הספר "תורות ותפילות"

הספר "תורות ותפילות"

"זה הספר תורות ותפילות זה השם מסוגל מאוד כתבי ר' נחמן...כתבי רבי נחמן ותלמידו ר' נתן כל אחד יחפש את הספר הזה מה שזה מה שזה, זה נורא מאוד כל העולם לא יודעים כלום מהחיים לא יודעים כלל רק רבנו הקדוש בדיבור אחד הוא מחיה ומקיים ומחדש כל העולם כל אחד ואחד..."(ר' ישראל סבא זצ"ל..)

"סיפורי מעשיות"

"יש כבר סיפורי מעשיות כאלה עוד לא היה סיפורי מעשיות ולא היה ליקוטי מוהר"ן.ולא היה כלום..לא היה אין כלל!!אבל עכשיו הבנים היו שמחיחם מאוד הם קיבלו מתנות גדולות סיפורי מעשיות וליקוטי מוהר"ן היה שמח מאוד מעשית כאלה..כל דיבור הוא חיות של כל העולם!

הבעלטר...הבעלטר..

מדוע היה רבנו הקדוש מכנה עצמו "בעלטר"?מה זה "בעלט"ר?הבעלטר הוא תמיד מתחנן ובוכה לה' יתברך"תן לי תן לי.."הבעלטר בוכה"תן לי ליקוטי תפילות" יש כבר ליקוטי תפילות מה שזה..זה יחיה וישמח את כל העולם את כל הרשעים את כל הכופרים הוא ירפא ויחזיר אותם למוטב דיבר אחד יהפוך את כל העולם!

"לבקש ולהתפלל.."

רבי ישראל משורר, "עבר קציר כלה קיץ ואנחנו לא נושענו" הוי.. זה הניגון הוא מאנשי שלומינו זה היה עם התבודדות אנ"ש הלכו בלילה ליער וזה היה זמן לצעוק "עבר קציר" זה בחודש אלול זה סוף הקיץ ואנחנו לא נושענו ימי חיינו זה הבל עבר קציר כלה קיץ ואנחנו לא נושענו"בחודש אלול אנשי שלומינו הם הלכו להתבודד הם צעקו בקולות כאלה ביער מעמקי הלב לה' יתברך"איפה אנחנו עבר קציר כלה קיץ ואנחנו לא נושענו מתי נזכה לתשובה מתי?כבר חדוש אלול! עבר קציר כלה קיץ ואחנו לא נושענו עוד קצת ואנחנו הולכים לעולם האמת מה יהיה?עבר קציר כלה קיץ עבר כל חיינו עבר הכל ואנחנו לא נושענו"

"יהיה רק עבודה אחת:ירקדו וישמחו"!

כשיבוא משיח יאמרו כל אחד כולם כל אחד לחברו"לכו נרננה חהשם נקדמה פניו בתודה בזמירת נריעה לו...אשרי בידו מחקרי ארץ ותועפות הרים לו..."יהיה שמח שיבוא משיח יהיה שמחה גדולה בכל העולם יהיה רק עבודה אחת:ירקדו וישמחו"!

למעלה