הסקס כהכרח לזוגיות?

הסקס כהכרח לזוגיות?

שלום לכם,
אינני יכול לומר שאני כותב מתוך משבר זוגיות, כי אם מתוך חרדה, פחד, ספקות - צופה פני עתיד.

בן 35 אני, נכה במחלת ניוון שרירים ונמצא בזוגיות כבר למעלה משנה. זוהי זוגיות מיוחדת במינה. בת זוגי אינה נכה, אך מתמודדת עם האתגרים שלה, וכך יצא ששני אנשים מצאו האחד את השניה - משלימים האחד את השניה.
לזוגיות הזו אין עתיד, זה ברור לשנינו, ומהרבה סיבות, שלא כולם קשורים לנכותי, אולם רובן כן - גם אם הם מוכמנים תחת פני השטח. (משפחתה לא מקבלת אותי, ולראשונה אני כועס על כך, שכן חוויתי כמה מערכות יחסים, ומעולם לא שפטתי המשפחה, אולם במקרה דנן הם רואים דה-פקטו כיצד הזוגיות השפיעה עליה לחיוב).

אך לא החברה, המשפחה או מועצת חכמי התורה הביאו אותי, בגילי המנוסה, להאמין שזה לא משיחריב הזוגיות. הסקס, הסקס הוא שיחריב את הזוגיות היפה ביותר. (תרגישו חופשיים להתפרץ לדבריי בכל עת).

בכל זוגיות שבה הייתי, הסקס היה מהמיוחדים שהיו לה. אך השחיקה מכורח העובדה שהיא עושה הכל - מפשיטה, יושבת, מנקה, מלבישה - לא אחרה להגיע.
ראיתי זאת על פניהן, ואני רואה זאת על הנוכחית, ואף שהיא מסרבת להודות בפני, כמעט והסקס אינו בגלל מצבי. אני שואל אתכן, האמנם חור שחור נפער בכן בהיעדר סקס נורמטיבי? ומה שמסביב זה "רק" בונוס?

בכל זוגיות שנכנסתי אליה, נכנסתי מפוקח אך לא מפוחד, כי בעיקר מתוך רצון לקרוא תיגר על החברה, שעל שמה סתטיסטיקת הגירושין רשומה,וכי סיפורי אהבה כמו ג'יין וסטיבן הוקינג - נדירים ככל שיהיו. אך היום, יותר מתמיד, אני נוטה להאמין כי לא על אהבה חיה הזוגיות, כי אם על המגע, המיטה.

תודה רבה על ההקשבה

אייבורי

New member
דווקא סטיבן הוקינג

&nbsp
הוא דוגמא מצויינת, המון שנים של נישואים
ואז גירושים והוא בזוגיות חדשה.
&nbsp
ככה שאולי זה נדיר, אבל זה קיים.
כן אני מניח שתצטרך אולי כמו הוקינג להתפשר בנושא.
כחלק מהאהבה ואכפתיות לאישה, לאפשר לה גם סיפוק שאינך יכול לתת לה.
לא אידיאלי, אבל החיים הם לא כאלו.
(גם בסרט עליו, נרמז שהבחור הנוסף שהיה חבר\עוזר וגם מאהב של אישתו)
&nbsp
מאחל לך חיים ארוכים, טובים שמחים ותהנה כמה שאפשר.

ki92

New member
תלוי מי הבת זוג שלך

יש נשים שיפריע להן מהמצב שאתה מתאר ויפריע מאוד
ויש נשים שלא וזה בכלל לא סיפור גדול.
יש נשים גם שיפריע להן אך יש דבר אחר שמחזיק אותן בזוגיות שכזו..

מריוס זכריה

Member
מנהל
מה שהכרחי לזוגיות

זה שתהיה התאמה בצרכים ובציפיות של שני הצדדים.
יש זוגות א-מיניים והכל שם נפלא, כי שניהם כאלה.
יש זוגות שצריכים סקס אקסטרימי שלוש פעמים ביום, וגם זה נפלא, אם זה מתאים לשניהם.
ויש זוגות שאצלם הצרכים שונים. עד גבול מסוים זה נסבל, ומהגבול הזה והלאה זה לא מחזיק מעמד.
&nbsp
אני מציע לך לא לראות במצבך איזו הצהרה על העולם, ולא להפוך את זה לעניין אידאולוגי.
אתה צריך אישה שיש לך התאמה איתה.
גם מבחינת סקס, נכון.
&nbsp
אם לבנות זוג קודמות שלך הקטע המיני היה בסדר גמור, וזה רק מוכיח שזה אפשרי.
ואם זה לא מסתדר עם הנוכחית, פשוט ההתאמה לא טובה מספיק.
לפעמים התאמה חלקית היא דבר קורע לב, כי צריך לוותר על משהו מאוד חזק כי דברים אחרים לא מסתדרים.
אבל זה לא קשור דווקא למצבך הספציפי. זה דבר אוניברסלי. כמעט כולם אוכלים חצץ בקשרים זוגיים, עד שמוצאים משהו טוב.
&nbsp
תחשוב חיובי. אתה הרי יודע שזה המפתח.

אין לי דעה נחרצת, רק דעה..

רק אתם תחליטו אם הזוגיות תיגמר.
לכו לסקסולוג שמתמחה בנכויות. יש כאלה, קראתי כתבה שלמה על כך.
קח בחשבון שיש אפשרות שהתלהבות שלה יורדת בהתאם לגובה החרדה שלך שעולה.

נוסעת27

New member
בתור אישה

אני יכולה רק להגיד לך שאין כללים. עולם המיניות הוא נרחב מקצה לקצה ובעוד אישה אחת תרצה שהפרטנר יזרוק אותה לכל כיוון ויתפרע איתה במיטה, אחרת דווקא תאהב את המחשבה של שליטה מלאה ולנהל את העניינים שבקטגוריה הזאת אתה בהחלט יכול להיכנס.
מרבית האנשים מכופפים את ההעדפות המיניות שלהם בקשרים רומנטיים, כי כל פרטנר אוהב משהו אחר וצריך למצוא איזון. זה נכון שבמצב שאתה מתאר, נדיר שתיפול בדיוק על מישהי שתרצה מיניות שתתאים בול למה שאתה יכול להציע. אבל אתה למיטב הבנתי לא מחפש רק סקס, אלא קשר. ובקשר יש פשרות. ואני מאמינה שאתה מציע הרבה לבחורה בהרבה מובנים, והיא מודעת היטב לחסרונות. אתה צריך להיות אמיץ ולהשקיט את כל רגשי החרדה האלה, כי זה מה שבסוף עלול להחריב קשר. אתה צריך לבטוח באישה שאיתך שהיא מודעת היטב לכל החבילה ולתת לה את הקרדיט שאם היא בוחרת להישאר אז היא בוחרת להישאר. לא לחפש את המבט המאוכזב בעיניים או כל דבר אחר שיאשש את חוסר הביטחון שלך (שעלול להיות פרי דמיונך) בלבד.
תהיה שלם עם מי שאתה, תסמוך עליה ותעבוד על הביטחון העצמי. אלו דברים שרק יחזקו את הזוגיות.

למעלה