הסרת בלוטת התריס

ORITY123

New member
האם הרשו שאנשים נוספים.....

ישהו עימך בבית?? הטיפול ביוד זה כדור אחד או שצריכים לקחת מספר כדורים??

ORITY123

New member
הסרת בלוטת התריס

שלום רב, לפני כשבוע עברתי ניתוח להסרת האונה הימנית של בלוטת התריס בעקבות גידול פפילרי, בעוד כשלושה ימים אני אמורה לעבור ניתוח להסרת האונה השמאלית. עפ"י מה שהוסבר לי עד לביוצוע המיפוי לא אקבל את ההורמון שעליו אחראית בלוטת התריס כדי להגיע למצב דל תת פעילות. שאלתי היא: מהן התופעות הפיזיולוגיות שאני אחוש בעקבות תת הפעילות? בשבוע האחרון עליתי קילו במשקלי- האם יש קשר?? אני חשה חולשה כללית ולעיתים יש לי בחילות. אשמח לקבל מידע בנושא

little light

New member
עברתי את הניתוח...

...לפני 4 שנים בדיוק מאותה הסיבה כמוך. התופעות החלו אצלי כשבוע וחצי לאחר הניתוח, ואני סבלתי מעלייה במשקל, קור, עייפות מאוווד חזקה וסחרחורות. אה, שכחתי גם חוסר שינה. ובעיות זיכרון! באמצע משפט הייתי שוכחת על מה דיברתי. אבל כשבוע לאחר שמתחילים לקחת את ההורמון התופעות נעלמות להן. במהלך השנה שלאחר הניתוח המשקל העודף ירד מעצמו. אז לא לדאוג - פשוט ללכת לפי הקצב של הגוף. בהצלחה ותרגישי טוב

ORITY123

New member
היי

ראשית, תודה על התשובה. האם העלייה במשקל היתה משמעותית?? או שמדובר בקילו שתיים.......

little light

New member
עליתי

5 ק"ג סה"כ. ובמהלך השנה ירדתי אותם בלי לנסות אפילו - הם פשוט ירדו. בפעם הראשונה (עברתי מאז הניתוח 2 בדיקות שהצריכו הפסקת כדורים למשך חודש) נאלצתי להיעדר מהעבודה כחודש. אבל הפעם הראשונה היתה הכי קשה. אחר כך כל פעם הגוף כנראה הסתגל קצת יותר והתנהג באופן סימפטי יותר. בכל שאלה נוספת שאוכל אולי לענות עליה מניסיוני את מוזמנת לשאול אותי כאן או לשלוח לי הודעה. בשמחה.

ORITY123

New member
היי

קודם כל תודה, יש לי עוד מיליון שאלות.......אשמח לדעת על התהליך של הטיפול ביוד, לכמה זמן נזקקת להיות בבידוד, האם איפשרו לך בידוד בבית והאם היו תופעות לוואי.

little light

New member
לי היה מזל

ולא הזדקקתי לטיפולי יוד. שנה אחר כך התוצאות הצדיקו את זה והרקמה הנותרת פשוט נעלמה לה. כך שבכל הקשור ליוד לא אוכל לעזור.

ORITY123

New member
מתי הובחן שלא תזדקקי.....

לטיפול ביוד?? במיפויי או כבר בניתוח??

little light

New member
במיפוי

בניתוח לא ניתן לדעת במדויק כמה רקמה של בלוטת התריס נשארה. לכן עושים בנוסף למיפוי גם בדיקת קליטת יוד - I131 uptake: לוקחים כדור קטן רדיואקטיבי של 5 מיליקירי יוד 131 (לא להתקרב לחיות או נשים בהריון או ילדים למשך 24 שעות) ובודקים את הקליטה שעתיים אחרי הלקיחה ו-24 שעות אחרי, אם זכרוני אינו בוגד בי. אצלי היתה קליטה של 2.5 %. הרופאה הבודקת אמרה שלדעתה צריך לעשות טיפול ביוד בבידוד אבל הרופאה שלי התעקשה שלא צריך (ככל שנותרה כמות קטנה יותר של רקמה יש צורך בכמות גדולה יותר של יוד רדיואקטיבי והיא חשבה שאזדקק לכמות גדולה מאוד). שנה אחר כך הקליטה היתה 0.1 % וזה הצדיק את החלטתה. תזכרי שזה מאוד אינדיבידואלי ובטח תלוי גם בגורמים בריאותיים נוספים. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הרופא.

לשם שינוי, תשובה מקצועית

שלום אורית, אני מקוהה שאני לא טועה, כי קראתי את ההודעה שלך אתמול, ולא חזרתי עליה היום. אם הבנתי נכון, את הולכת לעבור כריתה של האונה השמאלית בלבד. לכן כל הדיון על טיפול ביוד, תת פעילות של בלוטת התריס, וכל מה שקשור בזה לא רלוונטי. נכון שלאחרונה, יש חזרה לגישה פחות אגרסיבית כשמדובר בגידול קטן מ-1 ס"מ, אצל אדם צעיר, וכאשר ברור שאין לא בלוטות לימפה נגועות ולא עוד מוקדים. אני מקווה שבמקרה שלך תיכנון הניתוח המוגבל הוא בהתאם לנתונים הללו. כמובן שלאחר שתתקבל הפתולוגיה, יתכן שישנו את דעתם וירצו להשלים את הניתוח (אם למשל יתגלו עוד מוקדים של סרטן באותה אונה). אם לא, ואם כל מה שעושים הוא לכרות לך את האונה השמאלית, אזי כל היתר לא רלוונטי: לא טיפול ביוד, לא בידוד, לא תת פעילות. הדבר היחיד שכן ניתן לעשות הוא לתת לך אלטרוקסין על מנת לדכא את ה-TSH. את זה ניתן להתחיל כבר היום למען האמת. אז מה שכתבתי בסה"כ מאד שונה ממה שכתבו לך כל הנשמות הטובות שבאמת רצו להרגיע אותך ולשתף אותך בנסיון שלהן. אבל, הפעם קבלת הערכה מקצועית למצבך. בהצלחה, אני משערת שאת מתאשפזת כבר מחר, שיהיה בהצלחה!

ORITY123

New member
עברתי לפניי כשבוע כריתה של האונה

הימנית לאחר שגילו שם גידול בגודל של 4 ס"מ ( די גדול, אה?), בכל אופן כעת לאחר שהגיעו התוצאות של הפתולוגיה הוחלט להסיר גם את האונה השמאלית, אני מתאשפזת בעוד כ-4 שעות. האם זה משנה את תשובתך בנוגע לטיפול ביוד?

זה כבר משהו אחר

אני לא מבינה למה לא עשו את זה באותו מעמד. גידול של 4 ס"מ, זה די ברור, לא צריך פתולוגיה אם יש תשובה של ניקור. על כל פנים , על בטוח תעברי טיפול. הגישות שונות. אני מניחה שיתנו לך 100 מיליקורי. ניתן לקבל את זה בבית תוך בידוד ממגע עם ילדים, ותוך שמירה על כללי בידוד לגבי אוכל והפרשות. זה נגמר די מהר. את תקבלי את כל ההנחיות מהמכון שיתן לך את הטיפול. אם לא יתנו לך את הטיפול תוך שבועיים שלשה, כדאי שיתנו לך T3 מיד לאחר הניתוח. אפשר אחר כך להפסיק אותו שבועיים, וה-TSH יעלה מספיק כדי גם לעבור מיפוי וגם לקבל טיפול. לא לשכוח למדוד תירוגלובולין בזמן שה-TSH גבוה. זה הבסיס למדידות עתידיות בעוד שנה ויותר.

למעלה