הסתבכנו קצת..

הסתבכנו קצת..

נפגשנו עם שתי אדריכלית. ההינו בהחלטה ברורה שבונים קומהאחת - 150-160 מטר לכל היותר. שתיהן אוןמרות שאי אפשר וחיים להרים עוד קומהלצרכים שלנו. מה גם שהמגרש הוא 400 מ"ר והצמודים שלנו לא רוצים דו - משפחתי. מה תאמרו לי? אני צריכה שלשה חדרי ילדים, חדר נוסף קטן לאירוח ולעבודה (בטח הממד) ויחידת הורים. מה עושים? באמת אין ברירה?

calya

New member
נאמר לך שאחד משניים:

1. או שתבחרי אדריכל יצירתי יותר שכן יכול. 3. או שתאמיני להם (ויכול להיות שהם צודקים) ותלכי על שתי קומות. האמת ? גם המגרש שלי 400 ואני מתקשה להאמין שמרשים לבנות 160 מ"ר בקומה אחת על מגרש של 400, זו תכסית ע-נ-ק-י-ת. אצלנו התכסית על מגרש כזה היא 120 מ"ר. שולחת לך גם במסר המלצה על האדריכלית הנפלאה שלי, שיהיה

kitt

New member
אצלי על מגרש של 530 מ"ר מותר תכסית של 100 מ"ר

תבדקי מול התב"ע מה התכסית המותרת במגרש שלכם.

מהנסיון הדל שלי

אכן נשמע לא סביר להכניס את כל מה שאת מתארת ב150~ מר' אם כל אילו פונקציות שהכרחיות לך את חייבת להגדיל את שטח הבית. מה עם לחפור קומה?במקום לעלות קומה?

ל י א ב25

New member
גם לי יש מגרש בגודל של 400 מ"ר

בונה 150 מ"ר.. יחידת הורים+ 2 חדרי שינה+ חדר עבודה. מטבח גדול+חדר שירות.. סלון גדול. החסרון היחידי זה שאני בניתי דו. אם תרצי את התוכנית אשלח לך.

פיטנגו4

New member
דו זה לא חסרון ../images/Emo13.gif

זה מאפשר ניצול הרבה יותר טובה של המגרש באותו שטח בנוי, כי נצמדים לדופן אחת.

בינא

Member
ניתן לבנות 160 מ"ר על מגרש של 400 מ"ר

בקומה אחת, אם התקנון מאפשר 45% מכסימום כתנאי לבניית אותה קומה. 160 מ"ר = 40% מ-400 מ"ר ולכן שווה לבדוק את התקנון. יכול להיות שהשטח היחסי המותר לבניה הוא 25% בקומה אם בונים יותר מאחת... יש גם מקרים של הרשאה של 30% בקומת קרקע ועוד 15% בקומה א'. התקנות האלה משתנות מ-ת.ב.ע. אחת לשניה ולכן שווה להשקיע את המאמץ ולבדוק טוב. מכל מה שכתבה השואלת, לא הבנתי אם האדריכליות קבעו שלא ניתן למלא את רצון השואלת בגלל שבקשותיה מוגזמות לדעתן, או בגלל שהתקנון אינו מאפשר מעל % מסויים בקומת קרקע בודדת. שימו לב ! נתקלתי בעבר הרבה פעמים בפרוש לא נכון של התקנון ע"י אדריכלים, או באי-הבנת כוונתו ולכן חשוב לקרוא אותו בתשומת לב, כולל כל מה שכתוב בו, הטבלה המסכמת וההנחיות המוצמדות אליו, אם יש כאלה. השואלת לא כתבה היכן ממוקם המגרש, אם המגרש מישורי או משופע ואם הוא פינתי או לא. גם גורמים אלו יכולים להשפיע על המלצות האדריכלים. עקרונית - כדאי במקרה כזה, כאשר לא מקבלים מ-2 אדריכלים את התשובות להן מצפים, לפנות לאדריכל/ית שלישיים או למלווה בניה מקצועי.

בכדי להיות בטוחה באופן אישי בנושא אחוזי הבניה

ושטח קומת הקרקע, יש אפשרות לקבוע פגישה במשרד הועדה המקומית ושם תקבלי הסברים להדיוטות, כולל נתונים ראשוניים לגבי אגרות בניה. יש אפשרות שהאדריכל ייזום את הפגישה ואז יהייה צמוד אליך מישהו שייתן לך פירושי רש"י למושגים ההנדסיים השונים. סביר מאד להניח שלא ניתן לבנות יותר מ-160 מ"ר במפלס הקרקע (ואולי אפילו פחות). באם אתם שלמים ומוגדרים עם הדרישות שלכם שהן "יהרג ובל יעבור", ומבחינה כספית אתם פחות או יותר יודעים את היכולות הכספיות שלכם, דבר ראשון יש לבדוק שהתקציב עומד במבחן הרצונות, ואז להתקדם, במידה ויש בעיה תקציבית, ממולץ לבנות בשלבים. אני ממליץ לכן לבקש מהאדריכל/ית להכין תכניות במספר ורסיות, ובמידה והיא לא משדרת על הגל שלכן למצוא אדריכל שראיתם עבודות שלו ויש עליו המלצות טובות. רצוי לצרף לצוות מנהל פרוייקט בעל כישורים, אבל בשום פנים ואופן, אל תגיעו להחלטות ללא אדריכל אלא עפ"י המלצות של מלווה בניה.

בינא

Member
הסכמה לכתוב עם הסתייגות קלה...

להסתמך על פגישה ב-ועדת בנין ערים זה לפעמים יותר גרוע מלהסתמך על פקיד בבטוח לאומי... ברוב הפעמים, הפרושים שנותנים הפקידים (כולל מהנדס הועדה), לוקים בחסר...בהמעטה. בכל תקנון ניתןלפרש פירושים שונים וכולם יהיו נכונים ומקובלים...לכן אתרי "בנה ביתך" נראים כמו שהם נראים - ערב רב של סיגנונות למרות שזו בפרוש לא הייתה כוונת האדריכל בונה הערים שתכנן את השכונה. המלצה: אל תפנו לועדת בנין ערים לקבל הסברים. עדיף מלווה בניה מקצועי, או אם האדריכל בעל ניסיון, עדיף שהוא יבדוק לעומק את נושא אחוזי הבניה בקומת הקרקע.

ואלאק מלווה בניה שיודע יותר טוב מכולם בכל

התחומים. יותר טוב מהאדריכלים בתחום תכנון ובינוי ערים. הוא ייחשב את אחוזי הבניה יותר טוב ממהנדס בועדה שבודק את תכניות ההגשה על בסיס החוקים התקנות והתבע. אני לא תופס איך כל ממזר מלך וכל רכז בניה בדימוס הופך בשחצנותו למבין הכי גדול בבניה ובכל חלקי הארץ.

avi5199

New member
אני מציע לך לבנות בשתי קומות

לא תאלצו להדחס בחדרים קטנים , תהיה לכם גינה גדולה... לדעתי זה שווה את התוספת הלא גדולה יחסית בעלות.

6 מטר שיש ביני לבין השכנים שלי

זה מעט מידי . אם הקיר צמוד , זו כבר קטסטרופה וגורם לי לקסטרופוביה . להשוות את זה לתכנון של המגרש ? את מציעה בפעם הבאה לבחור מגרש דו משפחתי במקום מגרש בודד ? מה שכן זה בטוח יותר זול .

פיטנגו4

New member
קסטרופוביה זה פחד מבגדים של קסטרו?

זה בגלל מה שיעל אבוקסיס לבשה מתחת למעיל? כנראה התכוונת לקלאוסטרופוביה.
בפוביות מטפלים ע"י הבנת מקור הבעיה ועימות עם המצב. כלומר, צריך טיפול. פרט לכך, אני לא ממליצה לך על שום דבר.

ל י א ב25

New member
לא גינה גדולה.. .. מה גם ש

3/4 גינה מרוצפת ,מאחורה גם כן ריצוף כי זה יהיה מקום תליית הכביסה. מקדימה היציאה מהסלון לגינה גם כן מרוצף... ומימינו נשארה לה גינה קטנטנה לדשא וכאלה.. אנחנו ממש כבר בסוף.. נשאר צבע והתקנת החלונות..הצפי בע"ה זה עוד שבועיים-שלושה כניסה.

צימעס

New member
לדעתי אפשר להכניס את כל הפונקציות שאתם רוצים

ב 150-160 מטר. אולי בצפיפות, ולא חדרים ענקיים, אבל אפשר. לנו יש חדר עבודה, חדר שינה, ועוד 3 חדרים שאחד מהם מתוכנן לפוצל בעתיד. כל זה נכנס במשוה כמו 170-175 מ"ר (אני לא יודעת בדיוק, כי נספר גם שטח מתחת לקירות, ואני לא זוכרת מהו). השאלה היותר חשובה היא האם מותר לכם לבנות 160 מטר (אצלינו קיבלו אישור לחריגות, והגיעו ל 200 (במקום ה 150 שבתקנות), זה יחס דומה), והאם חשוב לכם שישאר לכם משהו מהמגרש לגינה.

לא צריך אדריכלים בכדי לעשות רשימת מכולת

שלשה חדרי ילדים, כל חדר 12 מ"ר = 36 מ"ר יחידת הורים = 24 מ"ר חדר עבודה = 10 מ"ר סלון = 20 מ"ר מטבח + פ. אוכל = 26 מ"ר מקלחת + שרותי אורחים = 10 מ"ר קירות = 20 מ"ר מעברים = 15 מ"ר סה"כ 161 מ"ר אולי יש צורך במזווה , אולי בגלל מספר החדרים יש צורך ביותר שטח למעברים . אפשר את חדר העבודה לבצע בחלל כפול ובכך לחסוך מטראז'

למעלה