הספר

טלגולן

New member
הספר

שלום לכולן!

למישהי יש רעיון למפגש לילדים בגילאי 4-6? תוכנית בנושא הספר, כיצד להתחיל.
אשמח לתגובות רבות
תודה

ani gabriella

New member
נושא הספר

אחד הנושאים נאהובים עלי...
אני מעבירה אותו קרוב לשבוע הספר, אז הילדים גם זוכים לראות את כל הירידים וההילולה שעושים סביב ספרים.
אני מתחילה את הנושא כך: במפגש אני מקריאה ספר אהוב ובסיום הקריאה מפנה את תשומת ליבם של הילדים לכל חלקיו - הכריכה, הכותרת, שם הסופר, שם ההוצאה. מדברת על ההבדל בין הדפים הדקים שבפנים לכריכה העבה שמטרתה להגן על הספר, ממשיכה לתוך הספר - מספרי עמודים (אם יש), האותיות והמילים השונות שאנו מכירים.
במפגש אחר מדברת על סופר/סופרת ומראה תמונות של סופרים שונים וספריהם. אם אלו ילדים שכבר מתנסים בקריאה מנסה עם הילדים לזהות את שמות הסופרים בספרייה שלנו, בכל מקרה מקבצת כמה ספרים שלאותו סופר/סופרת יחד לאותו שבוע (אחר כך הם כבר זוכרים לבד מי כתב מה)
אני גם מדברת על אמצעי כתיבה שונים - נייר ועפרון, מכונת כתיבה, מחשב
מדברת על האיורים ועל מאיירים שונים
מבקשת מההורים לקחת את הילדים לספרייה או אם יש ספרייה קרובה לגן זה הזמן לערוך אליה טיול עם הילדים.
שיאו של הנושא - הילדים בונים סיפור במפגש, אני זורקת להם שורה והם ממשיכים שורה נוספת, עד שנבנה סיפור. זה מתאים רק לילדים מגיל 3 פלוס... השלב הבא הוא לאייר כל משפט, זה פרוייקט לא פשוט, אני מחלקת את המשפטים בין הילדים וכל אחד מהם מאייר עמוד (משל - החתול הלך לישון...הכלב פגש את הנמר). לפעמים תוך כדי הציור הילדים מעלים פרטים חדשים לסיפור, וכמובן שגם אותם הם מכניסים לאיור. מה שמתקבל בסופו של דבר זה ספר שהילדים הכינו בעצמם. אני כורכת אותו ומציגה על שולחן נושא, כשנגמר הנושא הוא נכנס לספרייה שלנו הילדים נהנים לעיין בו ולזהות מי צייר מה.

הספר

מאד אוהבת את הנושא.
מתחילה כברגלי, בשעות הבוקר בשולחן מיוחד לכך, עם קבוצות קטנות מזדמנות, בהצגת ספרים מאד שונים זה מזה ומדגישה את המשותף.
מוקד הספריה מקבל עיצוב מחודש, תמונות וספרים נוספים, ההתרחשות סביב המוקד ערה ומרגשת ולו בגלל השינוי שיצרתי. באופן טבעי הילדים, בוחרים ספרים ומבקשים שאקריא סיפור זה או אחר, בתגובה, אני מבקשת שישימו לב לפרטים אלה ואחרים (תלוי בגיל הילדים) ומבטיחה שיגיע גם זמן הסיפור.
במפגש הבוקר , אני מסכמת את ההתרחשות ומציגה חלק מהספרים שנמצאים על שולחן התוכן. מפנה את תשומת לב הילדים ללוח התוכן ולכתוב בו ולתמונות שבחרתי להציב עליו.
אני בוחרת ספר שמוכר היטב לילדים, מדברים על הספר ומבנהו, מציגה
שם, סופר מאייר וכו. מנסים להבין את הרמזים שעל העטיפה... מעין חזרה על שיחות הבוקר במוקדים, אלא שכעת הרבה ילדים כבר שמעו ויודעים למה אני מתכוונת.
מספרת את הסיפור המוכר יחד עם הילדים.
בימים הבאים, בוחרת סופק לכל שלשה ימים, מציגה את תמונתו ותקציר חייו הספרותיים. מציגה את ספריו/ה ובוחרת מתוכם סיפורים/חרוזים או קטעים נבחרים. עובדת עליהם עם הילדים בדרכים שונות.
יופםי של נושא לעסוק בו בכל גיל ובהתאמה לכל גיל.

למעלה