הסרבנית הפמיניסטית נשלחה לכלא

הסרבנית הפמיניסטית נשלחה לכלא

הסרבנית הפמיניסטית נשלחה לכלא בבוקר יום שלישי 15 בנובמבר, עידן חלילי (בת 19) התייצבה בבסיס קליטה ומיון והודיעה על סירובה להתגייס לשרות חובה בצבא, תוך קישור הסירוב המצפוני שלה לעמדתה כפמיניסטית המתנגדת למיליטריזם. היא עמדה על זכותה להופיע בפני "וועדת המצפון", הגוף הצבאי המוסמך לאשר לה פטור משרות סדיר מטעמים שבמצפון. עידן כתבה לרשויות: "ארגון פטריארכלי מובהק, כמו צבא, מדגיש את משניות האישה... ואת עליונות הערכים ה'גבריים'. למעשה, ניתן לומר שאווירה של הטרדה מינית היא בלתי נפרדת מהצבא. משמעות הדרישה להשתלב בצבא, במקרה זה, היא דרישה להתמודדות עם הטרדות מיניות בסביבה שמעודדת את קיומן. מרכזיותו של הצבא בחברה מאפשרת לתרבות של הטרדה מינית להתחזק גם מחוץ לצבא, בחברה האזרחית. כפמיניסטית, אני מרגישה שעליי להימנע משירות צבאי ולפעול למיתון השפעת הצבא על החברה האזרחית. גברים שבתקופת עיצוב אישיותם שוהים בצבא, עלולים לקבל חיזוקים חיוביים להתנהגות כוחנית ואלימה, בארגון שבין ערכיו הבסיסיים מצויים שליטה ועליונות. אני מנועה משירות בארגון שעשוי לעודד, בצורה ישירה או בעקיפין, אלימות כלשהי כלפי נשים. איני יכולה להתכחש בצורה כה בוטה למצפוני". למעלה מחמישים תומכות ותומכים ליוו את עידן בהפגנה על יד השער הראשי של הבקו"ם, חילקו כרוזים ושוחחו עם עוברים ושבים על הקשר ההכרחי בין הכיבוש לבין המיליטריזם והסקסיזם של החברה בישראל. על השלטים הופיעו אמירות כמו: "פמיניסטיות לא משרתות סקסיזם"; "מסרבות להיות אויבות"; "לא נשרת את הפטריארכיה"; "הצבא הוא בית ספר לשוביניזם"; "הצבא כולא את המצפון". בין הסיסמאות שצעקו המפגינות והמפגינים: "לא פקידה ולא קרבית, הצבא מטריד מינית"; "לא קפה ולא טייסת, לצבא לא מתגייסת". ראש מנהל נשים בבקו"ם ראיינה בקיצור את עידן, שנשלחה מיד למעצר בבקו"ם ובסופו של דבר, למחרת, נשפטה ל14 יום בכלא ונשלחה לכלא 400. היא עלולה לעבור סדרת כליאות חוזרות לאחר סיום תקופת המאסר הנוכחית ב28 בנובמבר. סרבני המצפון אלכס קון, עורווה זידאן, שאול מוגרבי ברגר ואורי נתן מרצים כבר תקופות מאסר חוזרות של עד למעלה מ150 יום (במקרה של אלכס קון). אפשר להפנות מכתבי תמיכה ועידוד לעידן לכתובת הבאה: עידן חלילי (מספר אישי 6863705) כלא צבאי 400 דואר צבאי 02337 צה"ל כיתבו גם לשאר הסרבנים: אלכס קון, מספר אישי 6866693, ד.צ. 02507, צה"ל עורווה זידאן, מספר אישי 7703714, ד.צ. 02507, צה"ל אורי נתן, מספר אישי 6870739, ד.צ. 02507, צה"ל שאול מוגרבי ברגר, מספר אישי 7683912, ד.צ. 02507, צה"ל

נטשה 59

New member
את מכלילה סתם.. לדעתי.

יש כאלה שלא מאמינים בלירות בנשק וכן רוצים לתרום למדינה בדרכים אחרות. גם הם סרבנים. ויש כאלה שלא מאמינים בלפגוע בפלשתינאים וכן רוצים לתרום למדינה בדרכים אחרות. זה כמו שיש אנשים צמחונים ואת לא תגידי שהם מטומטמים כי הם לא מאמינים בהרג חיות. אז כל עניין לגופו.. ואם את באמת חושבת שכל הסרבנים הם בדיחה אז חבל.. ותפתחו דיון מצידי.. :]

יש כל כך הרבה מה לעשות בצבא

חוץ מלירות בערבים. לדעתי פציפיסטים הם סתם עצלנים ואני לא קונה את הטיעון הדבילי הזה.

id0a

New member
איך את משווה פלשתינאים לבעלי

חיים ? הקוף התפתח מהפלשתינאי, ככה שהקוף הרבה יותר חכם וברור שלא צריך להרוג אותו...אין מקום להשוואה!

id0a

New member
עכשיו דקה של רצינות.

אפילו אם את (או כל אחד אחר) לא מאמין בירי בנשק הוא לא צריך לצאת מהצבא בטענות של "אני בן אדם טוב מדי לזה..." יש עוד הרבה דברים שהצבא נותן (ואתם לוקחים!) שלא קשור בנשק ועדיין תורם למדינה... אז חאלס! (השורה האחרונה נכתבה כבר לאחר ה"דקה של רצינות" אז הרשתי לעצמי להוריד את הרסן ולהתפרע@#?^ כמו שאומרים)

נטשה 59

New member
אני לא נגד הצבא

למרות שלפעמים הוא גוף מטומטם. ובכלל לא קראתי מה היא כתבה. פשוט התגובה של מעין ממש ניראתה לי לא לעניין אז הגבתי

id0a

New member
איך היא יכולה להכליל ככה ?

כן, היו מקרים של הטרדות מיניות בצבא, אני לא יודע כמה התפרסמו וכמה לא אבל אי אפשר לבוא להצהיר\להפציר\להגיד ולצעוק (אוי כמה שאני חכם והאוצר מילים שלי רחב, אוי אוי אוי) שהצבא כולו הטרדות מיניות, לא מסכים לחלוטין! ובקשר לחלק של "גברים שבתקופת עיצוב אישיותם שוהים בצבא, עלולים לקבל חיזוקים חיוביים להתנהגות כוחנית ואלימה", בנתיים הוכח שהצבא תורם רבות לגברים ולנשים כאחד בהמשך חייהם לאחר תום שירותם הצבאי, במקצועות שונים: אמל"חים, היי טק, אנשי ציבור וכו'... אז לבוא ולהגיד שאנשים נהפכים לאלימים עקב הצבא ? באמשל'ך סתמי ת'פה! (ודרך אגב, רק גברים מושפעים מהשירות הצבאי כמו שאת טוענת?) תודה ושהייה מהנה בכלא, עידו.

Fat Danken

New member
אני מסכים שהיא טיפשית לגמרי

אבל אתה לא יכול להגיד שהצבא לא משפיע על חלק מהאנשים בצורה שלילית כשמדובר באלימות. יש חיילים שצריכים לעמוד במחסומים ונתקלים בדילמות קשות כל יום, עד שלפעמים הדרך הכי פשוטה היא לפנות לאלימות, תופעה שהצבא לפעמים אף מגבה. אח"כ אותם אנשים נהפכים ליותר כוחניים, גם כאשר סיימו את שירותם הצבאי. אתה זוכר את ההצגה שראינו שנה שעברה? זה די דומה. שוב, הרבה לא יוצאים דפוקים מהצבא, אבל יש גם כאלה שכן. 3 שנים של מציאות אחרת ולא רגילה עשויים להשפיע בדרך מסוימת.

למעלה