הסתייגות נגד שידור פורנוגרפיה עברה

Ludwig

New member
מרצ איננה מפלגה סוציאליסטית...

מרצ איננה מפלגה סוציאליסטית, אפילו לא ממש שמאלנית. מרצ היא מפלגה סוציאל-דמוקראטית שבה מחפשים איזון בין הערכים היפים והחשובים שבסוציאליזם (כמו גם ביהדות למשל) לבין חופש הפרט ויעילות השיטה הקפיטליסטית. ההתנגדות לקביעת התכנים בשידור איננה נובעת מאיזו תמיכה תמוהה בקפיטליזם אלא נובעת מהגנה על הפרט בפני חדירה מוגזמת לחייו.

לודוויג צודק...

תלמד את החומר, כנראה אתה מבין בפוליטיקה החילונית והאידיאולוגית שבתחומי הקו הירוק פחות משאנחנו מבינות במצב הנשים בדת היהודית...

Boojie

New member
תתפלא,יש פמיניסטיות שבעד פורנוגרפיה

כמוני למשל, ולא סתם היו לנו ויכוחים אדירים על כך בפורום הזה כשעוד היה ביואל. אני תומכת בפורנוגרפיה, וחושבת שהיא דבר חיובי. אמנם, כמו בכל הסרטים בעולמנו, גם בפורנוגרפיה נשים מוצגות באורח מעוות לעתים קרובות. אבל מצד שני, יש הרבה נקודות שמוצגות בפורנוגרפיה בצורה הרבה יותר חיובית מאשר בקולנוע רגיל (נשים מעוניינות בסקס, נשים שלוקחות אחריות על המיניות שלהן, נשים שהן שותף פעיל ושווה זכויות באקט המיני, נשים שנהנות מסקס - אף יותר מגברים). ולאור העובדה שאני לא שוללת קולנוע רגיל, זו תהיה צביעות מצדי לשלול פורנוגרפיה על יסוד העובדה שיחסי המינים מוצגים בהם באור לא שוויוני. אבל מעבר לעניין הפמיניסטי כן-או-לא, אני לא מוכנה לקבל את תחיבת האף של המפלגות הדתיות (או של כל מפלגה אחרת, אגב) לתוך מה שאני עושה בדלת אמות ביתי. כדי לצפות בערוץ הפורנוגרפי, אדם צריך להזמין אותו במיוחד (הווה אומר, פעולה של רצון), לשלם עליו, ולעבור אליו עם השלט תוך הכנסת קוד. לא ברור לי איזו זכות יש למישהו לדחוף את אפו בבחירות שלי כאדם פרטי וחופשי. כל עוד פורנוגרפיה היא חוקית בארץ, מניעת השידור שלה לכל המעוניין היא צעד אנטי דמוקרטי מובהק. לא שזה אי פעם הפריע למפלגה דתית כלשהי, בבואה למחוץ את הביצים של ראש הממשלה באותה תקופה כדי להעביר חוק שהיא רצתה בו.

ציפי ג

New member
לא עוד פעם הדיון על פורנוגרפיה

שלושה מעגלים אינסופים - הזנות, הפורנוגרפיה, והדת. אולי קצת מנוחה?

טל קר

New member
אולי אינסופיים, אבל אי אפשר להתעלם

מהם. לא מהזנות - שישראל מעצמה לסחר בנשים למטרות זנות, לא מהדת, שמשפיעה על חיינו אם במישרין ואם בעקיפין בהרבה תחומים, והפורנוגרפיה שעולה לעיתים יותר רחוקות, אבל בכל זאת קשורה קשר אמיץ לפמיניזם. איך שנפטרת בעית הזנות בישראל, מפרידים דת ממדינה, ומאפשרים פורנוגרפיה רק על פי ההגדרות של בוג´י ולא על פי ההגדרות "שלי" ושל פמיניסטיות אחרות, אני מבטיחה לא לדבר על זה יותר שלא בהקשר היסטורי...

טל קר

New member
הודעת אוף טופיק על פיטום אווזים

שלא שורשרה לכן נמחקה כהודעה ראשית אבל הנה תוכנה המשורשר: הפגנה ביום שני נגד פיטום אווזיםו אל77 ב-30 ביולי, יום שני הבא, בשעה 19:30 (שבע וחצי בערב) תתקיים הפגנה ברחבת הסינמטק נגד פיטום אווזים וברווזים. בהפגנה ישתתפו ח"כים, אומנים, וטרינרים ועוד אישי ציבור. יחולק כיבוד (טבעוני). יוקמו במקום דוכנים. תתקיים החתמה על עצומת ענק הקוראת לאסור פיטום אווזים. באתר המאבק בפיטום http://go.to/pitum יהיו עידכונים בנוגע להפגנה. חשוב לבוא - לאחר ההישג החשוב בוועדת החינוך המאבק רק מתחיל!

אמיר.

New member
בירושלים ?

אמיר. (לא נוגע בכבד אווז או עגל רך או שאר אכזריות קיצונית)

Ludwig

New member
ומה עם אכזריות "מתונה" כמו...

גידול פרות ותרנגולות בתנאים מחפירים, שחיטת פרות ותרנגולות ועוד?

אמיר.

New member
צודק ...

באמת צריך להאבק בזה גם.. (אפשר למשל ע"י קנית תוצרת אורגנית - החיות מסתובבות חופשי)... לגבי עצם הצמחונות .. אין ספק שצמחונות היא ערך ראוי (יש לי מערך שיעור שלם על הצמחונות במחשבת ישראל). אבל בגלל ההיסטוריה אני מתיחס לצמחונים ביחס של (הרבה) כבדהו (וקצת) חשדהו.

augustus

New member
את לא צריכה ליצור ניגוד

בין דעתה של בוג´י ל"דעתך ולדעת פמיניסטיות אחרות" . לדעה של בוג´י בנושא, שהיא דרך אגב זהה לדעתי, יש בסיס פמיניסטי מוצק, ולאף אחת מהדעות אין אישור לבלעדיות מהתנועה הפמיניסטית המרכזית (שלא קיימת).

טל קר

New member
קישור מתוקן לכתבה

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=56266&contrassID=2&subContrassID=13&sbSubContrassID=0&listSrc=Y

טל קר

New member
לא התכוונתי חלילה לדעתי ולדעת שאר

הפמיניסטיות באשר הן, אלא לדעתי ולדעת הפמיניסטיות האחרות שמגדירות פורנוגרפיה בשונה מן השפה המדוברת (ע"ע ההגדרות שהבאתי בזמנו מתוך החוק הלוקסמבורגי, הגרמני, ועל פי מקנון ודוורקין).

אכן יש פמיניסטיות שבעד פורנוגרפיה

ויש כאלו שנגד וכל אחת ונימוקיה הלגיטימיים. אני נגד למרות שמסכימה עם בוג´י לגבי חופש הפרט. זאת משום שהפורנוגרפיה היא לצערינו תת ענף בענף גדול המכיל זנות, שיעבוד ודיכוי נשים, סחר בנשים וכולי וכל רייטינג נוסף שיינתן לתוצרי הפעילות הזו,כלומר לסרטים פורנוגרפיים, ייצור ביקוש גבוה יותר שיגדיל את הפעילות ויגביר אלמנטיים שברצוננו לצמצם דוקא. חנה

sista

New member
כמה הערות על שחרור האישה בפורנו.

נכון, זה נשמע מופרך מיסודו, אבל פעם עבדתי בתרגום סרטים ותקופה מסוימת היה גל עצום של סרטי פורנו (כן) לתרגם. כך יצא לי לראות המון סרטים בתקופה מסוימת, ולהלן מסקנותיי הרלוונטיות לתגובה של בוג´י. הנשים מוצגות במעמד של שפל המדרגה ברובם המוחלט של הסרטים האלה. הן כמעט תמיד משרתות את רצונו של הגבר, נמצאות בתנוחות כלל לא אקטיביות: מקופלות, כורעות, במצב שהן יכולות להזיז רק אזור מסוים בלבד. הגבר קובע מתי מחליפים תנוחה וזוויות הצילום מציגות את הגוף שלו בצורה הרבה פחות מקוטעת ויותר פרופורציונלית מייצוג גוף האישה. נדיר, נדיר ביותר, שרואים אישה מגיעה לאורגזמה. הן רק נוהמות באופן שנשמע קרוב מאוד לכאב. סוף האקט, סלחו לי, לרוב אינו בחדירה אלא בהשפרצה מזעזעת על פניה של אותה אובייקט, להנאת כולם. בעניין חופש הביטוי וחופש התענוג, שיגעון, אבל לדעתי צריך להגביל את הנגישות. זה נראה לי זמין מדי, בייחוד למשפחות עם ילדים וצעירים, שצריך רק להקיש קוד ויש לך כמות עצומה של החומר הזה. למה שלא ישאירו את המצב כמו שהוא, בספריות וידאו?

Ludwig

New member
החוכמה היא...

לא לסתום לילדים את העיניים אלא ללמד אותם ביקורתיות. ילדים רואים ויראו הרבה דברים איומים ולדעתי חשוב יותר ללמד אותם להתמודד עם מה שרואים באופן ביקורתי מאשר להסתיר ולהשאיר אותם חסרי הגנה (ונכון שהחיים אינם שחור-לבן, יש דברים שרצוי לא להיחשף אליהם יתר מדי, אבל צריך גם להימנע מקיצוניות שטומנת בחובה נזקים אחרים לחברה ולפרט).

Boojie

New member
הא?

אני אמנם לא מתרגמת סרטים, אבל ראיתי די והותר סרטים פורנוגרפיים בימי חיי, וממה שאני ראיתי, בהרבה מאד סרטים פורנוגרפיים האשה מופיעה בתנוחה שהיא השולטת באקט (הווה אומר מלמעלה, בשלל תנוחות שונות ומשונות), ובמידה גדולה בהרבה מכפי שהסטטיסטיקה מראה כי מקובל בחיים, ובטח יותר מכפי שמקובל בסרטים רגילים. למעשה, המגבלה העיקרית על תנוחות בסרטי פורנו היא תנוחות שמצטלמות טוב ושאפשר לצלם בקלות. והחילופים הרבים בתנוחות אינם יוזמה של הגבר דווקא, אלא פשוט הוראות בימוי. שנית, בסרטים פורנוגרפיים "נורמלים" (לא סרטים שממוקדים בסצנות אונס כשבסוף הקורבן "אוהבת את זה", שהם דבר באמת מתועב. ואגב, הרבה פעמים כיוון הסצינה מתהפך, ובאותה מידה אפשר לראות "בוסית" שדורשת מה"עובד" שלה להוכיח לה את סגולותיו כדי לקבל קידום) האשה רוצה בדיוק כמו הגבר. הגבר לא אוכף את רצונו על האשה, לא כופה עליה יחסי מין, ואפילו לא מתחנן בפניה - שניהם (או שלושתם, או ארבעתם) עושים את זה מתוך הסכמה. שלישית, לגבי ההתזה על פני האשה - בסרטים פורנוגרפיים מקובלת הגמירה בחוץ. למה? כדי להוכיח לצופי הסרט שבאמת היתה פה אורגזמה. והגמירה בחוץ הזו יכולה להתקיים במגוון אתרים אטרקטיביים, אם כי באופן טבעי, המטרה היא שהדבר יתרחש על גופה של האשה, שאם לא מה הטעם? (במצב ה"טבעי", כמובן, זה היה קורה *בתוך* גופה של האשה). הפנים (וליתר דיוק, איזור הפה) הוא אחד האתרים הללו, ולאור חיבתם הרבה של גברים לסקס אוראלי, אין בזה שום דבר מוזר. אגב, גם לנשים יש חיבה רבה לסקס אוראלי, וגם זה מוצג רבות בסרטים כחולים. רביעית, זה שהנשים בסרטים שראית לא יודעות לזייף, למרבה הצער (שחקניות גרועות, מה לעשות), עוד לא אומר שהמטרה אינה להציג אורגזמה נשית. הסרטים הכחולים מעלים על נס את האורגזמה הנשית, כי היא אחד הדברים שמגרים ביותר את קהל היעד של הסרטים (שמה לעשות, רובו הגדול גברים). זה שלא מצליח להם להציג אורגזמה משכנעת - מה את רוצה, זה מיועד לגברים. מה הם כבר יודעים...
הבעייה הגדולה, בעיני, של סרטים כחולים, היא לא שום דבר ממה שתיארת. כי מהנסיון שלי, זה לא מה שיש בכל הסרטים. הבעייה שלי איתם הרבה יותר פשוטה - הם משעממים. כמעט לא נתקלתי בסרט כחול מעניין בימי חיי. זה מה שמצער אותי. הייתי רוצה לראות את התעשייה הזו מתפתחת. הייתי רוצה לראות סרטים שיהיו מיזוג של סרטי פורנו וסרטים הוליוודיים. זה מה שהיה יכול להיות באמת מוצלח. ואת זה הייתי מוכנה אפילו לתרגם...

sista

New member
מודה לך מאוד על תגובתך המשובבת

סוף סוף מישהי ששולטת בחומר. אגב, לתרגם אותם זה לא שוס כל כך גדול. בטח שלא לראות אותם בעבודה כל היום. אני לא יודעת, אולי ראינו סרטים שונים לגמרי, אבל לא ראיתי שום דבר ששייך לנשים עולה שם על נס. אם היתה אישה שתלטנית, זו היתה רק פנטזיה מגוחכת כמו אחות או אשת מכבי אש או איזה שטות אחרת. מעט מאוד הן נמצאות למעלה, לרוב מקופלות באיזו תצוגת חורים מוזרה. ואני לא קונה את כל שיקולי המצטלמים טוב. אפשר לצלם כל דבר טוב, תלוי ב"דירקטור אוף פוטוגרפי" - (ר´ אפוקליפסה עכשיו). כל הסרטים האלה נעשים מנקודת מבט גברית שלא מחמיאה במיוחד לא לגברים ולא לנשים. באקט הסיום, הם בכלל לא מכוונים לפה אלא כאילו מקשטים איזו עוגת יום הולדת, מה שגרם לי כל פעם לשחרר זעקות גועל באמצע העבודה.

פברואר

New member
על הנזק שבסרטי פורנו

לחשוף ילדים לסרטים פורנוגרפיים כחלק מכישורי חיים? ממש לא נראה לי. ילדים (גם בני 12-14) עדיין לא יודעים להבדיל לגמרי בין מציאות לדמיון ובין הרצוי למצוי. כבר נתקלתי בעבר בכמה וכמה מקרים בהם בני נוער בהשפעת סרטים פורנוגרפיים (כך לדבריהם) חשבו שזה ממש בסדר וקול לעשות את זה עם אחיותיהם בנות ה 5 וה 6 כי גם בסרטים רואים את זה וגם בספרי הפורנו כותבים על זה. מה שזה עשה לאחיות האלה למשך חייהן (וזה מתעורר בד"כ כאשר הן מפתחות את הקשר הרומנטי הראשון או כשהן יולדות) את זה לא יקשרו מאוחר יותר לתרבות הפורנו. אבל זו תופעה שקיימת. אני מבינה שאי אפשר לבטל את תופעת הסרטים הפורנוגרפים אבל לפחות חייבים למנוע (באופן אקטיבי) מילדים ובני נוער מלהחשף להם.

מירי.ב

New member
סליחה מראש אם ארגיז מישהו, אבל

אני אישית לא מתעלפת מהסרטים האלה ומוצאת אותם אפילו די דוחים, ואני מדברת על הכחולים ולא האירוטיים, אבל - מישהו באמת חושב שההצעה הזו היא לטובת הנשים?! הרי מי שבאמת רוצה לראות את הסרטים האלה ימשיך לצפות בהם בתשלום, זה לא שמניעת השידור בחינם תגרום מחר בבוקר לזה שלא יצלמו יותר סרטים כחולים ולא ינצלו אגב כך את הנשים. הסרטים ימשיכו להיות מוצגים בתשלום למי שיחפוץ, או שיופצו בצורה חוקית או פירטית על גבי קלטות ודיסקים, (DVD) והדבר היחיד שיצא מכל הסיפור הוא שעל ידי הצפיה בתשלום נעשיר יותר את האנשים שגורמים לניצול הבוטה בתעשיה הזו. חוץ מזה - שבכלל לדעתי זו חוצפה שהדתיים שבכלל לא צופים ,מרביתם, בטלויזיה יקבעו עבורינו מה נראה ומה לא - הם - שבחברה שלהם מעמד האשה הוא בין הנחותים בעולם.

למעלה