הסקר האחרון.

Moledet972

New member
הסקר האחרון.

נערך ע"י מכון גאוקרטוגרפיה: ליכוד :38 עבודה:17 שינוי:12 ערביות:11 מרץ:9 איחוד לאומי:9 ש"ס:9 יהדות התורה:5 מפדל:4 ישראל בעליה:4 עם אחד(השפם):1 עלה ירוק(בתה):1 ישנן תגובות?

Kgt1

New member
כצפוי - זה בדיוק מה שיהיה בבחירות.

הליכוד מתחזק מאוד בגלל שהעבודה זזה יותר מדי שמאלה - והעם רוצה ימין. איחוד המפלגות הערביות גורר מפלגה אחת חזקה - שתאבק עם שינוי על "מדליית הארד" כנראה.

CANDY MAN

New member
שוב ירידה של העבודה בסקרים.. מה חדש

וכמובן עלייה של הליכוד (מה שמצדיק את החתימה החמודה שלי) ולא נשכח את שינוי! המפלגה שהולכת להיות השלישית בגודלה ובמובן מסויים קרובה מאד למפלגת העבודה!! כולו 5 מנדטים!!! מי היה מאמין? בטוח שלא טומי לפיד אבל העם סוף סוף מראה את מה שמפריע לו מבלי להתבייש!

EverMan

New member
אני רוצה שעכשיו אחד הגאונים פה

יסביר לי למה "העם רוצה ימין" ? בבקשה ... שייתן לי סיבה אחת , למה שהעם ירצה ימין ? בבקשה ... למה שהוא ירצה את זה ? הרי שוק חופשי ליברלי - הוא לא רוצה. חוסר עזרה סוציאלית - הוא לא רוצה. הסכם שלום - הוא כן רוצה. אופק מדיני - הוא כן רוצה. פינוי התנחלויות - הוא כן רוצה. אז איך בדיוק העם רוצה ימין ? העבודה לא תהיה ב18 מנדטים , אתם תראו זאת... לצערי הרב לדבר עם אנשים כמוכם שממש לא מסוגלים לחשיבה עצמית משלכם וסתם להגיד "נה נה בננה" לא שווה את הבל הפה.

Kgt1

New member
אני חושב שהעובדה שגם כשהמצב

ממש רע - העבודה נחלשת לעומת הליכוד שמתחזק היא ההוכחה המוכחת ביותר שהעם רוצה ימין. לא מסכים עם זה? תמשיך לחיות באשליות.

EverMan

New member
המצב ממש רע ,

ובגלל מסע צלב של שקרים ושל עיוותי אמת העבודה נחלשת. לא בגלל דבר אחר. (כדי לגנוב לה מנדטים כמובן) שמרצ קוראת לה בוגדת בשמאל (מנדטים משמאל) , שהימין קורא לה עוכרת ישראל ופושעת (כדי לגנוב לה מנדטים מהמרכז) , ושמרכז קורא לה "לא דואגת לעניים" (כדי לגנוב את המרכז) ושיש לה יו"ר מפלגה עלוב שנמצא בקואליציה עם כל אלא וגרם למשרד ההסברה של המפלגה להיות משותק ... אז זה מה שגורם לירידה. לא שום מצב.

CANDY MAN

New member
מעניין שכולם אשמים חוץ מהמפלגה עצמה

מעניין, את כולם מצאת אשמים אפילו בלי לעשות אפילה כלשהי... השמאל אשם! הימין אשם! המרכז אשם! פואד אשם! העם אשם! מי לא אשם? כמובן... המפלגה... למה שמפלגה צבועה שאין לה דרך ואין לה בסיס תיהיה אשמה? למה באמת? למה מפלגה שלא העזה לחשוב על מילים כמו כיבוש והתנחלויות העזה להיות בממשלה שדגלה (בצדק!) בעניינים אלו... למה שהעם יבחר בכם? תנו סיבה אחת טובה למה? הכלכלה? בסדר... ראינו כמה תרמתם לכלכלה, הצבעתם לתקציב הדפוק כי פחדם לאבד את הכסא שלכם... חשבתם לרגע על העם? אפילו לא לשנייה! למה לקח לכם שנה וחצי להקים גדר? היה איכפת לכם שנרצחים אנשים? ברור שלו, שראיתם שהיא התקווה היחידה שלכם להשפיע אז הפכתם את הגדר לחוד החנית שלכם... כולם אשמים ורק אתם לא... בסדר...

N a V e

New member
עינבר,כמה שזה לא נעים,

קשה לי מאוד לראות את העבודה עוברת את ה-20 מנדטים בבחירות הקרובות... על סמך מה אתה מעריך שהעבודה תקבל יותר מנדטים מהסקר הזה?או מסקרים דומים?

EverMan

New member
על סמך מה ?

על זה שעכשיו כ10 מנדטים של העבודה תקועים בליכוד כי אלו קולות צפים שלא רוצים להצביע לעבודה בגלל תדמיתה ותו לא. בגלל מסע צלב נלוז שעשו השמאל הקיצוני והימין על כל גדותיו. על סמך מה אני טוען ? על סמך זה. עכשיו לקנדימן : מפלגה צבועה ?! מה לעזאזל צבוע בה תגיד לי ? מה ?! מה חסר דרך ואידיאולוגיה בה שכל הח"כים שלה מלבד כמה עסקנים מגעילים תומכים ועושים הכל למען הדרך הזו !? הא ? למה מפלגה שלא תומכת במלחמה נגד אזרחים תיבחר ? gee ! I wander ! למה מפלגה שניסתה לעשות ביטחון בעם ואף ניסתה להשפיע מבפני םכדי שאנשים כמוך לא יגוועו ברעב הייתה בממשלה ? לא יודע ! למה לקח לנו לעשות גדר שנה וחצי שראש הממשלה האימפוטנט שם לנו רגליים ושיש לנו יו"ר פגום ? שוב - אין לי שמץ ! לא היה אכפת לנו שמתים אנשים ?! תגיד לי , אתה מטומטם או סתם מכפיש ?

CANDY MAN

New member
דיי לתירוצים!!!!! תפסיק כבר!!!!!

למה אתה לא מוכן להודות שהפסדתם!!! למה קשה לך לקבל את המצב? העם לא רוצה אותכם!!! אם הייתי יודע איך מדגישים מילים הייתי מדגיש!!! כל גיבור גדול צריך לדעת מתי להרים ידיים! למה מפלגה חסרת אידיאולגיה? שנתיים שלמות ישבתם בממשלה כמו זונות של שרון הסרסור ועשיתם מה שציווה עליכם!!!! את מי אתה מאשים? אתה בזיון לשמאל! איזה ביטחון תגיד לי? מה עשיתם? חוץ מלפגוע בממשלה ולהרוס את התדמית של ישראל בעולם לא עשיתם כלום!!! נמאס כבר לשמוע את ההתבכיינות שלך! תלמד להפסיד בכבוד!

EverMan

New member
מה זה הפסדתם ?!

פאק , אתה חושב שאכפת לי בכלל אם השם העבודה הוא זה שיהיה בשלטון או לא ? אכפת לי מהעם הזה , והמדינה הזו , ומהעתיד ! לא אכפת לי מהשם של המפלגה ... ומה לעשות - הדרך שלה היא הדרך הנכונה. למה מפלגה חסרת אידיאולוגיה ? כי היה יו"ר שחילק כיסאות והוא בעל הכוח העיקרי - ומה לעשות - הוא היה דפוק. מה עשינו ? חומת מגן ודרך נחושה שאתה כל כך מתגאה בה , מנענו מכלכלה לקרוס , הכנסנו עוד קצת אוכל לעניים , אולי לא עשינו דברים גדולים , אבל בהחלט עשינו בממשלה יותר מהליכוד. זה בטוח. להרוס את התדדמית של ישראל ?! ללא פרס לא הייתה תדמית לישראל ! היה חרם ! תפסיק לזבל ת´שכל ! אין פה שום הפסד ואין פה שום דבר , יש פה רק תקווה שפואד יעוף ואתה תידום , כי כבוד לדבר אין לך. פה גדול - שום עשיה. בדיוק כמו המפלגה שאתה כל כך אוהב.

CANDY MAN

New member
חה חה חה... צדקה לעניים....

הדבר היחיד שעשיתם היה חומת המגן שעדיין יעילותה מוטלת בספק אבל עזוב את כרגע.. מאיפה אתה ממציא את השטויות? אתם תמכתם בכיבוש? אתם? אז זה סימן שאתם לא שווים כלום ואין לכם אידיאולוגיה... מצד אחד אנחנו רואים במבצע חומת מגן ודרך נחושה הגנה אך השמאל רוה בזה כיבוש אכזרי - כלומר, אתם כובשים אכזריים - כלומר, אין לכם אידיאולוגיה!!!! נשארתם בממשלה שעשתה המון!!! ולקחת אם כל הקרדיט!!! המצב בארץ קשה בגלל הביטחון שברק הרס! הכלכלה נפלה עכשיו לקרשים אבל את ההתחלה של הנפילה שלה ראו כבר בתקופת ברק! איזה אוכל? איזה כלכלה? המצב בארץ חמור ביותר! פתאום לקראת הפריימריז נזכרתם בעניים! שריד אמר את הדברים מצויין! תדמית לישראל?... טוב נגיד... בוא בגיד שביבי עשה פי עשר מכל משרד החוץ וההסברה של פרס... פואד יעוף ואז יבוא מצנע והוא יהרוס אתכם עוד יותר כמו שברק חסר הנסיון עשה... אתם כל כך צועק על הזיכרון הקצר של אזרחי ישראל אבל הזיכרון שלך הוא קצר... מי הרס את המפלגה שלך? ברק... למה? חוסר נסיון! ועכשיו אתם כמו מפגרים מביאים אחד עוד יותר חסר נסיון - אבל מה איכפת לי... אתם תיפלו לקרשים.

yoavl1

New member
פשוט לא נכון!

זה נכון לומר שכל עוד המפלגה ישבה בפנים היא היתה שותפה גם לכיבוש, אבל אתה לא יכול להתעלם מהתהליך שקרה וקורה במפלגת העבודה. בין אם אתה מסכים איתה ובין אם לא. נטשו רבים וטובים את המפלגה ואלו שנשארו ותפסו את מקומם הם אנשי אידיאולוגיה מובהקים כמו יוסי ביילין, יולי תמיר, צלי רשף, אברום בורג, אופיר פינס, יעל דיין, חיים רמון ועמרם מצנע. מצנע הרי אומר מפורשות ואמר גם לפני כן שיפרוש מהממשלה, ושייצא מהשטחים, אז אידיאולוגיה לא ניזוקה בגלל פואד. הוא הולך לעוף עוד 5 ימים. בשאיפה! וביבי, ואתה יודע זאת, סה"כ עשה עבודה תקשורתית לא רעה בכלל, אבל ניצל את יכולותיו הרטוריות רק בשביל לקדם עצמו במירוץ. ואני לא כל כך בטוח שמצנע יהרוס אותנו כמו שברק הרס. מצנע הוא דמות שונה ואני לא מבין כלל את ההשוואות לברק.

EverMan

New member
תגיד לי , מתנשא מעיק שכמותך...

איפה רשום במצע או באיד´ של מפלגת העבודה שאין צורך בכיבוש שיש טרור נגדנו ? הא ? תגיד לי ... "זה סימן לבלה בלה בלה". זה לא סימן לכלום ! אתה רק ממשיך להראות שאתה לא יודע כלום על המפלגה. השמאל לא מתנגד למלחמה בטרור - הוא מתנגד לכיבוש. כיבוש בעניין של דיכוי אנשים ופגיעה בזכויות אדם... הוא לא מתנגד לפעולות פרו-ישראליות נגד טרור ! "נשארתם" שוב ! מי שנשאר זה היה פואד ! תפסיק לדבר שטויות ! "לקחתם את הקרדיט" ? אתה לא יודע מה קרה שם , ישיבות ממשלה הן חסויות , עד כמה שידוע אולי אפילו ש"ס היא זו שעשתה הכל והליכוד והעבודה לוקחות קרדיט. ואני אומר לך שממידע פנימי - הן אלו שעשו הכל ! המצב שברק הרס ? כיצד ברק הרס בדיוק הא ? בזה שהוא עשה סגרים וסיכולים ממוקדים וניסה בו זמנית ליצור אופק מדיני ? או יותר נכון ביבי הרס אחרי שהוא הרס את הביטחון של המדינה שהוא השמיד את אוסלו. או אולי ערפאת שעודד את האינתיפאדה ? איך ברק בדיוק הרס ? או אולי זה שרון שעלה להר הבית ועורר את מאורעות אוקטובר שהובילו לאינתיפאדה ! הא ? מה ברק עשה שעודד את האינתיפאדה הא ?! איזה אוכל ואיזו כלכלה ? אלמלא העבודה המצב היה גרוע פי שמונה כי מפעלים היו נסגרים על ימין ועל שמאל ,והיו הרבה יותר מובטלים ואלו היו מתים ברעב אלמלא היא ! כי הליכוד תומך בקיצוב קצבאות לאלו ! אולי פואד נזכר בעניים לקראת הפריימריז ! תסתכל על מה יעל דיין כל ה4 שנים האחרונות רבה ואז תדבר ! ביבי עשה פי עשר ? להזכיר לך כמה שגרירויות שלך ישראל נסגרו בתקופת ביבי ? ואיזה מיתון היה ? וכמה המצב החוץ מדיני של ישראל נהרס ? נכון , ברק בהחלט הוריד מערך המפלגה , לא הקריס אותה אבל הוריד מערכה. בעיקר בגלל שהוא פעל לבד וללא הסברה רשמית , לא משום סיבה אחרת אבל זה כבר נדון אחר. ניסיון הוא לא הדבר שקובע בפוליטיקה , אלא אידיאולוגיה ! אדם שעולה בשלטון ויש לו מפלגה מאחוריו ואנשים שיעזרו לו - לא צריך ניסיון פוליטי. הוא צריך רק דרך ואנשים שיעקבו אחריו ! זה מנהיג ! בקיצור - זה שאדם אחד היה בלי ניסיון לא אומר שכל חסרי הניסיון הם גרועים. אין פה שום דידיקוציה.

CANDY MAN

New member
רמון חזר על העניין הזה מאה פעם!

ואם יש מישהו שבאמת עוד אני יכול לתמוך בו אז זה דווקא רמון! מי זה מצנע הזה? מה הוא חושב לעצמו? שהוא קוסם? שהוא יצליח יותר מאחרים? נכון שהוא בה בגישה של מנהיגות אחרת ושל רצון לדבר אבל על זה הוא בדיוק ייפול! קשה לי לראות איך אתם לא רואים זאת, אתם סתם נשחפים אחרי הזרם שהוא יצר ולא חושבים בכלל... הוא יפרק אתכם לגורמים! עיר זו לא מדינה ומצנע הוא חסר נסיון לחלוטין - לא שאני באשליה שהוא ייבחר לראשות הממשלה אבל הוא יפרק את העבודה יותר ממה שהיא כרגע. למה אתה ממשיך להאשים את פואד, פואד היה המנהיג אבל שאר חברי הכנסת היו העוזרים שלו וכולם ביחד היו חלק מהכיבוש... ומה שהכי מצחיק זה שבטח עוד נשמע את חברי העבודה (כאשר הליכוד יהיו בשלטון) בוכים על הכיבוש למרות שהם ישבו בממשלה והיו חלק מהכיבוש - זה מה שנקרא - צביעות!

EverMan

New member
פואד היה המנהיג אבל הח"כים היו

מאחוריו ? נסה שנית ... 3 מתוך 7(?) שרי העבודה לא היו ח"כים , כך שרק 4 ח"כים היו גם בממשלה , מה עוד רובם היו ´יס´מנים ופרס. אע"פ שחלקם אנשים טובים מאוד והיו שם 2-3 שרים שבאו באמת כי הם רצו לשנות , ולא כי הם תמכו בשאר הממשלה ורק ניסו לחסום אותה. אני לא יודע אם אתה מודע לכוח שיש ליו"ר מפלגה במפלגה כמו העבודה ... (מפא"יניקית למדי) היו"ר הוא כמעט היחיד שיכול לכנס מרכז או ועידה. היו"ר הוא היחיד כמעט שמסוגל להפיל ממשלה. ובעיקר שיש לנו מזכיר חדש ואנרגטי רק אחרי שנה וחצי שהיינו בממשלה - ורק אז הוא יכול להוציא אותנו משם.. ועובדה שהוא העביר את זה שנצא. בקיצור - אף אחד מאלו שהיו בממשלה לא בכה על הכיבוש - וגם אם הם כן בכו - זה כי הם היו דיי אימפוטנטים בתוך הממשלה. שאתה מנסה למנוע את הכיבוש מבפנים - זה לא פחות מהלחם באופוזיציה. אם זה צביעות בשבילך , אזי כל אדם שמנסה להשפיע מבפנים או מבחוץ צבוע.

yoavl1

New member
תגובה.

בוא נדבר קצת על צביעות: אתה מגדיר עצמך ימני,נכון? אז איך אתה אומר שרמון דווקא כן יכול לבוא כאופציה? הרי עם ביילין היה מועמד היית מקיא.... רמון וביילין מחזיקים באותם הדעות בדיוק, מה שמראה שכנראה הצ´ארם של הבנאדם עושה לך את זה יותר מהדעות עצמן. העבודה נכנסו לממשלה בזמן שהכיבוש היה כבר בעיצומו (ואני חושב שזו אכן היתה טעות), אבל הם ידעו שלא ניתן ישר להוציא את צה"ל מהשטחים כששרון ראש ממשלה, וניסו כןלמזער את הנזקים, והנסיונות של פואד לפנות מאחזים בלתי חוקיים זו אבן דרך חשובה בתחום, ואני חושב שתסכים איתי לגבי זה. אין כאן שום צביעות ואני מקווה באמת שכשהעבודה תשב באופוזיציה, היא תדע להמשיך להלחם על עמדתה.

Turquoise19

New member
למה שלעם יהיה במי לבחור../images/Emo35.gif

אולי אם תשאל את זה לפני "למה העם רוצה ימין?" תקבל תשובה... -יש במי לבחור? -הנבחר יביא לשינוי כלשהו? -אנשים יפסיקו למות בגלל מיעוט קיצוני, בין אם יהודי (מולדת - אתה והחברים שלך קיצוניים, אתם רוצים את "ארץ ישראל השלמה" ובגללכם אין מדינה מתפקדת) ובין אם ערבי (הם רוצים מדינה, שיכריזו עכשיו על מדינה, שיקימו צבא, ואז לא יוכלו לומר על צה"ל שהוא לא הומאני!)
מילים מילים ומילים, וגנרל שהוא בעצם חקלאי ישב שם למעלה במשך 20 חודשים, והדבר הכי משמעותי שאני זוכר הוא את חג הפסח הקודם, ויום שבת אחרי יום שבת של פיגועים.. ביבי יביא לשינוי? תחשבו טוב טוב לפני שאתם משלשלים איזו מעטפה לקלפי, ייתכן ואלה יהיו הבחירות האחרונות שלכם.

shay or eli

New member
הליכוד מתחזק

אבל לא על חשבון העבודה, אלא על חשבון ש"ס. בלי אריה דרעי, בלי הרב כדורי וכשהקרע האשכנזי-ספרדי ירד לשוליים הרבה מאלו שהצביעו ש"ס-נתניהו בבחירות הקודמות לכנסת יצביעו הפעם ליכוד בגלל המצב הביטחוני.

Neta558

New member
משהו לא הגיוני בסקר...

לפי ההגבלה של אחוז החסימה, אי אפשר להכנס לכנסת עם מנדט אחד, ולכן עם אחד ועלה ירוק למעשה לא נכנסות. ההגבלה של אחוז החסימה מאפשרת כניסה במינימום שני ח"כים לכנסת... ובכל מקרה, חסרים עוד כמה מנדטים להשלמת הסקר, צריך לבחון לאן הקולות הצפים האלה נוטים ולאן הם ילכו ביום הבחירות. בקיצור, שוב מהומת סקרים תשטוף את ישראל, וכרגיל אף סקר לא יהיה אמין כמו הבחירות עצמן. הסקר מצביע על נטיה, על מגמות.. מדויק הוא בטוח לא, הוא רק סקר...

למעלה