הסרת כתמים ישנים

rs134

New member
הסרת כתמים ישנים

הבנתי מתוך מה שקראתי בפורום הנפלא הזה איך להסיר כתמים ואימצתי לי את הרסס כבס של סנו. אבל, כתמים ישנים - כלומר כאלו שעברו כבר כביסה ולא ריססתי לא יורדים עם התרסיס. איך הכי מומלץ להוריד אותם? חלקם ניסיתי להוריד בחומץ והכתמים לא ירדו. בקריאה של כמה שרשורים כאן הבנתי שחומץ לא מוריד את הכתמים אז איך כן? חוץ מזה הייתי שמחה לקבל טיפ איך לנקות מבחוץ חלונות ענק שיש לי בסלון שבשום אופן לא ניתן להוציא אותם משום שהם באמת ע-נ-ק - יי- ם... בלי קשר תודה על הפורום הנפלא שעוזר לי מאוד בצעדים ראשונים של ניהול בית!

maybesure

New member
תלוי בסוג הכתם

כתמי פירות - גם ישנים - אני מסירה בעזרת קליה, טיפול מקומי על הכתם ומניחה בצד כמה ימים עד שמצטברת כביסה מתאימה ולמכונה. הצלחתי להסיר בקלות אפילו כתמי תות עץ שפעם נחשבו לכתמים שלא יורדים. כתמי שומן - בעזרת מסיר שומנים או - כפי שכותב "גוניים" - סודה קאוסטית - אבל את זה לא ניסיתי ואני יודעת שהיא קצת מסוכנת. כתמי דם - רק מים קרים כמו באחד השרשורים שרצים פה - במידה והתקבעו כבר תוכלי למצוא באחד הקישורים שקידרתי שם המלצות לחומרים נוספים המסייעים בהסרה. כתמים לא מזוהים - אני מתחילה בעזרת סינטבון העתיק והטוב. לפעמים בגלל כיבוס במכונה הכתמים מתקבעים באופן מוחלט ואין תקנה
חלונות אני מנקה בעזרת צינור ודלי עם מי סבון - אבל אני בבית פרטי. לא יודעת איך עושים בקומות. אולי בעזרת מגבי המגנט שמוכרים בשווקים.

rs134

New member
המון תודה על ההתייחסות

חזרתי מחופשה ולכן לא עניתי מיד אבל אני תכף רצה לנסות את ההמלצות.

למעלה