הסרת צבע ממברשת

יוני 106

New member
הסרת צבע ממברשת

צבעתי את הסורגים במברשת ועכשיו אני רוצה לנקות אותה, כיצד? במים, כמה ששוטפים נשאר עוד צבע בפנים. האם יש איזה חומר שצריך להשרות אותה בפנים כדי שהצבע יצא לגמרי?

המנעולן

New member
לא מכיר צבע לסורגים על בסיס מים

ואם צבעת את הסורגים בצבע אקרילי מצבך ומצב הסורגים בכי-רע. סורגים צובעים בצבעי שמן ואז המדלל שהוא גם חומר שטיפת המברשת- צריך להיות טרפנטין. אם צובעים בצבע פוליאוריטני דוגמת 'המרייט'- המדלל הוא טינר 32

יוני 106

New member
לא אמרתי שצבעתי בצבע מים

צבעתי בצבע סינתטי שנקרא סופרלק פלוס

המנעולן

New member
אם אין כוונת שימוש בהמשך הקרוב

אין טעם בהשרייה. לטבול ולשפשף המברשת על משטח אספלט או כדומה, שוב לטבול ולייבש.

train

New member
קודם כל עם מה צבעת?

סורגים בדרך כלל צובעים בפוליאור או משהו בסגנון. המדלל של פוליאור זה טרפנטין. סייג: קיים גם פוליאור על בסיס מים.

watcher3

New member
הסרת הצבע

תטבול את המברשת בטרפנטין (אם זה של המרייט - למרות שכתבת שלא, דרוש טרפנטין של המרייט) תנקה את השערות כמה שאתה יכול עם הידיים. לאחר שטבלת בטרפנטין, תנער אותה כמה שאתה יכול, ואח"כ אני נוהג לנקות עם סינטבון. יש בערוץ הקניות מתקן שבו אתה מחבר את המברשת למקדחה, טובל את המברשת בטרפנטין, ובהפעלת המקדחה , מהלחץ הצנטריפוגי זה מתנקה, ניסיתי משהו פעם דומה וזה עובד.

המנעולן

New member
מה זה טרפנטין של המרייט? ../images/Emo6.gif

מילא לפני התגובות שלפניך אבל לאחריהן- מיותר ומגוחך ולא חייבים תמיד להגיב.

עקרבים1

New member
מברשות

חברה אני צובע ומצייר הרבה וכדי לא להכנס לאיך מנקים יסודי מברשות וכל מיני המצאות מסתובבות אני קונה מברשות זולות וזורק אחרי כמה שימושים לרוב השימושים מברשת סינית הזולה תעשה אותה עבודה כמו מברשת משער של זנב סוס לבן שבאה מצפון אמריקה

איש42

New member
מה מצחיק , לא הבנתי ??

מדלל להמרייט יש צבעים הדומים להמרייט שזה מותג של יעקובי ומדובר במשפחה של צבעים על בסיס סיליקוני , צבעים אלו מגיבים ל טרפנטין לא טוב , הם גורמים להתגבשויות על המברשת ברגע שיש מגע עם טרפנטין , לכן אותם מנקים במדלל שלהם שהוא חומר אחר . ניתן לנקות את המברשןת מהחומר הזה עם מדלל 21 גם . יוצא מהכלל חומר של חברה אנגלית בשם גרנדוויל שהוא הטוב מכל הצבעים במשפחה הזו ולדעתי גם היקר מבינהן , אותו ניתן לנקות ולדלל בטרפנטין . צא ולמד מנעולן יקר :)

המנעולן

New member
לאיש 42 - לומד כל החיים שלי אבל...

ראשית דבר למדתי לקרוא לפני שמתפרץ. תגובתי הייתה ל'ווטשר' שכינה את המדלל כ'טרפנטין להמרייט' - כינוי אומלל המעיד על חוסר ידע. ולך רק אומר שמדלל 21 איננו אפקטיבי ל"צבעי ההמרייט" על שמותיהם השונים, אלא נחוץ מדלל 32 ! אפרופו - הצבעים האלה אינם על בסיס סיליקוני אלא פוליאוריטני. ה'גרנוויל' אומנם יחידי לדילול בטרפנטין. וכל זאת כבר למדתי לפני הרבה הרבה שנים...

watcher3

New member
טעות במינוח מעידה על חוסר ידע?

מוכן להסתכן ולומר שאולי יש לך גם קצת מה ללמוד ממני. שיהיה לך בהצלחה.

איש42

New member
לא אמרתי לדלל אמרתי לנקות

ותנסה את זה פעם . כמו שאמרת כל הזמן לומדים .

watcher3

New member
ובכן למרות הטון של הכתוב

קח צבע של המרייט ,נסה לדלל אותו עם טרפנטין רגיל ותקבל עיסה מוזרה. צבעים של המרייט ניתן לדלל רק עם מדלל של המרייט. חבל שאתה מגיב כך.

המנעולן

New member
קרא בעצמך את תשובתך הראשונה

ותבין ש... א. טעית. ב. כל מה שאתה אומר נאמר כבר קודם. אז למה להגיב בכלל? הרושם שקיבלתי עליך הוא לא רק מתגובתך בשרשור הזה אלא גם בעניין הרובה האפוקסית לריצוף חצר. אם אתה בעל הכשרה וידע הנדסיים ומבקש להיות בצד המייעץ- נשמח אם כחדש תיכנס ותציג את עצמך.

למעלה