הסקר הוחלף

M a n K i n d

New member
הסקר הוחלף

כמו שאבישר שם לב, הסקר הוחלף. תוצאות הסקר הישן כאן --------------------------------------------> הסקר החדש: מה לדעתכם הם גבולות שליטתו של השה"מ במשחק? אתם מוזמנים לנמק את בחירתכם בפורום, בשרשור זה.

רמץ

New member
ואני אפרט בפורום מה דעתי

השאלה במקומה, אבל התשובות לא מסודרות. לשחקנים מגיעה שליטה מלאה על הדמויות שלהם (אחרת השה"מ היה יכול פשוט להקריא להם את הסיפור וזהו), אבל לשה"מ כן צריכה להיות הזכות לשנות מעט את החוקים, להתעלם מגילגול זה או אחר, והכי חשוב - לרמות בקוביות (רק כדאי לא להגזים).

backdoorslam

New member
קצת פירוט משלי

אין ספק שלמנחה יש זכות מלאה לשנות כל פרט בחוקים, ובעצם לעשות מה בראש שלו. העיניין הוא שנגיעה בתוצאות קוביות, חוקים או כל צורה של לקיחת מושכות ההובלה באופן אין-פליי (דב"ש מנהיג, דחיית אופציות, שבירת SOD לא עלינו) הינה בגדר חציית קו אדום ומנחה טוב צריך להישמר מפעולות דראסטיות שכאלה אך לדעת שהן קיימות. מנחה שנזקק לגילוי שרירים תדיר, יש לי ספיקות לגבי טיבו והנאת שחקניו. מצד שני, צריך לשים לב לכך שפעמים רבות שחקנים כן מחפשים כיוון בהרפתקה וישנם ששונאים להגיע לסצנות אדישות. כדאי להיות רגישים למצבים כאלה ולהראות לשחקנים את הכיוון באופן עדין ובצורה של רוח גבית. איזון, חברים, איזון.

גם אני יפרט

למנחה אין יכולת לשלוט במעשי הדמויות אך המנחה יכול לרמות בשביל וגם לפעמים נגד השחקנים. וגם אם שחקן עושה משהו ממש ממש יפה ומקורי, גם אם בגלגול יוצא שהוא לא הצליח, לתת לו להצליח, ואם נגיד הוא הורג בתרגיל שלו 3 אנשים אז לעשות שבאה תגבורת של 3 אנשים. כדאי שהשחקן יוכל לדמין ולהיות מרוצה מעצמו ומהתרגיל שהוא חשב עליו וזה גם יעודד אותו להמשיך לנסות לעשות דברים יפים. (כל זה בתנאי שמה שהוא עושה הגיוני ורק הגלגול הגרוע עוצר אותו מלעשות את זה).

DDN

New member
מפרט ומתווכח.

אני בחרתי בתשובה השניה. למנחה שליטה בלעדית בעולם וגם בתת מודע של הדמויות. המנחה לדעתי *כן* יכול להחליט שהדמות מוצאת דמות X כמושכת, הוא *כן* יכול להחליט שהדמות מרגישה פחד וכדומה. אחרי הכל, כשאתה מפחד/מתאהב וכו' זה לא בשליטתך. זה דברים שפשוט קורים. אני רואה שהרוב בחרו בתשובה השלישית דווקא, אני לא מסכים עם זה. אבל איש איש ודעותיו.

תשמע

יכול להיות שאתה צודק אבל אני מוסיף עוד דבר שלדעתי מנחה יכול וצריך לעשות בעניין רמאויות בגלגולי הקוביות (ראה הודעה קודמת*).

רמץ

New member
התחום האפור

נכון. אתה יכול לקבוע את זה ואתה יכול לרמוז לכיוון אופן המשחק ה"נכון" כשאתה אומר משהו בסגנון של - "היא מאוד מושכת - במיוחד אותך (דמות מהגזע התואם)" או "הוא די מפחיד - אחד מהדברים האלה שגורמים לך להרגיש מאוד קטן, פגיע וורוד. הוא מתנשא לגובה 5 מטרים (או שכך הוא נראה בכל אופן) ונושא כוכב שחר שחור עטוף בהילה סגולה והמהום מציק. מפחיד אמרתי כבר?" סביר שהשחקנים יקלטו וישחקו בהתאם - אבל לסרב לאופן הפעולה של שחקן בגלל שהוא לא נראה לך, זה כבר נוטה לפלילי. במקרה הממש קיצוני - בקש מהשחקן לגלגל ל-willpower אבל תן ד"ק סביר.

בורן

New member
בדיוק. מסכים עם רמץ ומפרט:

צריך באמת להגיד לשחקן ככה, איך נקרא לזה... "קו מנחה", אבל הקו הזה צריך להיות עדין. לא להגיד: "אתה רואה מנזר לפניך." ש(שחקן):אני הולך ימינה". "טרול דוחף אותך פנימה לתוך המנזר", אלא שיהיו קוים מנחים, שהדמויות ידעו איך לפעול, אבל לא עבים מדי.

למעלה