העבודה - ביירון קייטי

העבודה - ביירון קייטי

בבסיס שיטת העבודה של ביירון קייטי עומדת התובנה שכל הסבל שנגרם לנו בחיים נגרם אך ורק בגלל מחשבות שרוצות שהמציאות תהיה שונה מכפי שהיא הנה קישור לאתר המסביר היטב את העקרון של השיטה הנקראת "העבודה" הנה קטע מהאתר "העבודה" מגלה שהדבר שלדעתך לא היה צריך לקרות, כן היה צריך לקרות. הוא היה צריך לקרות כי הוא קרה, ושום מחשבות שבעולם לא ישנו זאת. אין זה אומר שעליך למחול על כך או להסכים לכך. העבודה מלמדת אתכם כיצד להתמודד עם מחשבות. פירוש הדבר רק שביכולתך לראות דברים בלי להתנגד אליהם וללא הבלבול שהמאבק הפנימי שלך יוצר. איש אינו רוצה שהילדים שלו יחלו, איש אינו רוצה להיות מעורב בתאונת-דרכים, אך כשדברים כאלה קורים, ההתמודדות איתם קשה, אך הוויכוח הנפשי איתם אינו מועיל. אנחנו יודעים שהוא לא יועיל, ובכל זאת מוצאים עצמנו שוב ושוב מול התמודדות עם מחשבות טורדניות, כיוון שאלו דפוסי ההתנהגות שלנו ואיננו יודעים כיצד לשנותם. הנה דף השאלות שהורדתי מהאתר הנ"ל לתרגול השאלות השתמש בארבע השאלות המרכזיות ובתת-השאלות כדי לחקור כל מחשבה מלחיצה או מכאיבה . אין צורך להשתמש בכל תתי השאלות ,ולא כולן מתאימות לכל מחשבה . 1 .האם זאת אמת ? סגור את עיניך ,היה דומם ,הכנס עמוק פנימה כשאתה הוגה בשאלה זו . . אם התשובה היא כן ,באיזו עוצמה אתה מאמין במחשבה בדרוג מ 1 - ל 10- . אם התשובה היא לא ,המשך לשאלה 3 2 .האם אתם יכולים לדעת בוודאות שזאת האמת ? - האם אתם יכולים לדעת יותר מאלוהים ? - האם אתם יכולים באמת לדעת מה הכי נכון עבור הנתיב שלכם לטווח הארוך? - האם אתם יכולים לדעת בוודאות שתהיו שמחים יותר אם תקבלו מה שרציתם? 3 .איך אתם מגיבים כאשר אתם מאמינים למחשבה הזו ? - היכן אתה מרגיש זאת בגוף כשאתה מאמין למחשבה ?תאר את ההרגשה בפרוט . - איזה תמונות אתה רואה כשאתה מאמין למחשבה ?התבונן בהן ,היה דומם. - מתי מחשבה זו או מחשבה דומה עלתה בך בפעם הראשונה? - איך אתה מתייחס לאחרים כאשר אתה מאמין למחשבה זו ?מה אתה אומר להם ? מה אתה עושה ?את מי אתה תוקף וכיצד ?היה ספציפי . - איך אתה מתייחס לעצמך כשאתה מאמין למחשבה ?האם עולות בך מחשבות של שנאה-עצמית ?פרט אותן .האם זה העיתוי בו אתה ניגש לאוכל ,לאלכוהול , לטלוויזיה ,לכרטיס האשראי או להתמכרויות אחרות ? - כיצד חיית את חייך בעקבות זאת שהאמנת למחשבה ?היה ספציפי .סגור את עיניך והתבונן בעבר. - האם מחשבה זו מביאה שלווה או לחץ ומתח לחייך? - האם אתה יכול למצוא סיבה טובה להפסיק להאמין למחשבה זו? - האם אתה יכול למצוא סיבה שאינה מעוררת מתח להמשיך ולהחזיק במחשבה זו? - איזה עוד מחשבות עולות במוחך כאשר אתה מאמין למחשבה זו ?) בדרך זו תוכל לגלות אמונות יסוד החבויות בך ,רשום אותן וחקור אותן אח"כ (. - בעסק של מי אתה כשאתה חושב מחשבה זו? - מה אתה מרוויח מלהחזיק במחשבה זו? - איזה דבר נורא יקרה אם לא תאמין למחשבה זו ?רשום מחשבה נוראית וחקור אותה מאוחר יותר 4 .מי תהיו ללא המחשבה הזאת ? - איך תחיו את חייכם אחרת אם לא תאמינו למחשבה זו .סגרו את עיניכם ,דמיינו את חייכם ללא המחשבה .כיצד גופכם מרגיש ללא המחשבה ?היו ספציפיים ? - דמיינו שאתם פוגשים את האדם המדובר ללא המחשבה .מה אתם רואים בו ?איך אתם מגיבים כלפיו ? - מי אתם ברגע זה ,יושבים כאן ,ללא המחשבה ? הפכו את המחשבה - ניתן להפוך את המחשבה אל עצמך ,אל האחר ,אל הניגוד ואל "החשיבה שלי ."מצא שלוש דוגמאות כנות מתוך חייך ,עבור כל היפוך ,בהן ההיפוך הזה נכון . - אם תחייה את ההיפוך בחייך ,מה תעשה ?כיצד תחייה את חייך אחרת? השיטה הזו מאד עזרה לי להתגבר על המות של אמי ז"ל ואני מביאה לפה את השאלות הנשאלות לגבי כל משחשבה מטרידה והבאתי גם קישור לאתר ממנו לקחתי את החומר, יודעת שיש פורום העוסק ב" עבודה " טלי אשמח אם תעלי את ההודעה הזו לרשימת הספרים והמאמרים של הפורום שלנו

יהנה 4 השאלות במרוכז

אחד מהם שהיה לי השאלתי וטרם החזירו לי הוא לאהוב את מה שיש בקישור הזה אפשר למצוא איך נעזרים בשיטה "העבודה" בעזרת 4 השאלות הבאות : * האם זה באמת נכון? * האם יש לנו דרך לדעת שזה באמת נכון? * ואיך אנחנו מתפקדים כשאנחנו פועלים מתוך הפרספקטיבה הזו? * ומי או מה היינו ללא האמונה (או המחשבה) הזאת? באמצעות ארבע השאלות הפשוטות האלה אנחנו מוזמנים לחקור כל סוגיה בחיינו: כנסו לקישור שהבאתי ותקראו במאמר איך לישם את זה כדי להשתחרר ממחשבות כואבות

מקבלת את בקשתך נסיכה.

המפגש הראשון נערך דרך הסקייפ . המאמנת שאלה אותי על מה אני חושבת ומה מעציב אותי. אמרתי ש העובדה שאני ממשיכה את חיי מבשלת ,סורגת לנכדים ,רוקמת את הפרוכת ,הולכת לעבוד ,מתרחצת ומתלבשת גורם לי להרגיש שאני בוגדת במשה מתוך שאינני מפסיקה לחיות כמוהו, ובכך מגשימה משאלה משותפת שלנו לחיות יחד עד יום מותנו. המאמנת : אהה. ואני ממשיכה להסביר. אני כועסת על משה שבגלל שלא טיפל בעצמו ולא הפסיק לעשן למרות כל תחנותי ,בקשותי ואיומי שאעזוב אותו. בגלל זה התפרקה הזוגיות שלנו ואני נשארתי בלעדיו. פה בכיתי המון זמן. אז את כועסת על משה שבגללו התפרקה הזוגיות שלכם! ... התהליך נמשך בלי שאשים לב לזמן שחלף ובאמת כרגע אני לא יודעת כמה זמן חלף. בסופו של השאלות די דומות למה שנסיכה כתבה, בא ההיפוך. שהוא חלק נוסף בתהליך "העבודה" אני לא רוצה להתפשט לגמרי, אך אוכל לומר שבסוף המפגש הגעתי למסקנה שמה שישמר את הזוגיות שלנו הוא שאתחיל לטפל בעצמי. ואתמול כבר קבעתי תור אצל הספר שלי שצבע את שערי לאחר שכחצי שנה מאז המחלה של משה לא ביקרתי אצלו. פחדתי שאם אעשה משהו לטובת עצמי אבגוד ואשכח את משה וכאילו ביטלתי את עובדת היותו בעלי משך 35 שנה. משהו הזוי. השיחה הזו נתנה לי להבין שדווקא אם לא אטפל בעצמי אגרום לכך שהזוגיות שלנו תתפרק . כי הכעס ווהזנחה של עצמי תגרום לי רק נזק ואז לא אוכל באמת לזכור את הדברים הטובים שעשינו ביחד כזוג אוהב. אני מקווה שהצלחתי להעביר את מה שחוויתי בכל אופן אני ממליצה לא לעשות את "העבודה" בכוחות עצמנו אלא להעזר במאמן שמכיר את "העבודה." ויוכל להעביר אותנו משלב לשלב. הלוואי ואני אוכל בעתיד לאמן בשיטת "העבודה".

תודה

שמחה שמצאת את הדבר הבא שיעזור לך להתקדם קדימה בחיים יודעת שזה עזר לי מאד עם ההתמודדות אחרי שאמי נפטרה וחליתי שוב בסרטן העבודה הוציאה אותי ממחשבות על למה אני חיה, מה נשאר לי בעולם הזה עזרה לי להגדיר יעוד בחיים , אחרי שמי שטרחתי למענה מגיל 5 עד גיל 49 נפטרה הייתי צריכה מטרה /יעוד אחר לחיים שלי כאן על פני האדמה ופה בדיקת המחשבות עזרה מאד , מאחלת גם לך המון הצלחה בדרך הזו

היום היה האיפשור השני חקירה של "אני

הזנחתי את משה ברגעיו האחרונים כי לא הייתי לידו כאשר נפטר". וןאולי הוא קרא לי ולא שמעתי אותו ואולי יכותי להציל אותו שוב אם הייתי לידו. היה קשה אך עתה אני יותר מחוזקת . יוצאת לעבוד אספר לכם כשאחזור אם תירצו יותר פרטים..

המשך חקירה באיפשור "העבודה" האם את יודעת

שזו האמת? כן אז את הזנחת את משה האם את יודעת בוודאות שזו האמת? כן כי הייתי צריכה להיות לידו ואולי הייתי מספיקה להזעיק את מגן דוד לעזור לו והיו מצילים אותו. אז את הזנחת את משה כי לא היית לידו כן אז איך את מרגישה כשאת חושבת את המחשבה הזו.? אני מרגישה שבגדתי באמון שלו בי. אז את חושבת שבגדת באמון של משה האם זו אמת? כן האם את בטוחה בוודאות שזו האמת? לא בוודאות וכך זה נמשך לא אוכל להלאות אתכם השיחה ארכה אתמול שעה וחצי. בסופו של התהליך הגעתי למסקנה שמשה היה מאד בטוח בעצמו ולא חשב ואף לא לרגע שהזנחתי אותו. אם כך חשב משה אז אני יכולה להיות רגועה ויכולה לשחרר את המחשבה הזו מראשי. המטרה בעבודה היא ללמוד לעשות אותה אחרי אימון באופן עצמאי וזאת כדי לחיות בשלום עם מליוני המחשבות שמתרוצצות במוחנו בלי הפסקה.

2א מאה2ה

New member
תודה רבה../images/Emo24.gif

זה נשמע תהליך פנימי חודר ונוקב. כל הכבוד לך .

למעלה