הסתגלות לגן - דחוף

הסתגלות לגן - דחוף

קצת ארוך אבל אני אובדת עצות בתי בת שנתיים החלה ללכת לגן לפני שבועיים (גן דובר אנגלית כי אנחנו גרים בחו"ל)עד עכשיו היתה איתי בבית או עם בייביסיטר אבל תמיד בנוכחותי. מהשבוע השני החלה להיות בגן יום מלא ,מאז יש כמה בעיות כל בוקר היא אומרת שהיא לא רוצה לגן וכשמגיעים לשם היא מתחילה לבכות בשלושה ימים אחרונים היא לא אוכלת צהריים , מאז שהיא התחילה את הגן היא מתעוררת בלילה בבכי ולאחר שבוע ללא שינה שניסינו לשבת לידה באמצע הלילה ולחכות שהיא תרדם נשברנו והבאנו אותה לישון איתנו , ביומיים האחרונים שאלתי אותה עם היא שמחה או עצובה אז היא אמרה לי עצובה רוצה אמא , לפני יומיים כשאספתי אותה הם היו בחצר והיא ישבה לבד על הנדנדה ונראתה לי מאוד עצובה על סף בכי .הגננת אומרת לי שבמהלך היום היא שמחה ושרה אבל היא מאוד עייפה בצהריים והולכת לישון בדרך כלל לפני כולם כי היא לא אוכלת. הגננת גם אומרת לי שהיא צמודה אליה רוב היום וכל פעם שהגננת יוצאת מהחדר אז היא בוכה אתמול היו לנו חברים אחרי הגן שהילדה הגדולה איתה בגן והאחות הקטנה בגיל של הבת שלי והיה נורא הבת שלי בכתה כל הזמן שהילדה נוגעת לה בצעצועים (תמיד היה כשהם באו עוד לפני שהיתה בגן) אבל היא וכל הזמן אמרה לי אני רוצה לישון והלכה לחדר שלה כשהם הלכו אז נרגעה ושיחקה כרגיל. כשאני שואלת אותה אם היה כיף היא אומרת שכן והיא גם אומרת שהיא אוהבת את הגננת אבל תמיד המשפט מסתיים בלא רוצה לגן. אני חושבת שהיא בשלה לגן פשוט היא היתה מעדיפה להיות שם בנוכחותי , אני לא יודעת אם כדאי לי להוציא אותה מהגן שתהיה איתי בבית ולנסות שוב בעוד כמה חודשים וגם לא ממש בא לי אני בבית עם תינוק בן 5 חודשים . מה לעשות ??????

תהליך הסתגלות

שלום רב, נדמה לי שהמשפט האחרון הוא המפתח. הילדה פעוטה בת שנתיים. לפני חמישה חודשים חל מפנה דראמטי בחייה. ההסתגלות לשינוי לא קל. באופן לא מודע עשויות להתרוצץ במוחה הקט שאלות כמו: האם אימא אוהבת אותי? האם אימא רוצה אותי? ואם היא אוהבת ורוצה אותי אז למה היא הביאה עוד ילד ומעדיפה את נוכחותו? ואותי? אותי שולחת לגן ונשארת איתו. חשוב שכניסה לגן תעשה בהדרגתיות. (יום מלא זה מעבר חד מידי) האם בתך דוברת אנגלית? עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה