הסרת מזוזה.... :(

תותי-בת

New member
הסרת מזוזה.... :( בעקבות מעבר דירה עלי להסיר את המזוזה - מה ההליך שעלי לעשות?... ומה אפשר לעשות עם המזוזה? לתת אותה לבית הכנסת הקרוב? אם תוכלו לענות לי לפני מחר ב-12 בצהריים אשמח, ברכות, ליאת.

אלי ו.

New member
למה להסיר? השאירי את המזוזה לדיירים הבאים אלא אם כן את יודעת בודאות שאינם יהודיים.

תותי-בת

New member
לצערי... לא הייתי אמורה לשים את המזוזה אבל שמתי בכל מקרה!! ואני חייבת להורידה כיוון שאיני יודעת מי יהיו הדיירים הבאים וסביר מאוד להניח שלא יהיו יהודים... בכל זאת אני לא גרה בישראל כרגע... יש עצות איך עושים זאת? ליאת, אנגליה.

אופירA

New member
מנהל
איך לעשות זאת לעקור את בית המזוזה מהמסמרים או הדבק שקבעו אותו לקיר. להשאיר את בית המזוזה סגור כשהמזוזה בפנים. לשים את זה בשקית (ניילון, נייר או בד, שלא יהיה ביזיון) ולשמור על זה בין חפצייך. שיהיה לך מזוזה לשעת הצורך. אם יום אחד תתחייבי במזוזה (כגון שתגורי בבית מעל ל-30 יום), תשלחי את המזוזה לבדיקה ותשתמשי בה אם היא כשרה.

שבוע טוב האמת שאם המזוזה היא כשרה למה שלא תיקחי אותך לדירתך החדשה? וגם אם יש שם מזוזות יתכן שהם לא כשרות? (במשך השנים יתכן שנפסלו, או שכך הם היו מתחילה). בכל מקרה גם אם ודאי יש לך בדירה החדשה מזוזות כשרות, אין להשאירם כך שחס ושלום יבואו לידי בזיון. כדאי כמו שחשבת לקחתם לבית כנסת שם במקרה והם כשרות יזכו אדם אחר במצוה או שתיקחי אותם איתך במקרה ולא ידוע לך מה קורה בקיימות בדירה החדשה, ובמקרה שהם פסולות יונחו בגניזה הקיימת מן הסתם שם. מקווה שהתשובה מספקת. שבוע טוב.

בכל מצב עשי זאת לפני שאת עוברת אל תקחי אותם איתך עם הם פסולות כי אם הם לא פסולות את יכולה לעמודם שב בדירה חדשה שלך

למעלה