הסתגלות לגן

zzipo

New member
הסתגלות לגן

חדשה כאן ונראה לי שהגעתי למקום הנכון לפני שבועיים וחצי הכנסתי את יולי בגיל שנה וארבעה חודשים למשפחתון עד אז הייתה איתי אני עובדת מהבית כך שנעזרתי במטפלת יחד איתי והכל היה נהדר עד שהמטפלת עזבה והחלטנו על משפחתון וזה קשה מאוד מאוד מעבר לבכי בבוקר יש בה המון עצב וכשאני מחזירה אותה היא עצבנית סף תסכול נמוך נמוך ואני כל הזמן שואלת את עצמי איך אני יודעת אם זו התנהגות נורמלית של ילד שעובר פרידה ראשונה הסתגלות למסגרת התמודדות ראשונה בקבוצה או שאולי הקדמתי לה את כל ענין המשפחתון והיא פשוט לא מוכנה עדיין וכל זה בלי להזכיר את הכאב לב והמועקות והרגשות אשמה שלי ועוד דבר חשוב זה ממש תהליך פרידה ראשון שהיא חווה היא עדיין יונקת ועדיין ישנה איתנו מצטערת על האורך אשמח לקבל תשובות

לאה_מ

New member
zzipo, ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

שבועיים וחצי זה קצת מעט זמן בשביל להשלים תהליך הסתגלות לגן/משפחתון, בעיקר כשהמדובר בתינוקת שחווה תהליך פרידה ראשון מההורים, ובכל זאת אני חושבת שילד לא צריך לחוות את ההסתגלות הזו מלווה בכל כך הרבה עצב, עצבנות וכל מה שאת מתארת. נכון, הפרידה לא קלה, אבל בסופו של דבר המסגרת אמורה לתרום לה במשך היום, ואם היא לא עושה זאת, אולי זה לא המקום הנכון בשביל יולי. אני מציעה לך לעשות מספר דברים - ראשית, לשוב ולבחון את המשפחתון שבחרתם, כדי לוודא שזהו אמנם המקום המתאים ביותר, הטוב ביותר עבור יולי. אם צריך, אפילו להתאמץ ולראות עוד מסגרות כדי שיהיה קנה מידה טוב יותר להשוואה. שנית, להקדיש זמן כדי לסייע ליולי בהסתגלות למשפחתון. גם אם זה כרוך (ואצלי, לפחות, כששירה נכנסה לגן זה היה כרוך בכך) בלשבת יחד איתה במשפחתון ימים ושעות, לעשות את תהליך ההסתגלות הדרגתי ככל האפשר. נעה תארה כאן לפני כמה חודשים, איך היא הכניסה את איתמר לגן, וזה היה תאור מופלא. אני מצרפת לך קישור להודעה. חוץ מזה, גם אם תגיעי למסקנה, שיולי עדיין לא בשלה למסגרת, תמיד יש אפשרות להוציא אותה מהגן ולחזור לאופצית המטפלת (אני יודעת שהמחשבה על חיפוש מטפלת היא לא מלבבת, אבל זו אופציה). בהצלחה, ותעדכני אותנו.

לאה_מ

New member
ושכחתי רק לציין

שזה שיולי יונקת וישנה איתכם, לטעמי, אמור לחזק אותה, לא להחליש אותה.

דסי אשר

New member
בת ואת, מגיבות, לדעתי

באופן טבעי על הפרידה, שהנה תהליך לא קל, אבל פרידה היא חלק מהחיים. אם את באופן אישי, ועוד משהו כמוך, חושב שזה מוקדם מדי להכניס פעוטה בגיל בתך למסגרת של משפחתון, זו שאלה אחרת. ברור, שכאשר לך קשה, ואת מתלבטת, הילדה קולטת הכל, נהיה לה קשה יותר, ןבחזרה, לך נהיה קשה. יש ילדים שקשה להם יותר, יש ילדים שקל להם יותר, לנדירים לא קשה בכלל. לגבי ההורים, לרובם הכי קשה עם הילד הראשון. חלקם מגיבים אחרת עם השני, ואחרת עם השלישי. תלוי בנפשות הפועלות. יש אמהות שנוסעות לחו"ל לשבוע, בגיל של בתך, אמהות נפלאות, אוהבות, שלא קשה להן להפרד ב"גדול". אנחנו מגוון של אנשים, המגיבים אחרת לפרידה, או משום טמפרמנט(מה שנוהגים לומר "אישיות"), או משום תפיסות עולם. דסי

zzipo

New member
קודם כל תודה

כרגע רק אני מתלבטת האם זה מוקדם או לא בן זוגי טוען שכרגע הוא רואה המון התקדמות בילדה היא רכשה המון מילים חדשות מדברת יותר ברור רק הולכת בלילות כשהיא מתעוררת הוא מצליח להרגיע ולהרדים אותה מה שהיה בלתי אפשרי לפני המקום עצמו מאוד חם ומחבק והיום בבוקר הילדה התעוררה לא הסכימה לכלום לא להתלבש לא לאכול שום דבר רק בכתה ונצמדה אלי וכשהגעתי למשפחתון נגשה אלינו הגננת יולי חייכה אליה חיוך רחב שהיה החיוך הראשון לבוקר הושיטה אליה ידיים ועברה אליה בקלות כשאני הייתי בטוחה שעל פי הבוקר יהיה קשה יותר היא בכתה מעט כשהלכתי ובדרך חזרה הבנתי שלא הכל אני מבינה ואולי באמת זה מוקדם מדי להחליט אם זה נכון או לא נכון שוב הרבה תודה

למעלה