הספר עם ה"...." הכי טוב

הספר עם ה"...." הכי טוב

סתם, חשבתי שיהיה נחמד לפתוח דיון כזה שקשור לדירוגים ולהשוואה בין הספרים בסדרה, כי כידוע (כאילו, ידוע למי שמכיר אותי) אני חולה על דירוגים (ועל הישרדות 6).
אז הבה נפתח סקר קטן! אולי אני אפילו אהפוך את זה למשהו שבועי וכל פעם אשאל דברים אחרים.

הספר עם הקצב הכי טוב? כלומר, יכול להיות שאתם מאוד אוהבים ספר בסדרה אבל מוכנים להודות שהוא קצת איטי (אהמהחמישיאהמ), או שאתם אוהבים ספר מסויים בגלל רגעים דרמטיים מכריעים (אהמהשביעיאהמ), אבל איזה ספר הוא הכי קונסיסטנטי ושומר על עניין ורמה לכל אורכו?

הספר עם האקשן הסופי הכי טוב? כידוע בסוף כל ספר מגיע קליימקס, לפעמים קצר ולפעמים מאוד ארוך. תזכורת לאקשן הסופי בכל ספר:
1. מתחת לדלת הסתרים.
2. הכניסה לחדר הסודות.
3. בצריף המצווח עם הקונדסאים וסנייפ + מלחמה בין איש הזאב לסיריוס הכלב + מלחמה בסוהרסנים + החזרה בזמן.
4. המשימה השלישית + בבית הקברות.
5. הקרב במשרד הקסמים.
6. במערה + במגדל מוכה הברק + מיני מלחמה בהוגוורטס.
7. המלחמה בהוגוורטס + סנייפ ווולדמורט בצריף המצווח + זכרונות הנסיך + ההליכה ליער + השיחה עם דמבלדור + הקרב הסופי.

הספר שבו השיעורים בהוגוורטס היו הכי מעניינים/הכי תרמו לעלילה? (היכרות עם המורים בראשון, הצמחים בשני, בקביק בשלישי וכו')

הספר עם הטוויסט/ים הכי טובים? (סקאברס = פטיגרו, מודי = ברטי קראוץ' ג'וניור, שרביט הבכור = של הארי וכו') כולל הרקע לטוויסט ו"הסיפור שמאחוריו" (למשל הסיפור של קראוץ' ג'וניור וווינקי ברביעי או סיפור הקונדסאים וכו').

זה מה שיש לי בינתיים, אני כבר אחשוב על עוד

Ayelet 363

New member
חפרתי לפני כמה שעות ונמחקה לי התגובה

התאמצתי להקליד בפלאפון ובטעות לחצתי אז על משהו...

הספר עם הקצב הכי טוב- הספר השביעי. שהו אגם האהוב עליי. אבל אני חושבת שרוב הספרים שמרו על בערך אותה הרמה. לי גם הספר החמישי לא הרגיש איטי. הוא אחד האהובים עליי ביותר.

הספר עם האקשן הסופי הכי טוב- השביעי. אחריו קשה לי לבחור.

מבחינת השיעורים בהוגוורטס- נראה לי שהראשון, למרות שאני לא כל כך בטוחה. אני חושבת שדווקא הוא כי אז העולם הזה עוד הרגיש לי חדש וזה היה הכי מעניין כך.

הספר עם הטוויסטים הכי טובים- קשה לי להחליט. הטוויסטים האהובים עליי היו שטום רידל הוא וולדמורט והיורש של סלית'רין (אם כי הטוויסט שהוא וולדמורט הרבה יותר הרשים אותי), הטוויטס שהארי הוא הורקרוקס. זה היה קצת צפוי, אבל אהבתי את איך שרולינג עשתה את זה (דרך אגב- איך זה שהארי הוא ההורקרוקס השביעי, אבל הוא לא היה מתוכנן להיות הורקרוקס ו- וולדמורט תיכנן במקור שבעה הורקרוקסים? וולדמורט סתם וויתר על הוהורקרוס השביעי ואז יצר אותו בטעות? נראה לי ששאלתי את זה פה ממש מזמן, אבל אני לא זוכרת), וגם מי הקונדסאים היו.

babypotter

New member
לגבי ההורקרוקסים

וולדמורט חילק את הנשמה שלו לשבעה חלקים ובגוף שלו יש גם חלק מהנשמה ובעצם הוא רצה לעשות רק שישה הורקרוסים ולחלק את הנשמה שלו לשבעה חלקים

Wait For It

New member
ההכי הכי שלי

הספר עם הקצב הכי טוב? כלומר, איזה ספר הוא הכי קונסיסטנטי ושומר על עניין ורמה לכל אורכו? בלי ספק- השביעי. אין רגע אחד דל! עוברים מאקשן לקרב לחתונה למלחמה לבריחה לתפיסה והכל בקצב מטורף שפשוט בלתי אפשרי להניח את הספר גם בקריאה העשירית

הספר עם האקשן הסופי הכי טוב? החמישי, אני פשוט אוהבת את הקרב במשרד הקסמים. כמובן שהדמות האהובה עליי מתה בקרב הזה, אבל זה לא גורע ממנו, ההפך..רק גורם לו להיות הרבה יותר אמוציונלי מבחינתי ^^

הספר שבו השיעורים בהוגוורטס היו הכי מעניינים/הכי תרמו לעלילה? הראשון הכי טוב מבחינת תיאור השיעורים, הכל טרי ומתואר בצורה תמימה וקסומה
מבחינת תרם לעלילה.. השני בטוח לא כי לוקהארט רק הרס את ההשכלה שלהם, כנ"ל לגביי אמברידג' בחמישי, ובשביעי בכלל לא היו שיעורים. מה שמשאיר את השלישי, הרביעי והשישי , אני אלך על השלישי- שם הארי לומד לעשות פטרונוס, אחד הכשפים שתרמו מאוד לעלילה במשך כל הספרים הבאים

הספר עם הטוויסט/ים הכי טובים? בלי ספק השלישי! בפעם הראשונה שקראתי את הספר לא צפיתי את הסוף בכלל בכלל בכלל, זה היה טוויסט ענק וגאוני

הודגש וקומבן באמצעות מדגישומטיק 2.0

התשובות שלי:

ספר עם הקצב הכי טוב?
השביעי! ספר שלא יכלתי להניח אותו מהידיים בצורה קשה, מרתון מטורף של שמונה שעות של קריאה! מטורף!

הספר העם האקשן הסופי הכי טוב? שוב, השביעי! הקרב! ואו ואו ואו!

הספר שבו השיעורים בהוגוורטס היו הכי מעניינים/הכי תרמו לעלילה?
השלישי, השיעורים עם לופין היו מדהימים בעיני ולימדו המון על העולם הקסום.

הספר עם הטוויסט/ים הכי טובים? ספר שביעי, מגלים נחש בלבוש של אישה זקנה. מצמרר.

...

הספר עם הקצב הכי טוב
לדעתי דווקא השישי, למרות שאני פחות מתלהבת ממנו, בשביעי היו המון קטעים מתים של הסתובבות ביערות, בשישי הענינים כל הזמן זזו והתעלומה עם סנייפ ומאלפוי הוסיפה למתח.

הספר עם האקשן הסופי הכי טוב
טוב ברור שהקרב בשביעי למרות שאני מתעבת את התוצאות שלו.

הספר שבו השיעורים בהוגוורטס היו הכי מעניינים/הכי תרמו לעלילה?
השלישי:
שעור הבוגארט, שעורי הפטרונוס, מבחן סוף שנה
וגם שיעורים אחרים כמו ההיפוגריפים, השיעור בגילוי עתידות שהרמיוני יוצאת ממנו בסערה והשיעור של מקגונגל מייד לאחר שטרלוני חוזה את מותו של הארי, עם אזכור קטן ומקסים של אנימאגים ועם המשפט האלמותי "אם תמות אתה פטור מהגשת שעורי הבית".

הספר עם הטוויסט/ים הכי טובים?
הראשון, הפעם הראשונה שצריך להבין את הראש של רולינג ולקלוט שסנייפ הוא ממש לא מה שהוא נראה.

אז ככה

הספר עם הקצב הכי טוב- ברור ש7!
מהתחלה עד הסוף אי אפשר לעצור לרגע.
הקליימקס הטוב ביותר- יש כמובן את ההתלבטות בין 5 ל7 והקרבות שמתחוללים שם אבל לדעתי הסוף של 4 מעניין לא פחות...
החזרה של וולדמורט לעולם החיים והתובנות שבאות לאחר מכן + המרגל בהוגוורטס לדעתי מרתקים.
השיעורים הכי מענינים מובן שבשלישי הרי שם זה הכי מפורט ומוסבר.. במיוחד גילוי עתידות ושינויי צורה והתגוננות מפני כוחות האופל
אחד הקטעים היפים בספרים זה כשהארי מספר לכולם בהפתעה שדמבלדור בעצם לא הובס ע"י וולדמורט (לדעתי לא מספיק מיצו את הרגע הזה)

ממממ...

הספר עם הקצב הכי טוב? מתלבטת בין 3, 4, 6.
הספר עם האקשן הסופי הכי טוב? ספר 5 עם הקרב ומיד אחר כך הסילוק של אמברידג' ואפילו הסוף כשמודי מאיים על הדארסלים.
הספר שבו השיעורים בהוגוורטס היו הכי מעניינים/הכי תרמו לעלילה? ספר 3 בלי ספק (לופין
)
הספר עם הטוויסט/ים הכי טובים? ספר 4 עם מודי\קראוץ', יותר מעצם הטוויסט העובדה שהוא היה אוכל מוות וחיבבתי את הדמות כמורה.

למעלה