הסרט הזמן הוורוד

פאמקי

New member
הסרט הזמן הוורוד

יקירותיי, ראיתן אתמול את הסרט הזמן הוורוד? זהו סרט דוקומנטרי שיצר יאיר קידר, המנציח את היסטוריית המאבקים וההשגים (!) של ההומואים, הלסביות, הבי והטרנס בישראל. התרגשתי לראות את אנשי הקהילה, נאבקו על מה שלעיתים, נראה לנו כמובן מאליו. סרט המזכיר לנו שא/נשים נלחמו על הזכות לחיות ע"פ דרכם, מה שמאפשר לנו (לרוב) לחיות היום, ע"פ דרכנו ועל המחירים הכבדים ששילמו (כבדים מידי, יעידו מאורעות שלשום). הסרט הוא סרט חובה! סרט חשוב, מרגש ומרתק.

גם אני ראיתי..

צפיתי בו... עדיין מזועזעת ולא מצליחה לעכל את מה שקרה.. אחרי טלפון מאמא שלי שלא ישנה בלילה האירוע כי היא חשבה עלי... מסכימה איתך שחשוב לראות את הסרט... גם אם רק בכדי להבין שזה לא ברור מאליו מה שיש לנו... שלא ברור מאליו שאני הולכת מחובקת עם בת הזוג שלי. שזה לא ברור מאליו שיש לי אפשרות לחיות את חיי איך שאני רוצה. יש אנשים שנלחמו בשביל זה... שסבלו בשביל שאני אוכל לחיות בדרך שלי... קחו לתשומת לב גם כל הנשים שאומרות שהן לא פמניסטיות... מרגישה מאוד כועסת ולוחמנית אחרי מה שקרה... מקווה שיהיה לנו המשך שבוע נעים ושקט..

פאמקי

New member
הקסם...

באמת נעלמת לי מעט מאז האירוע. תחושותייך מוכרות לי ממה שעובר עלי ועל חברותיי ומבקשת לחבק מכאן. מקווה שיגיע היום בו נפסיק להילחם ונוכל פשוט לחיות בשקט. מכעיס אותי השקט שאחרי הסערה (או ששקט יחסית לסערה שיש בתוכנו), לכן החלטתי לבקש מכן יקרות, להשתדל במשך החודש הקרוב, להזכיר בכל יום, לפחות מישהי אחת ובמשפט אחד בתוך התכנים שלכן, את האירוע. רק כדי להזכיר, לא לתת לאף אחד לשכוח, שהדם היקר הזה לא נשפך לשווא, שיש למצוא את הרוצח השפל, ולעשות משהו כדי שדברים אלו לא יחזרו על עצמם! רק טוב!

magicgirl

New member
את הסרט ראיתי לפני חודש ביס והרגשתי

גאווה שכל כך התקדמנו בשנים האחרונות... וזה הזכיר שהדרך שלנו עוד ארוכה היה כיף לראות את התאטרון ואת עופר דיג'י שנות השמונים (עוד רגע נותן קלטת מתנה למי שירקוד הכי יפה)

ji ji

New member
ראיתי והתרגשתי

גם זה מהסיבה שזה החזיר אותי עשור אחורה לזכרונות מתוקים רוויי אלכוהול וסיימתי את הסרט בתחושת שייכות וגאווה ומאוד שמחתי על ההתקדמות של החברה בה אנחנו חיים שאדם יכול לבחור את דרך חייו בלי שיקצו אותו מהחברה גם אם לא מסכימים עם דרכו... אני חייבת להודות שמוצאי שבת ניפץ לי את התחושה הזו לרסיסים והחזיר אותי כמה שנים טובות אחורה, לפחד שמישהו ידע מתוך זעזוע עמוק שהרעיד אותי ורצון לחפש מחדש את הקהילה המחבקת אני לא בארון אבל גם לא מנופפת בדגלים ועכשיו הרצון הוא לצאת לרחובות מצד אחד ולהראות יותר מתמיד כמה אנחנו נורמלים אבל הפחד משתק...

קישור לסרט..?

היי פאמקי :) יש לך קישור לסרט הזה..? אשמח מאוד לעזרתך תודה.. חג אהבה שמייח.. ואגב, מאוד נהנתי מדבריך על האהבה.. אפילו שמרתי את זה כדי שאוכל לקרוא את זה מידי פעם, להזכר מה זה לתת ממקום מלא ולא ממקום חסר.. שהרי נתינה ממקום חסר הינה לקיחה בעצם.. ונתינה ממקום מלא, שופע, היא היא הנתינה עצמה.. ערב משובח.. אני

פאמקי

New member
קישור לסרט

לפני שפירסמתי את ההודעה כאן, עשיתי חיפוש מקיף ואף פניתי ליוצר הסרט, יאיר קידר. ברשת הוא לא מפורסם אך יאיר הבטיח שכשיהיו הקרנות, הוא ישמח להודיע לי. תודה על דברייך בנוגע לפוסט על אהבה, אלו דברים של אחרים, אני רק עשיתי בהם שימוש וכתבתי אותם בדרכי
. אך מסכימה איתך, אלו דברים המעוררים מחשבה ואולי יגרמו למעט שינוי. טו' באב שמח
.

וואו כל הכבוד פאמקי

איזו רצינות ויחס של כבוד! יפה לך... אעקוב ואמתין לשמוע מתי מקרינים את הסרט. את משרה אווירה נעימה סביבך.. תודה :)

למעלה