הסרט "נורית" בערוץ 2

הסרט "נורית" בערוץ 2

בלי פרומואים מיוחדים שודר היום סרט מדהים על מאומצת שהיא היום סבתא שמחפשת את שורשיה.מדהים איך בכל גיל תמיד מחפשים את אותה חוליה חסרה.מעניין מה יעשו שני הזאטוטים שלי בעתיד...

מיכל@ל

New member
פיספסתי את זה לצערי

אך קראתי בעתון על מה זה ואני סקרנית אם היא פגשה את אביה לבסוף ,תוכל לספר לי ?

פתיחת תיק אימוץ

אני מניחה שפתיחת תיק האימוץ היא טראומטית גם להורים המאמצים שחוששים אולי ילדם יגלה איזה אמא מופלאה שמסתתרת מאחורי התיק. אני שעולים לי החששות לגבי זה החלטתי שאני עוד לא מתעסקת בפחד הזה שלי, מה חסר לי צרות? כשנגיע לגשר נצטרך לעבור אותו. אני מאמינה שזו זכותה הבסיסית של ביתי לחפש את שורשיה, (אפרופו שורשים: מעניין מה היא תרצה לחקור כשתגיע לגיל 13 בעבודת השורשים, האם תכתוב על השואה כדור שלישי או על מורשת יהדות אתיופיה?... עוד גשר שנצטרך לעבור..).

לימור111

New member
מלימונים אפשר לעשות לימונדה

כפי שאומרים האמריקנים שדוגלים באופטימיות. אז יהיו לילדה שורשים כפולים, מה רע? היא תוכל לכתוב על מורשת יהדות אתיופיה ועל מורשת יהדות אשכנז, מה שתבחר. גם קרן תוכל לכתוב על מורשת יהודית אשכנזית ועל מורשת אוקראינית, ועל ילדים בעולם גלובלי. זה לא הרבה יותר מעניין? יש היום כתבה בידיעות על טיפול פסיכולוגי חיובי, ואני תמיד בעד לראות את הדברים מהצד החיובי שלהם. מה יעזור לנו לשקוע בנאחס? ואני בטוחה שאם אנחנו נראה וגם נראה לילדים את הצדדים החיוביים הם יגדלו לחשוב שאימוץ זה יופי של דבר, ולא להפך. אפרופו מורשת, כבר כשהיינו באוקראינה דיברנו על טיול שורשים לקרן כשתהיה בגיל שתוכל להבין וכשתרצה טיול כזה, כולל ביקור בבית הילדים ואולי גם חיפוש אחר אמה הביולוגית - הכל תלוי ברצונות ובצרכים שלה. אני בעד - כדי לשבור מיתוסים. אפי שראינו בסרט הדוקומנטרי אתמול על נורית, אם לא מוציאים את רוחות הרפאים מהארונות הן תופחות שם ומוסיפות נזק על נזק, ובסופו של דבר סופחות אליהן אנרגיות שצריכות להיות מתועלות לנושאים קונסטרוקטיביים של בניית החיים.

דליה.ד

New member
מורשת נרכשת

דליה ד היא דליה לוי, אל תיבהלו החלפתי את השם. לימור את צודקת. אם נולדת באורווה זה לא אומר שאתה סוס..... אולי אתה ישו....

למעלה