הסתה לרצח עצירים

nirdagan

New member
הסתה לרצח עצירים

קראתי לאחרונה שאפי איתם קרא לרצוח את העציר מרואן ברגותי: "אני לא מבין למה חוקרים את ברגותי. צריך לקחת אותו לפרדס ולדפוק לו כדור בראש." מספר שאלות: 1. האם אפי איתם עבר עבירה על החוק הפלילי? 2. האם ההוראה של איתם לרצוח את ברגותי בפרדס, קשורה להתעמקות של מר איתם בקבלה ובתורת הנסתר? או שמא איתם טוען שיש לטשטש את הריאיות לרצח? 3. אם התשובה ל-2 היא שאיתם רוצה לטשטש את הריאיות לרצח, מעידה על כך שאיתם מודע לכך שרציחת אסירים היא מעשה פלילי, ומחמירה את אשמתו?

אביא

New member
זו מזימה של החרדים

מה שהוא אמר היה שלא היה צריך לעצור אותו אלא לחסל אותו. לא דובר על חיסול עצירים. אם תשאל אותי המודיעין המושג בחקירה עדיף בהרבה.

nirdagan

New member
גם אם נסכים עם דבריך

הטיעון המרכזי של הממשלה לביצוע חיסולים הוא שלא ניתן ללכוד את המחוסלים ולכן אין מנוס אלא להרוג אותם. חיסול איננו תחליף חוקי למעצר במצב בו ניתן לבצע מעצר. אי לכך איתם אכן דיבר על מעשה רצח על פי החוק הפלילי. זאת אפילו אם נקבל את פרשנותך המפולפלת שלקחת עציר לפרדס ולדפוק לו כדור בראש איננה רצח של עציר.

מבלי להיכנס לשאלות פוליטיות../images/Emo141.gif

מבלי להיכנס לשאלות פוליטיות, אשר אני מדיר את עצמי מהתעסקות בהן, כבר שמענו שהסקרים לא מוסיפים למפד"ל אפילו נקודה אחת בזכותו. המפד"ל לקחהאותו כדי שיהיה אבן-הראשה האלקטוראלית שלהם, אבל בסוף הוא עוד יהיה להם לאבן-הריחיים שעל צווארם, כי הכיפה אשר לראשו עדיין אינה עושה אותו ליהודי, האתר של קימקא

nirdagan

New member
שאלתי לא היתה פוליטית

אלא מתחום המשפט הפלילי. עדיין לא קיבלתי תשובה האם אפי איתם עבר על החוק או לא.

igalgolan

New member
זכויות חברי כנסת

חבר כנסת נהנה מחסינות ויכול להגיד מה שעולה על דעתו, גם אם אדם שאינו חבר כנסת היה עומד על כך לדין. יגאל גולן

nirdagan

New member
האם החסינות אבסולוטית?

למשל מה יקרה עם כמה חברי כנסת יקחו את אפי איתם לפרדס ויעשו לו מה שהוא רוצה לעשות לברגותי? זה בסדר מבחינת החוק הפלילי בארץ?

igalgolan

New member
דיבורים ומעשים

חסינות חברי הכנסת ביחס לדיבורים רחבה יותר מאשר חסינותם ביחס למעשים (ובודאי ביחס לדיבורים הנאמרים במסגרת תפקידם, שאז החסינות אבסולוטית). גם ביחס למעשים (רצח למשל) יצטרך היועץ המשפטי להגיש בקשה להסרת חסינות. ברשה כזו לא בהכרח תתקבל. יגאל גולן

רק לשם הדיוק ...

אפי איתם איננו חבר כנסת. אבל, לפי סעיף 15 בחוק חסינות חברי הכנסת - ההוראות של החוק חלות גם על שרים שאינם חברי כנסת.

igalgolan

New member
זכויות חברי כנסת

חבר כנסת נהנה מחסינות ויכול להגיד מה שעולה על דעתו, גם אם אדם שאינו חבר כנסת היה עומד על כך לדין. יגאל גולן

למעלה