגיד לה דברים כשהיא באמצע משהו ועוד אלף ואחת דברים, אוזן קשבת אני לא ממש אמצא אצלה (אלא אם אני בקטע של ריכולים...) עוד קטע? אני אמורה להתחיל בשעה מסויימת, והיא ביקשה ממני להגיע כ15 דק' לפני הזמן כדי שהיא תספיק לצהריים עם החבר'ה שלה. הסכמתי. יום אחד הגעתי בזמן (זתומרת בשבילה איחרתי) והיא ממש נזפה בי, וזה ממש לא בסדר, גם כשאני הייתי חדשה הייתי מגיעה מוקדם, יש לי הרבה מה ללמד אותך, וככה לא נספיק כלום אם את מגיעה בזמן של הצהריים בלה בלה בלה, ובכלל כדאי שתגיעי לפחות חצי שעה לפני הזמן כדי שאני אספיק לצאת לצהריים. בתכ'לס הגעתי במשך עוד יומיים הרבה הרבה לפני הזמן ושאלתי אותה מה יש ללמוד, והיא עונה במתק שפתיים "אין כלום". היום איחרתי להגיע בעשרים דקות (וזה אחרי ששבועות אני מגיעה חצי שעה קודם ע"ח זמני הפרטי) והיא עשתה כזה פרצוף, מה קרה, דאגתי לך, את יודעת שאני צריכה ללכת...אם הייתי מספרת לכן כמה פעמים היא דפקה לי קטע הודיני בשעה שאני צריכה לצאת...החלקתי גם את זה. למרות שעליתי עליה, זה לא הסטייל שלי ליצור פיצוצים בעבודה. אז החלטתי, כאמור, לרשום את כל מה שרק קורה בשעות שאני עובדת, אני אגמול אותה בקרוב מההרגל הזה שאני מגיעה חצי שעה קודם... מישהי מכירה קורס אסרטיביות? :)

yuli c

New member
תראי...

אני מאוד מבינה אותך גם אני מהאנשים שלא אוהבים ליצור פיצוצים בעבודה ומעדיפה לשמור את מה שאני חושבת לעצמי ואכן גם אני זקוקה לקורס אסרטיביות בדחיפות. בכל אופן איך שהבנתי את וה"פטרונית" באותו מעמד ככה שלפי מה שאת מספרת מה שהיא עושה לך מקרא פשוט ניצול. גם אצלינו יש קרפדה שחושבת שהיא הבוסית שלי רק בגלל שיש לה יותר ותק בעבודה וזה באמת חבל שאנשים שאתה נמצא איתם כל כך הרבה שעות ביום לא יכולים להיות חברים שלך אלא אם כן זה לריכולים שזה דבר שאני ממש לא אוהבת לעשות ובמקום זה הם רק מנסים "לטפס" עליך ולנסות להראות לכולם שהם הכי טובים ושאתה לא שווה כלום. אני מאוד מבינה אותך גם אצלינו הקרפדה הראשית מתערבת לי כל הזמן בעניינים וזה לפעמים מעליב. למזלי עם האנשים החשובים באמת שזה המנכ"ל והסמנכ"ל יש לי יחסים מעולים והם מאוד מרוצים מהעבודה שלי וזה הכי חשוב. המלצתי לך זה דבר ראשון לגמול אותה כמה שיותר מהר מההרגל שאת מגיעה חצי שעה קודם. תגיעי בשעה הרגילה שלך ותתעלמי מההערות שלה. אני למדתי שאנשים כאלה פשוט צריך להתעלם מהם וממה שהם אומרים ורק ככה היא אולי תלמד להתנהג אליך כמו שצריך. בהצלחה!

yuli c

New member
תראי...

עד כמה שאת צודקת אני יכולה להבין שהיא חסרת ביטחון ופוחדת לעשות טעויות ולכן היא מה נקרא "זורקת" הכל עליך. כפי שכתבת אתן בקשר טוב אז תתפסי איתה שיחה ותסבירי לה שאם היא לא תנסה היא לא תדע ושתעבדו בשיתוף פעולה וככה היא תלמד. בהצלחה!

yoyo10

New member
קודם כל שולחת לך ../images/Emo24.gif וירטואלי

אני יודעת כמה מעצבן זה לעבוד עם אנשים שזורקים ולא איכפת להם זה ממש יכול להוציא מהדעת צריך לנסות לקחת את הדברים באיזי כמה שיותר. מאחלת הרבה

עבודה חדשה

קודם כל שיהיה לך ממש מזל - טוב בעבודה החדשה, זה כבר כייף לשמוע והבנתי בגדול שכייף לך בעבודה הזו, אז זה ממש משמח. בקשר לביץ' בעלך צודק, תרשמי את הדברים והגישי לה את החומר גם בעל פה אבל גם בכתב, וכן חשוב ביותר שתשאירי אצלך עותק של הדברים, לדעתי די סביר שיום אחד העניין יתפוצץ ואדם קרוב אצל עצמו, כלומר תצטרכי להוכיח את הדברים ואין כמו כתובים להכוחה. בקשר לשעות ההגעה אל תהיי טובה מידי תגיעי בזמן לא לפני ולא אחרי, כאשר היא מעירה לך דברים בקרבת אנשים - תתעלמי. פשוט תני לה הרגשה שהיא מדברת אל הקיר. אל תסתכסכי איתה,אבל תני לה לאט לאט הרגשה שאת בעצם "לא זקוקה" לה וכאשר היא תראה שאין תגובה היא תפסיק. בכל אופן אני מאחלת לך ממש בהצלחה בעבודה החדשה, ובגדול "כדאי לבלוע כמה צפרדעים" העיקר להתבסס במקום החדש. בגדול אני מאמינה שאם את בסדר אז הבוסית ממש לא טפשה והיא תבין את זה די מהר.

yuli c

New member
אז ככה...

עקרונית אני מסכימה עם חידון אבל אני חושבת שבעבודה אי אפשר להתכתב עם אנשים שעובדים בסמוך אליך זה פשוט לא עובד ככה! בקשר לשעות הגעה כמו שכבר אמרתי זה פשוט ניצול תרגילי אותה שאת מגיעה בזמן שלך ולא לפני אין שום סיבה שתעשי טובה למישהי שמתנהגת אליך בצורה כזאת. והכי חשוב באמת פשוט תתעלמי ממנה תתני לה הרגשה שהיא מדברת לקיר! אל תתני לא להרגיש שאת זקוקה לה או תלויה בה שהיא תראה שאת מתעלמת ממנה היא תפסיק. בהצלחה!

jesenia

New member
כל יום אני מגלה משהו חדש...

תודה על העצות, רשמתי והן בביצוע, בקשר לרישום אני באמת לא אופטימית כי זה כמו לרשום "לשאוף, לנשוף, לפהק, למצמץ"...אבל אני מנסה. אותה שותפה שלי היום הודיעה שבכלל היינו אמורות להתחיל בשעה שתיים את משמרת אחה"צ, ו'בזכותה' זה הוקדם לאחת וחצי (היא שכנעה את משאבי אנוש שיהיה אסון אם היא תאכל צהריים לבד), והיא עוד עושה לי תרגילים כדי שאגיע באחת. אני לא יודעת אם היא עושה את עצמה, או היא באמת כזו...כמעט הורדתי לה קלסר על הראש כשהיא סיפרה לי...

yuli c

New member
אמממממ....

פעם הבאה פשוט תורידי לה את הקלסר על הראש... חחחחח סתם :))) ועכשיו ברצינות אם יש דבר שאני שונאת זה אנשים שמנצלים חדשים או כאלה שהם לא אסרטיביים ולצערי אני אחת מהם. בכל אופן כמו שאמרתי תגיעי בשעה שלך ולא לפני ככה היא תבין שהיא לא הבוסית שלך ומכל שאר הקישקושים שלה פשוט תתעלמי שתדבר לקיר! בהצלחה!

למעלה