הסרט השני -back to ths future

מירטל

New member
הסרט השני -back to ths future

רקע קצר :

למי שלא מכיר, back to the future היא טרילוגיה של סרטים שעוסקים במסע בזמן - במרכזה יש את מרטי מקפליי שמתיידד עם מדען מטורף, שממציא מכונת זמן. בסרט הראשון הוא חוזר שלושים שנה אחורה - אל שנת 1955 ( הסרט ממוקם בשנת 1985 ), בסרט השני אנחנו מדלגים בין שנת 1985, 1955 ו... ( תחזיקו חזק) שנת 2015 - הסרט השלישי ( שזה כבר לא באמת מעניין אותנו, באמת) ממוקם בשנת 1885.

אבל מה שבאמת מעניין אותי, זו שנת 2015 כפי שהיא נראתה משנת 1985 - סרטים בהולוגרמות, מכוניות מעופפות, סקייטבורדים מעופפים ו משקפיים שמאפשרות צפייה בטלוויזיה בזמן ישיבה לארוחת הערב, ומצד שני - מאגר שמאפשר זיהוי ממוחשב של כל אזרח ( אנחנו מדברים על ארה"ב - לא על ישראל) וטכנולוגיות זמינות שמאפשרות לאנשים להיראות צעירים יותר בשלושים שנה ( אבל לא לתקן נכויות שנגרמו מתאונה).

ומסתבר שזה לא שייך רק לסרטים - אם ספרו לי נכון, במירוצללים היה מערכת ממוחשבת מדהימה, רק שהיה צריך להתחבר אליה פיזית- ז"א, מה שנראה לנו כיום כמובן מאליו ( במילים ברורות - אינטרנט אלחוטי) לא היה קיים אז ( כמובן שזה עודכן במהדורות חדשות יותר). איזה עוד מיקרים של ( אני לא רוצה להשתמש במונח הנדוש "יותר מוזר מהדימיון") - מצבים שבהם ה"עתיד האמיתי" נראה יותר עתידני מהעתיד המדומיין?

וורן, ז'ול וורן

בספרים שלו יש המון המצאות טכנולוגיות, שפשוט עובדות לפי עקרונות מכניים שהוא הכיר מהמאה ה-19...

הדוגמא הכי בולטת - לצוללת נאוטילוס יש מנועים חשמליים. החשמל כבר היה מוכר בתקופתו של וורן, אבל כשהוא בא לתאר מנוע של צוללת, הוא תיאר את אופן הפעולה שלו כדומה לזה של מנוע קיטור - המנוע מייצר תנועה קווית (בוכנות שזזות קדימה-אחורה) שמומרת לתנועה סיבובית (גלגל). וורן פשוט לא העלה על דעתו שבמנוע חשמלי אפשר לייצר ישירות תנועה סיבובית..

DDN

New member
רגע רגע

בבחזרה לעתיד, זה לא סותר את הדיון?

לגבי מרוצללים, זה אכן עודכן במהדורות החדשות, אבל לא רטרואקטיבית. בהיסטוריה של העולם שם, היה אירוע שהפיל את המאטריקס, והרים את מאטריקס 2 האלחוטית. (או במילה העברית שלה - המקלעת)

עוד דוגמאות. . .. מסע בין כוכבים הסדרה המקורית - הרבה דברים שנראו עתידניים ב1966, היום נראים מיושנים, כמו לדוגמא לוחות המכוונים של הספינות וכו'.

(את העיצובים של לוחות המגע של הדור הבא, אפל העתיקה 20 שנים אחרי)

DIDGIN

New member
כמעט כל סיפור קצר של אסימוב

אחרי הכל, אם אתה עשרים אלף שנה בעתיד ויש לך ספינת חלל, זה רק הגיוני שתזין אותה בכרטיסי ניקוב.

למעלה