הסתבכתי:

טרסיוס

New member
הסתבכתי:

עד היום הייתי שותפה פסיבית בפורום (המצוין), ועכשיו אני נזקקת לעזרה: overly eloquent brain area למה בדיוק הכוונה?

בלי להיכנס לניסוח מדויק,

אני חושב שמדובר באזור במוח המראה פעילות רבה מדי. המילה Eloquent משמעותה רהוט, אקספרסיבי ומשכנע, וקשה לחבר את זה לאיזור במוח (אלא אם כן מדובר באיזור ברוקה ו/או באיזו אפאזיה אקזוטית, אבל במקרה כזה תצטרכי לפרט יותר).

טרסיוס

New member
זהו, זאת הבעיה שלי,

אני לא מבינה איך התיאור מתחבר לשם העצם... זו סיטואציה שבה רופא אומר לחולה שהחלק שנפגע לו במוח הוא - not overly eloquent. אם כך, לפי הצעתך - "באזור שנפגע אין פעילות מוחית רבה"?

unordained

New member
אני חייב לומר שלי זה נשמע

כמו אמירה סרקסטית, על אותו אזור במוח שצריך "לדובב אותו". הם לא עסוקים בהסתחבקות, הרופא והפציינט?

נכון, אם זו לא שיחה מקצועית

אז כנראה יש כאן משהו "סלנגי" יותר. צריך עוד הקשר...

Eldad S

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

Welcome aboard :) שאלתך לא פשוטה. לא הצלחתי למצוא תרגום מתאים ל-eloquent בהקשר שציטטת, אולם חיפוש בגוגל של המחרוזת: eloquent brain area מניב שמונה מופעים, שלפיהם זהו בכל זאת ביטוי רווח במידה מסוימת. לפי חלק מן המופעים, מדובר אפילו בטקסט רפואי-כירורגי; מכאן נובע שזו לא סתם התבטאות "סלנגית". היו לי כמה ניחושים, אבל אמנע מספקולציות בשלב זה ואמשיך לחפש משהו קונקרטי יותר, אלא אם כן מישהו אחר ימצא פתרון מניח את הדעת.

טרסיוס

New member
תודה רבה! איך לא חשבתי על זה...

ומצאתי את זה: The term "non-eloquent" refers to brain areas that can be injured or removed without significant functional neurologic deficit. ובעברית...?

Eldad S

New member
נהדר! :)

ובכן, prima facie, כלומר, ממבט ראשון, מדובר על חלקים במוח שניתן להרחיקם או לפגוע בהם בלי שתורגש פגיעה בתפקוד הנוירולוגי. ואז, מאותו מבט ראשון, eloquent brain area הוא חלק במוח שאם הוא נפגע או מורחק (כירורגית, מן הסתם), הדבר יפגע בתפקוד הנוירולוגי של האדם. שוב, הכל בהתבסס על הטקסט שציטטת לעיל - לא בדקתי במילונים או בעזרים כלשהם.

Eldad S

New member
Eureka!

או בעברית: אברֶקה!
חיפשתי "eloquent brain" ומצאתי את המאמר הבא. בפסקה הראשונה ניתן למצוא הגדרה ל-eloquent brain:
"eloquent brain," the clusters of cells responsible for speech, perception, motor activity and language.​
דא עקא, אני לא מכיר את הכינוי של חלק המוח הזה בעברית. השאלה היא היכן ניתן לראות אם יש לכך שם בעברית.

עבודה יפה. אלא...

...שהאזורים במוח שאחראים על דיבור, תפיסה, פעילות מוטורית ושפה משתרעים על שטחים נרחבים *מאד* של קליפת המוח (בעיקר בצדדים ומאחור). במקרה דנן הגיוני יותר שמדובר על הפירוש הקודם שמצאת, כלומר אזור ספציפי שלא ייגרם נזק משמעותי לפציינט אם ייפגע.

טרסיוס

New member
אם כך -

not an overly eloquent brain area - אזור במוח שאינו חיוני לתפקודו. מה דעתכם?

למעלה