הסקר השבועי

עמית ע

New member
הסקר השבועי

הסקר האחרון הוכיח חד משמעית שהאלבום האהוב ביותר של ג'נסיס הוא Selling England by the Pound. לפני כמה שבועות התקיים פסטיבל הרוק המתקדם השנתי NearFest. בפסטיבל הופיעו 10 להקות שייצגו את צדדיו השונים של הרוק המתקדם בימינו: קאמל, מאגמה וקראאן (להקת ג'ז-רוק גרמנית), ובמידה מסויימת גם טאנלס (גלגול של להקת הפיוז'ן הבריטית בראנד-איקס) ייצגו את הצד הנוסטלגי - להקות שימי הזוהר שלהן היו בשנות ה-70. גלאס האמר, היי ויל והפלאוור קינגז ייצגו את הצד השמרני - להקות בנות ימינו שעושות רוק מתקדם סימפוני על-פי המודל של להקות הרוק המתקדם המצליחות בשנות ה-70. את הצד השלישי - הגישה הפוסט-מודרניסטית - ייצגו הלהקות אלמאילמאן וסראט וסליפיטיים גרילה מיוזיאום. שתיהן להקות שע"י שילוב בין דברים שטרם שולבו בעבר (מטאל וכלייזמר, ת'ראש מטאל ופרוג) מצליחות להשמע שונה מכל דבר שקדם להן. אנגלגרד נמצאת אי שם באמצע (כולל נוסטלגיה - הלהקה חזרה לפעול אחרי הפסקה של שמונה וחצי שנים). שאלת הסקר: איזו מן ההופעות שהתקיימו בפסטיבל נירפסט האחרון אתם הכי מצטערים שהחמצתם?

CallMeCavanaugh

New member
הסקר הקודם מזכיר לי

עוד שאלה מטופשת שלי על ספוקס בירד. בסוף אני עוד אגרום לכולכם להאזין להם
בשירם (הפופי להחריד, אבל נסלח להם) All on a Sunday מופיעות השורות The Wind and the Weathering Were on channel 14 So I flipped to Ben Hur Feeling warm and secure נראה לכם שיש כאן רמיזה לכיוון ג'נסיס של אחרי פיטר גבריאל?

עמית ע

New member
אני חושב שלא

שם האלבום של ג'נסיס התייחס לשני רבי המכר הרומנטיים שהפכו גם לסרטי קולנוע קלאסיים: חלף עם הרוח - Gone with the Wind - או בקיצור Wind אנקת גבהים - Wuthering Heights- או בקיצור Wuthering לפי הטכסט בשיר של ספוקס בירד אנחנו מבינים שמדובר על צפיה בטלוויזיה, לכן אני מעריך שמה שמתואר זה זיפזופ בין סרטי הקולנוע הקלאסיים "חלף עם הרוח", "אנקת גבהים" ו-"בן חור". אבל אולי אתה יודע את כל זה ובכלל לא הבנתי את הכוונה שלך...

Disposable Hero

New member
מאיזה דיסק השיר הזה?

אני שמעתי רק את Beware Of Darkness, V, Day For Night,The Kindness Of Strangers וחלק משלג... מה פיספסתי?

CaerBannog

New member
בסוף הצבעתי אלמיליאן

אבל ההתלבטות העיקרית שלי הייתה בין מאמגה אליהם, אבל בסופו של דבר הבנתי כי אלימילאן היום,זה כמו מאמגה בשנות ה70... מה גם הסליפ טיים גרילה מזה מעצבנים. אבל אני ממליץ לכולכם לבדוק את Alamaailman Vasarat

עמית ע

New member
מה כולם מסתבכים עם השם הזה?

זה לא הכדורגלן מלמיליאן, לא אלי המליין, לא קרב אל-עלמיין ולא עמותת אל המעיין בואו נתרגל, לאט לאט: אַ - לַה - מָייל - מָאן ושוב: אַ - לַה - מָייל - מָאן ועכשיו ברצף: אלמיילמאן אלמיילמאן וסראט הללויה!

למעלה