הסתכלתי היום במילון

הסתכלתי היום במילון

לבדוק מה ההגדרה של תמים. אני לא זוכרת בדיוק, אז רוצו לבדוק (
), אבל זאת הגדרה די מעליבה. לפחות בתנ"ך הייתה לזה משמעות חיובית...

hagarshtar

New member
הגדרה:../images/Emo118.gif

כן משעמם לי תמים-"1שלם,שאין חסר בו כלום2תם וישר ללא פגם מוסרי3נאיבי באינו פיקח ביותר." תמימות-"נאיביות,העדר פיקחות וערמומיות"(עלקק)

../images/Emo121.gifמי כתב את המילון? אבן שושן?

שנסכול אותו באבני דרך חינניות או שנדחוף לו שושנת קוצים נאיבית לישבנו?

יא , תודה על ההגדרה + מוסיף .

שלם . יש לי משהו על שלמות ששמעתי לפני כמה זמן . מישהו שהוא מרגיש שהוא מושלם , שלא חסר לו כלום בחיים , אז בעצם כן חסר לו . ומי שמרגיש שחסר לו , אז הוא מושלם . ההגדרה השניה , ישר ? ישר כמו סרגל . ללא פגם מוסרי - זאת אומרת , שבן אדם בעל דרגות גבוהות של מוסר , הוא אדם תמים . מעניין , ככל שאתה יותר מוסרי , ככה אתה יותר תמים . אולי יש בזה משהו . 3. נאיביות , גם אני הישתמשתי במילה הזאת , נאיביות . בעולם של ימינו , באמת צריך להיות קצת פיקחים , וקצת ערמומיים . לכן , אולי כדאי לעשות הגדרה מחודשת של הפורום . כי אם ניהיה לפי הגדרה 3 - 100% תמימים , ולא פיקחים ולא ערמומים אפילו קצת . אז בחיים האמיתיים , זה לא יהיה טוב . כי צריך קצת להיות פיקחים . אבל רוב האחוזים צריכים להיות תמימים . יש לי גם משהו שלא קשור כ"כ - בקשר להיות ילד קטן . הפירסומת של נייק ורונלדינו מהטלויזיה: :" שאתה ילד קטן , יש לך חוצפה , אתה מצליח להעז . לשנות , לעשות משהו , עצה שלי חברים : אל תתבגרו לעולם "

izik99999

New member
יש משפט כזה, אני לא זוכר של מי:

"אין יותר שלם מלב שבור"

נכון, אבל..

שמעתי את המשפט הזה הרבה לפני שידעתי מי זה ברי סחרוף, ויש באמת משפט שאומר "אין דבר יותר שלם מלב שבור". לא ברור של מי המשפט..

mgirl

New member
בתנך...

אני זוכרת רק 'תמים תהיה עם ה' אלוקיך'... שזה אומר אותה משמעות כמו תמים-דעים... נראה לי.

למעלה