הסקר לא עודכן...

Mיקי_

New member
הסקר לא עודכן...

מציעה: האם אתם אוהבים לחזור בחגים אל ההורים? א. כן, אין כמו כינוס משפחתי והתפנקות של כמה ימים בחיק המשפחה (במיוחד כשהשאריות חוזרות איתנו
) ב. כן, אבל איך שנגמרת ארוחת הערב אני חוזר למרחב המוגן שלי בבית.
ג. לא, אני עושה את החגים עם חברים בארוחת חברים (אצלי בבית / אצלהם)
ד. לא, אני מעדיף להישאר בבית שלי
ולחגוג אינטימית. ה. לא, אני משתדל להמנע באופן כללי מחגים, לא משנה איפה. או כל דבר אחר שקשור לחגים... |Mיקי רוצה סקרים!|

התשובה שלי...

אני מעדיפה להישאר בבית ולחגוג את החגים בצורה שאני רוצה, עם מי שאני רוצה. במיוחד עקב אמונתי הפגאנית, אני ממש לא מתחברת לכל הקטעים הדתיים (וגןם סבתא וגם הדודה הקבועה של הארוחות חג דווקא כן) ואני מוצאת את עצמי משתעממת שם לחלוטין. בנוסף, אני מעדיפה לעשות את החג עם האנשים שאני בוחרת שיהיו שם כל פעם מחדש, ולא עם אותם אנשים באותה צורה... הלוואי שיום אחד יצא לי לחגוג סדר פסח או ארוחת חג כלשהי רק אני והבנזוג, אבל אני מניחה שאני במיעוט בקטע הזה...

Mיקי_

New member
את ממש לא לבד...

אני בכלל מעדיפה להמנע מכל הקטע של החגים, אני מאמינה שאני אהיה מסוג אלו ש"בורחים" לחו"ל כשאני אגדל כדי להמנע מכל זה... אבל אם כבר לחגוג, אז מבחינתי מאד ברור שעם אנשים שאני בוחרת ובכמה שיותר אינטימיות (אני ובן זוגי לבד או עם עוד זוג או שניים של חברים). ואם יש 2 חגים שאני ממש ממש לא אוהבת זה פסח וראש השנה... מצידי אפשר להשאיר את שבועות ופורים ואת כל השאר באופן כללי לבטל. השנה אגב ככל הנראה אהיה עם בן זוגי אצל משפחתו, שזה הפתרון הכי עדיף בעיני אחרי פשוט להישאר בבית.

השנה אני בבית

השנה החלטתי שאין לי כוח לאובר-משפחתיות. טוב לי במרחב שלי, ומתאים לי יותר לחוג את ראש השנה ויום כיפור (החגים היחידים להם יש משמעות רוחנית עבורי) בסביבה שנוחה לי יותר למחשבות.

לקשמי

New member
תשובה ג' הכי קרובה

למרות שהיא לא לגמרי מדויקת. את החגים אני עושה במרכז ליוגה, עדיף פי אלף מאשר "לחגוג" דיכאון בבית של ההורים.

SPnage

New member
אין כמו משפחה בחגים

החגים שאני הכי אוהב זה ראש השנה ופסח (ליל הסדר). ואנחנו ממש לא משפחה דתית או אפילו מסורתית, זה פשוט כיף שכל המשפחה המורחבת ביחד, יש אוכל של סבתא וחלק ממנו חוזר איתי... כשעשיתי טיול גדול אחרי הצבא הייתי צריך לחזור באוקטובר (ללימודים), אז העדפתי לוותר על עוד שבוע-שבועיים מהטיול הארוך ונחתתי בארץ בערב ראש השנה, רק כדי להיות בארץ בחגים (צחוק הגורל ורוב המשפחה שלי בדיוק היתה בחו"ל באותו הזמן אבל לא ידעתי את זה כשקניתי כרטיס...).

למעלה