הסתבכתי..

n o a p

New member
הסתבכתי..

היום המורה בגן של עמיתוש (בת 5) שאלה מי מההורים מוכן לספר על החג שחוגגים בבית (הם לומדים על כריסטמס, חנוכה ועוד חג של דת שאני לא זוכרת) ומאחר ואני יודעת שאנחנו 3 משפחות של יהודים בגן ושתי האמהות האחרות עובדות, התנדבתי. עכשיו מה אני עושה? להזכירכם זה באנגלית..ואין להם מושג מי זה מתיתיהו, או למה היהודים צריכים לנצח את הנוצרים? למישהי יש מקור אינפורמציה שיכול לעזור לי? אני צריכה את הסיפור בצורה קלילה שיהיה לי קל לתרגם לאנגלית (איך בכלל אומרים בית מקדש??) ברור שאני אביא חנוכיה, וסביבונים, ובסוף גם נעשה פעילות (אני אכין פריסות של סביבונים שייצירו עליהם ואז נקפל אותם ונשים מקל באמצע ויהיו סביבונים).

אמ....רעיון קטן

אני לא הייתי נכנסת ליותר מידי פרטים. זה גם לא עניין של נוצרים ויהודים) הייתי מספרת בגדול - ירושלים, רומאים, גזרות, בית המקדש, מנורה,נס פך השמן.... (בית המקדש הוא TEMPLE) את יכולה להוציא מהאינטרנט תמונות\ציורים להמחשה. הפעילות שהכנת נשמעת ממש כיפית.... ותעדכני איך היה :-9

mom2ia

New member
נקודת התחלה

http://en.wikipedia.org/wiki/Hanukkah תוציאי מזה מה שנראה לך מתאים. תפשטי את השפה. אם את רוצה ממד להשקיע תביאי סופגניות או לביבות. עוד יצירה אפשרית - להכין חנוכיה מפקקי בקבוקים הכנת נרות משעוה וצבע וכו' וכמובן אתר הלול תמיד מציע מגוון רעיונות http://www.ha-lool.co.il/magazine/cat.asp?id=32 בהצלחה

מציעה לדבר על המנהגים ולא על מהות החג

תביאי חנוכיה וסביבונים<יש לך מאיפה להשיג או שאת צריכה משלוח?>תכיני לביבות וסופגניות ותעשו חיים.

n o a p

New member
תודה לכולכן

אני אביא חנוכיה וסביבונים ,ומקווה לעשות הפעלה בקשר לסביבון, עכשיו נשאר לי לקוות שהמורה תמצא סיפור באנגלית על חנוכה ואז אני לא אצטרך להתאמץ יותר מידי. תודה לכם על העצות

meshila

New member
אני ובעלי עשינו את זה בחנוכה לפני 3 שנים.

הי אומנם לכיתה ב' אבל נראה לי שאפשר להתאים זאת גם לידים קטנים יותר, סיפרנו להם את סיפור חנוכה בקצרה עם הצגה (אני אחפש טקסט מתאים יותר מאוחר.) וסיפרנו להם על המנהגים, הבאנו סביבון לכל ילד עשינו תחרות סביבונים והבאנו טייפ עם השיר The dreydl song ) הילדים היהודים כמובן הכירו את השיר וישר הובילו את השירה ורקדנו במעגל. עוד דבר שהבאנו היה ערכת יצירה של נרות דפי דונג ופתיל הילד צריך רק לגלגל את הדף דונג, ונתנו להם לשים בחנוכיה את הנרות המוכנים. (אני אצרף קישור) עוד דבר שהבאנו היה מטבעות שוקולד שמסתבר שהילדים לא מכירים כל ילד קיבל מטבע. השיא היה שבסוף אחד הילדים אמר שהשנה הוא יבקש מההורים לחגוג את החנוכה ואיזה כיף זה. אשמח לתת עוד רעיונות.

n o a p

New member
תודה תודה תודה

איך עזרת לי, מצוין! הסיפור נשמע אחלה, אני אדפיס אותו ואקח אותו איתי. אני לא יודעת אם מותר לי להביא להם ממתקים (נראה לי שיצא איזה חוק חדש שאסור לחלק להם אוכל). לכל ילד היתה חנוכיה? כי כתבת שהם שמו את הנרות בחנוכיה? נראה לי רעיון הסביבונים להיט, אני צריכה לחפש איפה קונים פה סביבונים, גם נחמד שתיהיה להם מתנה קטנה. ושוב תודה רבה (יש לי זמן להכנות עד ליום רביעי הבא, ואני מקווה שעד אז עמיתוש באמת תעשה חנוכיה בחוג קרמיקה אז נוכל להשוויץ בזה גם)

meshila

New member
לא הבאנו חנוכיה אחת

מי שסיים ראשון שם את הנרות, בסיום כל ילד רצה לקחת איתו את הנר. איפה את גרה אני אנסה לעזור לך למצוא.

n o a p

New member
האמת

תירגלתי על הבת שלי היום את הסיפור (בעברית אמנם) ואמרתי שקרה "נס" (ואפילו תירגמתי לה לאנגלית), ואין לה מושג מה זה אומר, ואני משערת שגם לחברים שלה אין כל כך מושג במיריקלס...

down under1

New member
לא חייבים להשתמש במונח נס

אבל זו בהחלט אגדה שיכולה להיות נחמדה. עם רעים וטובים וכד קטן וגיבור... תנסי להתנתק מהמונחים שאת מכירה ותחשבי במונחים מספרי ילדים... נשמע אתגר מעניין

aila10

New member
מעולה!! ../images/Emo213.gif

כמה חיפשתי בשביל הגן של לולי סיפור מתאים, אני חושבת שאנחנו נוותר על עניין המלחמה וכו' ונדבוק בסמלים ובדברים היותר "חגיגיים" תודה

טובה37

New member
תיקון טעות

הם נצחו את היוונים ולא את הנוצרים ובית מקדש זה tempel

n o a p

New member
כן אני יודעת

שמתי לב לטעות אחרי שכתבתי (נראה לי לא היו נוצרים עדין..)

meshila

New member
אני כבר בארץ

אצלינו היתה חנות של יודאיקה בעיר ושם קניתי הכל, אבל יש הרבה חניות כאלה שיש להם אתר וניתן להזמין. אם לא כמעט בכל בית כנסת,congregation, או טמפל יש חנות של המקום בה ניתן לרכוש את כל הציוד. לגבי מילים כמו ניסים, דווקא בתרבות האמריקאית שבה רוב הסיפורים הם על פיות ונסיכות אני חושבת שהם משתמשים הרבה בניסים ונפלאות. אבל אפר להשתמש אולי בקסם כמילה חלופית. ואכן המלחמה היתה ביוונים.

למעלה