הסתייגות ראשונה שלי מהגראנג´:

N a V e

New member
הסתייגות ראשונה שלי מהגראנג´:

חוסר היצירתיות של הלהקות בז´אנר הזה,זו לטעמי בעייה משמעותית מאוד. אני חושב שסמשינג פאמפקינס הכי יצירתיים,וזה לטעמי הדבר החשוב ביותר במוזיקה בכלל. חוץ מהם,אולי טיפה פרל ג´אם,אבל בקיצור,זו לדעתי ה-בעיה של התחום.

Useful Idiot

New member
מממ..

טוב, זה לא לגמרי התחום שלי.. אבל יש לי חבה רבה (ודיסק אחד) לפרל ג´אם ואני עובדת עכשיו חזק על להשיג דיסקים של הסמאשינג פאמפקינס.. אז. אני לא הייתי מגדירה את הסמאשינג כגראנג´, אבל.. שיהיה. הם ללא ספק המועדפים עלי מבין כל הלהקות שהוזכרו כבר - אליס אין צ´יינז, פרל ג´אם, נירוונה ו... הול? טוב, שיהיה. ממ.. np - pearl jam - garden כמה צפוי.

Useful Idiot

New member
וופס.

(טעות קטנה בשרשור.. סורי). מה שרציתי להגיד ושכחתי הוא, שמבין כל הלהקות שהוזכרו (למרות שאני לא מכירה אותן כ"כ...) המוזיקה שלהם היא הכי מגוונת. בכל מקרה, מה שאני מכירה. האוסף של הסמאשינג (רוטן אפלס) ישב אצלי במשך חודש בערך. נחרש קשות.

DrunkGoat

New member
חוסר יצירתיות?

כנראה לא שמעת את Jar of flies, או את כל הדיסקים הכבדים של סאונדגרדן.

Major Thom

New member
להגיד חוסר יצירתיות זה קל..

הסבר פרט והדגם, איף יו דונט מיינד.

N a V e

New member
אוקיי אני אנסה

תראה אני לא אגיד שגראנג´ זה ה-סיגנון שלי,לכן אל תהרגו אותי כל הודעה. לפי דעתי,נירוונה לדוגמא,דיי חוזרת על עצמה.לא שמעתי דיסק שלה ולא מכיר שמות של יותר מדי שירים,אבל מקטעי המוזיקה עצמה,שומעים פחות או יותר דברים דומים. כנ"ל לגבי אליס אין צ´יינס.(שוב,אני לא חסיד של המוזיקה הזו). אני חושב שסמשינג,שאותה אני באמת אוהב,עושה מוזיקה מגוונת הרבה יותר,מכיוון שהיא מוסיפה אחלה קטעים קלאסיים,כמו בשיר:tonight tonight,או כמו בבלדה המעולה disarm.השירים שלהם נוגים יותר ומעניינים יותר.ככה לפחות אני רואה את זה.

חולוני

New member
אני בכלל חושב שסמאשינג..

הם לא גראנג´ בכלל.. הם בכלל רוק אלטרנטיבי.. ולכן הם ברמה אחת מעל שאר להקות הגראנג´ לטעמי.

DrunkGoat

New member
די נו, נירוונה זה לא להקה מייצגת...

נירוונה זה להקת פאנק פשוטה ש"רכבה" על גל הגראנג´. וכנראה לא שמעת מספיק חומר של אליס.

חולוני

New member
דווקא כן.

במוזיקה של נירוונה יש השפעות פאנק די ברורות.. חוצמזה, רוב הגראנג´ הוא שילוב של פאנק עם הארד רוק..

DrunkGoat

New member
מה זה נירוונה אז?

פרוג רוק?

Major Thom

New member
אם לא שמעת דיסק ואתה לא מכיר שירים.

איך אתה יכול לדעת..?

Major Thom

New member
אני תמיד האמנתי..

שבשביל להכיר להקה, ולא שיר, צריך לשמוע דיסקים שלמים. שירים יכולים ליצור רושם מוטעה לפעמים, זה מאד תלוי איזה שירים יוצא לך לשמוע. גם אם לוקחים את השירים היותר מוכרים נניח (ואני בכוונה נמנעת מלהגיד ´להיטים´ מה שמזכיר לי את בריטני
), עדיין מאד יכול להיות שהם לא ייצגו לגמרי את כל העבודה של הלהקה, את המהות שלה, או משהו כזה.

Cheezus

New member
עם זה אני מסכימה

אי אפשר להכיר להקה על פי שיר- או אפילו כמה. צריך לשמוע את הדיסק. עד כמה שזה נשמע שטותי לפעמים אפילו הסדר של השירים יכול לשנות הכל... וכמו שאמרו ואני מסכימה- נירוונה היא לא להקה מייצגת. בעיקר בגלל שהיא הכי מוכרת. והגיוון שם הוא באמת לא המאפיין הבולט...

זה מאוד נכון

גם לפעמים שירים בודדים מקבלים משמעות אחרת כששומעים אותם כחלק מאלבום. בכלל הרבה יותר נחמד להקשיב לאלבומים שלמים מאשר לסתם שירים לדעתי :)

hospital_food

New member
אני אוהב גראנג´

יותר נכון עכשיו אני מחבב גראנג´ אבל כל התיכון שמעתי רק גראנג´. ו...אליס אין צ´ינס משעממים לי את התחת!!! אני לא מבין מה כולם מוצאים אותם מלאכים. הטקסטים שלהם דיי חוזרים על עצמם (סמים ,סמים,סמים...) אבל יש להם איזה 7 שירים מדהימים ביותר
אבל בגראנג´ אני מעדיף דוקא את היותר "מיינסטרים": פרל ג´ם, סטון טמפל פיילוט ...

Papito

New member
אוקיי בואו נעשה סדר בדברים

סגנון הגראנג´ הוא לא סגנון משעמם וחוזר על עצמו כמו שכמה חבר´ה אמרו כאן, פשוט הגראנג´ בניגוד לסגנונות האחרים שאוזכרו כאן (מטאל גות´י,הארדקור,רוק כבד,)מעבר לנגינה, הגראנג´ מתמקד במלל המלל הוא גורם נורא חשוב בגראנג´ ולכן זה נראה כאילו שיש נטייה לזלזל באיכות הנגינה אם להשוות רגע את הגראנג´ לבלוז,אז כמושג´ון לי הוקר התפרסם בזכות הגיטרה הלא מכוונת בכוונה שלו כך הגראנג´ מאופין בזיוף שלו,

למעלה