הסתגלות למקום חדש

הסתגלות למקום חדש

ערב טוב לפני חצי שנה ארזנו את ביתנו מזה 7 שנים ועברנו לגור בקיבוץ בצפון, באמתחתנו 3 בנות ותינוק שנולד במהלך אוגוסט לאחר המעבר, הגדולה בת 8 וחצי היום, השניה בת 6 וחצי והשלישית בת 3 עוד חודש. הקושי הכי גדול במעבר הוא של הבת הגדולה, למרות שהקונספט אליו עברנו, החופש של הקיבוץ, החיים הסוציאלים אשר מאד מתאימים לה, היא נתקלת בקושי מאד גדול להתברג מבחינה חברתית, הן בביה"ס והן בחיי החברה אשר בקיבוץ, הילדה אשר פרחה מבחינה חברתית מוצאת את עצמה היום במסגרת הקיבוץ עם עוד 3 בנים בני גילה ו 2 בנות נוספות תאומות שהיסים בינהן לא כ"כ טובים, לאחותה אשר בכיתה א' יש פריחה חברתית מדהימה, עם הרבה חברות בגילה והאחות הקטנה הנושא עדין 'גדול' עליה. ביום שישי האחרון הילדה התפרקה בשיחה אישית שהיתה לנו והוציאה את כל הקשיים שהיא נתקלת בהם ואני נורא רוצה לעזור לה אך אני חוששת שאין לי כ"כ את הכלים המתאימים ואשמח לכל עזרה. הילדה מאד אהובה ע"י מבוגרים, היא אמפטית מאד וקולטת מאד מהר צרכים של אחרים הן ילדים והן מבוגרים, והיא מאד טובה עם ילדים קטנים, ורק עם בני גילה (פלוס מינוס) היא נתקלת בקשיים. אשמח לכל עצה ועזרה. אמא מודאגת

גרא.

New member
שבט הרמן,עקרונית,קשיי הסתגלות למסגרת וחברה

חדשה,שכיחים למדי ודרושה סבלנות ואורך נשימה ארוכים.בדרך כלל לילדים צעירים יותר ,קל יותר להסתגל,כפי שאת כבר מרגישה לגבי ילדייך.במיוחד כאשר הבת היותר גדולה נמצאת כנראה כבר על סף תחילת גיל ההתבגרות.הקושי שאת מתארת,נובע גם מנתונים אובייקטיביים שאין לך שליטה עליהן,ולכן מי שכנראה יוכל לסייע זו בעיקר יועצת בית הספר בו הילדה לומדת.שכן יש לה יכולת וידע כיצד להתערב אם צריך ולתמוך בדלבי ההסתגלות החברתית.באותו הקשר,האם הילדה משתתפת\ בחוגים אזוריים כלשהם,כלומר יש לה עוד הזדמנויות לפתח חברויות?

תודה על תגובתך

לשאלתך, הילדה נמצאת בחוג בקיבוץ, בנפרד מאחותה כדי לתת לה את האפשרות להתחבר לילדים נוספים, אך עדין יש משהו סגור בחברה הקיבוצית שלא מאפשר לה לחדור פנימה. עלה לנו רעיון משותף, לערוך מפגש גיבוש לבנות הכיתה, ובנפרד מפגש נוסף מפגש לבני גילה פלוס מינוס בקיבוץ, אשמח לדעתך בנושא, וכן שקלתי אולי להעזר באמהות נוספות, או שאולי אני צריכה להרפות ולתת לדברים להסתדר לבד (אך זה קשה כי הילדה מתפרקת...) תודה

גרא.

New member
רעיון המפגש הוא חיובי,בתנאי שיהיה בהסכמה

הנערה,ומתוכנן היטב.לעיתים גם הזמן עושה את שלו,וסיטואציות שנראות לפי שעה בלתי פתירות, גם הן מוצאות את פתרונן.יחד עם זה,כבן קבוץ לשעבר,מאד מודע לקשיי ההסתגלות של "אאוט סיידרים" לכאורה,שלא גדלו יחד עם בני הקבוץ מגיל צעיר מאד.

gobly

New member
נשמע שיש לך ילדה מקסימה

ומאוד חכמה ורגישה. המסגרת החברתית בין הילדים בקיבוץ היא בדרך כלל סגורה וזה "או שאתה בתוכה", או מחוץ לה. היא גם מסגרת מצומצמת מספרית ויתכן מאוד שילדתך לא תתחבר לאותם ילדים ספציפיים שנמצאים בקיבוץ. לכן חשוב לאפשר לה את כל האמצעים ליצור קשרים חברתיים עם ילדים בני גילה שגרים באיזור. דווקא בזמן כזה אני מאמין שאתם כהורים צריכים להיות קשובים וזמינים אליה ואל המצוקות שלה ולתת לה את ההרגשה שהיא רצויה ואהובה. (ולא להתעלם מהבעיה בתקווה שהיא תעבור לבד.)

למעלה