הספר של KAMIYA

eyal reuv

New member
הספר של KAMIYA

בשעה טובה יצא הספר,אמנם לא זול,אך נראה מאוד שווה.יש כבר אינדקס של הדגמים.ספר חובה לכל חובב רציני!

bshuval

New member
"חובה לכל חובב רציני"

אני לא מסכים עם האמרה הזו. אני חובב רציני ואני כלל לא מרגיש סיבה מיוחדת לרוץ ולקנות אותו. אני מכיר הרבה חובבים רציניים מאד שלא מתכוונים לרכוש את הספר. אם אתם אוהבים את העבודה של קאמיה, אז מומלץ לרכוש אותו. אם אתם אוהבים את ההוראות של קאמיה, אז מומלץ לרכוש אותו כדי לראות איך הוא הכין הוראות לחלק מהדגמים. אבל אם אתם לא זה ולא זה, אין סיבה להשקיע את הכסף ולרכוש את הספר. לדעתי הספר היחידי שהוא "חובה לכל חובב רציני" הוא "אוריגאמי למבינים" מאת קוניהיקו קאסאהרה. הספר מכיל ספקטרום רחב של יצירות אוריגאמי ועובדות מעניינות. כתבתי עליו לאחרונה כתגובה להודעה של סעדיה.

eyal reuv

New member
Origami For The Connoisseur

יש לי את הספר,והאמת שאני ממש מצטער שקניתי אותו. ההוראות מסורבלות ,הדגמים לא יוצאים טוב(הקונכיות למשל),יש שילוב של גזירות(כך שזה לא בדיוק קיפול נטו),ויש הרבה חיקויים של דגמים של מונטרול ואחרים,עם דיאגרמות יותר מסורבלות לקיפולים די פשוטים(של מונטרול למשל). גם הדגמים בספר של פיטר אנגל לא מוצלחים לפי דעתי,הם דורשים דפי נייר מיוחדים כדי להגיע לתוצאה שמצויירת בספר,וגם השיטה של הוראות שכתובות בנפרד מהדיאגרמות ממש לא נוחה. אלו 2 ספרים שהצטערתי נורא שרכשתי. לא התכוונתי ש"כל חובב רציני" באמת צריך לרוץ ולקנות את הספר,זו רק התלהבות שלי מהספר,ולפי ההתרשמות שלי מאתרים ראויים באינטרנט,הרבה חובבים שאוהבים אתגרים מקפלים את הדגמים של קמייה ומציגים באתר שלהם. כך שאני די משוכנע שיהיה ביקוש לספר. אמנם הספר לא מציע מגוון רחב של נושאים,ומתמקד ביצורי פנטזיה וחיות קדמונויות,אך הדיאגרמות מושקעות מאוד,ויש כאן דגמים מרשימים בהרבה יותר מקונכיות,צורות גיאומטריות או דגמים שמופיעים בספר של קוניהיקו קאסאהרה. אבל זו כמובן דעתי,כמו שלפי דעתך דווקא הספר של קאסאהרה טוב יותר... יום טוב,אייל

bshuval

New member
אני חולק עליך

אני לא חושב שההוראות מסורבלות, אבל זה כנראה משום שזה אחד הספרים הראשונים שלי; קניתי אותו לפני כ-12 שנה. רוב הדגמים לא הציגו לי קושי מיוחד, למעט הורד של קאוואסאקי שהיה לי מאד קשה לקפל לפי ההוראות הללו. (ורק לאחר שהצלחתי הבנתי שההוראות שם היו בסדר גמור, אם כי כבר ראיתי הוראות טובות יותר לורד) כשהספר יצא הוא היה אחד הספרים הראשונים בשפה האנגלית המציגים הוראות לדגמים מסובכים. הוראות ל"מקפל המתקדם" (advanced folder) אם תרצו. כשהספר יצא עוד לא היה קיים ארגון הטנטיידן (העיתון הראשון שלהם יצא בשנת 1990), סאטושי קאמיה כנראה בקושי קיפל! הספר הזה היה מדהים. הוא הכיל הוראות ממיטב היוצרים באותה תקופה: טומוקו פוסה, ג'ון מאקווה, דייויד בריל, שוזו פוג'ימוטו, טושיקאזו קאוואסאקי, פיטר אנגל, ג'ון מונטרול. שימו לב שכולם נחשבים גם היום לחלק מגדולי היוצרים. ספר זה הוא אחד הספרים הראשונים באנגלית שפירסם תבנית קפלים! ספר זה גם היה ייחודי מעוד סיבה: הוא הכיל, מעבר להוראות קיפול בלבד, גם תיאוריות ומידע על אוריגאמי. הקורא בספר לומד את משפט מאקווה ומשפט קאווסאקי. לומד מהו אוריגאמי שווה-שטח, ועוד דברים מעניינים נוספים. מבחינת ספקטרום של סוגי אוריגאמי המוצג בספר כמעט ואין שני לו. ואגב יש בספר רק דגם אחד עם גזירות, וזוהי קונכיה אחת של קאוואסאקי. שאר הדגמים הם "קיפול נטו". לגבי הספר של פיטר אנגל: נכון, ההוראות שם קשות. הדגמים המוצגים קשים ביותר לקיפול, וההוראות לא נוחות לקריאה. אבל לא בגלל זה קניתי את הספר. קניתי אותו בשביל המאמר המרתק שממלא חצי מאורך הספר. מבחינת דגמים מרשימים: כל אחד מורשם מדברים אחרים. אני מורשם מקיפולים פשוטים ואלגנטיים לפעמים הרבה יותר מדגמים סופר-סופר מסובכים. לדוגמה, בפגישה של המרכז ביולי פול לימד אותנו קיפול פשוט ביותר של נקר מנקר. הקיפול מכיל אולי 5 שלבים, אבל הנקר מנקר ועושה רעש ניקור מדהים. לדעתי דגם כזה מרשים הרבה יותר מהבהמוט של סטושי. והנקודה התחתונה היא שאתה צודק, זה אכן דעתי. וכל אחד זכאי לדעה. אשמח לשמוע דעות של מקפלים אחרים בפורום!

ycyclop

New member
זה תלוי בתקופה

יש תקופות שאני נהנה ומרוצה יותר מהספרים עם הדיאגמות המסובכות, יש תקופות שאני אוהב את האלגנטיות והפשטות ויש תקופות שהמאמרים יותר מענינים. בגלל זה אני קונה ספרים מכל מיני סוגים אם אני חושב שיש בהם לתרום לי משהו.

giladznaor

New member
האמת שאני שקצת התאכזבתי...

הוראות לרוב הדגמים שבספר כבר פורסמו בעבר בפורומים אחרים. זה במיוחד מציק כי אני יודע שיש לו המון המון דגמים שלא מפורסמים, גם לא באתר שלו (שאותו הוא לא ממש עדכן בשנה-שנתיים אחרונות). בכל מקרה, ניתן להשיג את הספר בחמישים דולר דרך הארגון האמריקאי, אבל שם זה לא כולל דמי משלוח, כך שכנראה עדיין יותר זול להזמין מהמקור...

eyal reuv

New member
אכן כך

הרבה דגמים יפים וחדשים(כמו הסלפיר,הארכאופטריקס,הצבי ועוד)לא נכללו בספר,ודגמים אחרים,שהופיעו כבר הוראות שלהם(הממותה,הסמילודון,החד קרן,החזיר בר ,הציפור והלוויתן)מופיעים בספר,כך שאין הרבה חידוש. בכל אופן,כבר הזמנתי את הספר מORIGAMI HOUSE ב-52 דולר. יום טוב לכולם

bshuval

New member
אז מה?

אני חושב שהוצאת ספר ליוצר מסוים יכולה לכלול גם דגמים שהופיעו ההוראות שלהם, ולא רק דגמים חדשים. הספר הוא דרך נוחה להתבונן באוסף ההוראות של דגמי היוצר במקום אחד, במקום לקפוץ מעיתון לעיתון. נכון, זה נחמד אם יהיה בספר גם הוראות חדשות, אבל זה לא הכרח. בספר הזה ספציפית יש דגם אחד שההוראות שלו שוות את מחיר הספר (או לפחות כך נאמר לי), וזהו דגם שלא הופיעו לו הוראות קודם לכן. אתם שוכחים לפעמים כמה עבודה זה הכנת הוראות. יצא לי מספר פעמים להכין הוראות במחשב. זו עבודה מפרכת, ארוכה, יחסית משעממת, ולא קלה כלל. די קל לבצע שגיאות. לפעמים ניתן לבלות מספר שעות על ציור שלב אחד מסובך במיוחד. בהכנת הוראות תמיד, אבל תמיד, נופלות שגיאות שצריך לתקן. בפרט ההוראות המפורסמות של סטושי קאמיה מלאות שגיאות. אני מתאר לעצמי שהספר מכיל גירסה מעודכנת, מתוקנת, ומורחבת של ההוראות. הספר הזה, מעל לכל, הוא tribute לסטושי קאמיה. אני סמוך ובטוח כי הושקעה בספר עבודה רבה. אני מקווה שORIGAMI HOUSE יוציאו ספרים דומים ליוצרים יפנים אחרים (הידאו קומטסו, מייג'ימה נובורו, לג'ון מאקאווה לא יזיק עוד ספר...) ועכשיו לשאלה טכנית: אייל, כיצד הזמנת ישירות מ-ORIGAMI HOUSE מהארץ? למיטב ידיעתי, אין בארץ international postal money order.

eyal reuv

New member
הזמנתי דרך

הדואר.שלחתי מעטפה עם סכום כסף מדוייק בדולרים כבר מספר פעמים וקיבלתי את הספרים אחרי שבועיים ללא בעיה מORIGAMI HOUSE

giladznaor

New member
לדעתי ניתן, והיה צריך לעשות יותר

קודם כל, ברור לי שעבודה רבה מאוד הושקעה בספר, ואני לא אוהב להעלות ביקורת בלי לדעת את כל הפרטים. אומנם זה נכון שהספר הוא tribute לסאטושי, כי מימנו לו את הספר, אבל היות וסאטושי עובד ב origami house, והוא במקרה לגמרי גם זה שהכין את הספר המדובר, אז ניתן היה לקוות שישקיע קצת יותר, במיוחד לאחר שהספר יצא לאור אחרי דחיות חוזרות ונשנות במשך יותר מחצי שנה. אין לי בעיה עם יוצרים שלו מכינים הוראות לדגמים שלהם. הדוגמא המובהקת ביותר הוא ג'וזף וו, שבאופן כמעט דתי מסרב לבזבז זמן על הכנת הוראות, כי מבחינתו זה באמת בזבוז זמן. אני מעדיף לדעת שהוא יוצר דגמים מדהימים, שאותם הוא אולי ילמד באיזה כנס, וגם אם לא, אז לפחות יש על מה להסתכל ולאן לשאוף. אבל מאוד מאוד מתסכל לראות ספר שלם שכמעט כולו לא חדש. נכון שתמיד נוח שיש את כל היצירות של יוצר במקום אחד, אבל 50 דולר בשביל ספר שאת רובו כבר יש לי (!?!?!?!?)

bshuval

New member
ועוד דבר...

הרבה יוצרים מצליחים ליצור דגמים חדשים וטובים הרבה יותר מהר ממה שהם מציירים הוראות. זה כמובן כיף יותר ליצור דגמים חדשים. כאשר אני מדבר עם חברים שהם יוצרים מתקדמים של אוריגאמי טכני, די ברור שתרשים הקפלים ותמונה של הדגם הסופי מכילים מידע מלא לקיפול הדגם. להרבה דגמים, הם אומרים, תרשים הקפלים למעשה פשוט יותר מהוראות קיפול (פה אני חולק עליהם, כאחד שלא כל כך מבין תרשימי קפלים, אם כי הם בהחלט יודעים מה לעשות עם כל קפל וקפל, והם מבינים טוב את המבנה.) אספר לכם סיפור אמיתי. דיברתי לאחרונה עם חבר יוצר שלי. במהלך השיחה הוא אמר לי שהוא יצר גירסה בת הצגה של חיה מסוימת. ביקשתי שיראה לי את היצירה החדשה. כתגובה הוא אמר לי שהוא עוד לא קיפל אותה, הוא רק יצר תרשים קפלים.... (לאחר מכן הוא גם קיפל ויצאה בהחלט חיה מרשימה). מאז שהתחלתי להכין הוראות בעצמי, אני הפסקתי "להאשים" יוצרים על כך שהם לא מפרסמים הוראות לכל הדגמים שלהם. אם למישהו יש דגם שאני מעוניין להכין, וזה מספיק חשוב לי, אני מנסה ליצור קשר עם יוצר הדגם ישירות. לא תמיד זה מצליח, אבל לפעמים זה כן... (אגב, זה לא אומר שאני לא מנסה לשכנע את חברי היוצרים לשרטט הוראות לדגמים שלהם...)

saadya2

New member
למי שמעונין לשרטת דיאגרמות

If someone is really offering, I have about 20 very nice animals I'd like to have diagrammed I'm serious---so let me know Saadya

mirigami

New member
אני חושבת שזו גם תפיסת עולם

באמנות אתה יוצר כחלק מביטוי עצמי ולא כדי שאחרים יוכלו לקפל. וזה לגיטימי לעומת אחרים שנהנים לראות אחרים המקפלים דגמים שלהם. לגבי ספרים אני חייבת לומר שבמיוחד הספרים עם הדגמים המורכבים לוקח שנים רבות רבות מאוד להחזיר את ההשקעה שהיא לרוב גדולה מאוד. ספרים עם דגמים פשוטים קל יותר למכור אבל עם דגמים מורכבים זה ממש לא כלכלי מכיון שעולם האוריגאמי כמה שיהיה גדול הוא קטן ובמיוחד לאור עידן האינטרנט. לכן אני חושבת שכחובבים אם רכשתם ספר של יוצר שאתם מעריכים ואוהבים והדגמים שלו מורכבים ויפים שווה לרכוש את הספר מכיון שהקניה שלכם תעודד אותו להמשיך ולכתוב הוראות לדגמים שלו...

למעלה