הסרט ישראלי -

יוסי ר1

Active member
לא ראיתי את הסרט

ולא מצוי לעומק בבעיות הפנימיות של ברזיל, אבל לנקודה אחת כן אתייחס. ידיד שלי שהוא ואשתו כמהים לאמץ ילד/ילדה, מעלה בפני כל פעם את תסכולו מהמצב: בארץ הוא צריך לחכות שנים בתור לילד מאומץ, ובברזיל יש ים של ילדים שאימוץ רק ייטיב איתם, והוא (ואחרים) לא מצליחים לעשות את החיבור בין הרצון, הילדים, ואפשרות האימוץ.

shellyland

New member
כנראה שאין להם מספיק כסף.

בברזיל אין שום דבר שמסוגל להפריד בין מימוש רצון כלשהו לבין הכסף שאתה מוכן לשלם עבור מימושו.

יוסי ר1

Active member
א', באמת אין להם יותר מדי כסף

ב', הם מוכנים לתת כל מה שיש להם, אבל לא מוכנים להסתכן בעוגמת הנפש שהיתה למאמצי קרוליין/ברונה בזמנו. הם מעוניינים באימוץ חוקי שלא יהיה נתון לעירעור מאוחר יותר. ומיותר לתאר את הגהינום שהם עוברים בדרך, כולל ניסיונות הפריה מלאכותית, שמסתבר שגם תחום זה פרוץ בארץ לשרלטנים. אבל לא זה נושא השרשור שפתחת בו, אז נעזוב.

shellyland

New member
ברונה בזמנו

אומצה באופן חוקי. נורא קשה לסמוך על החוק, כשמדובר בילדים ברזילאים. לכן אסור שהפתרון למצוקתם של ילדים אלה יהיה אימוץ, למרות הפגיעה ב"רווחתן" של השכבות החזקות.

meitush123

New member
אפשר לאמץ גם ברוסיה (ובריה"מ לשעבר)

בת דודה של אמא שלי אימצה ילדה שננטשה ליד בית יתומים מיד לאחר לידתה (או אולי הושארה בבית חולים...) הילדה ילדה חכמה ובריאה ואומצה על ידה בגיל 9 חודשים נדמה לי

למעלה