הסרת צבע מעץ

64amnon

New member
יובל מסכים שצריך להיות זהיר אבל

"בחיאת מיכל" קצת מוגזם משום שעלול להוריד בטחון שזה כבר סכנה בעבודה. לי אין נסיון בכלי המצוין שנקרא צקלינה שמיועד להשוואות גובה בעץ מלא ולא רק. מבחינת הצרכים שלי לגירודי צבע הוא מעולה בלא צורך לעצירה עבור השחזות כשבגמר שימוש נזרק. סט חדש ואיכותי עושה המון עבודה במעט כסף. מנסיוני רק לאחר ולא תמיד התעייפות הלהב יש התנתקות באחד מפסי האמצע שלאחריה מנצל. את שתי החתיכות הקטנות לתמרון באיזורים בעייתיים. למיטב ידיעתי יעקב ובניו אימץ שיטה זו קבוע ומרוצה. יש להיזהר מכל שימוש בסכין יפני ראה מקרה מתיו. ממליץ לך להתנסות

yuvaleitan

New member
בחיאת אמנון,

נראה לך שלא ניסיתי?
אני אגלה לך סוד, עם להב של סכין יפני טוב, אפשר לא רק לגרד צבע (לכות וצבעים "קשים", עם גימורים רכים זה פחות יעיל, לפחות בידיים שלי), אלא אפילו קצת להחליק סוגי עץ מסויימים. וזה "סקרייפים" פר-סה, בניגוד לציקלינה, שחותכת מקצוע-סטייל.
תאמין לי, ניסיתי סתם לוחיות ברזל, סרטי פלדה של כריכת באלות שהבאתי ממילואים, סקרייפירים של צבע (עם להב שהוא לא סכין), ואפילו - סכין מטבח משונן (לא רע אגב).
כשמתעסקים עם להב חשוף של סכין, שהוא קטן, ואין הרבה שטח אחיזה, זה קצת מסוכן. זה הכל.

yulevi

New member
יובל

כתבת נכון פחות יעיל, לפחות בידיים שלי מסכים גם לידיים שלי זה לא מתאים
בתעוד אעלה תמונות של כל הארסנל לפני הביקור של אמנון ואחרי,
[ויש לי ברוך השם ארסנל,הרב כלי של בוש,מפסלת שפכטל חשמלי,ציקלינה,להב של מקצוע ידני,משחזת זוית של פרוקסון]
לכן ציינתי שאשתי עבדה עם הלהב וזה היה יותר טוב מהתוצאות של הציקלינה
לא פעם אני משתמש בציקלינה בעיקר להחלקה של חלקי צעצועים וזה עושה את העבודה
לפעמים יותר מליטוש עם נייר,תלוי בסוג העץ
אתמול התחלתי פרוייקט חדש בו השתמשתי בקורת אורן קצרה שלא היתה מהוקצעת הכי טוב,ניסיתי עם הציקלינה ועשתה את ההקצעונת הסופית,בלי אבק המלטשת

drors01

New member
מסכים, רק שיוף אגרסיבי אחרת חבל על המאמץ וכסף

שיוף אגרסיבי
ואחר כך שיוף עדין

כל דרך אחרת בזבוז
אם בשיוף מתקבלת הפתעה לא רצויה אז להחליף פלטה או למלא דלק ולסוע לאיקאה.

למעלה