הספר השישי

NOAM5317

New member
הספר השישי../images/Emo58.gif../images/Emo118.gif

שמות הפרקים:
פרק 1: "השר ההוא"
פרק 2: "מבוא ספינר"
פרק 3: "צוואה וקול צווחה"
פרק 4: "הוראס סלגהורן"
פרק 5: "פלעכס אצל הוויזלים"
פרק 6: "דראקו סוטה מן הדרך"
פרק 7: "מועדון הסלג-סלבז"
פרק 8: "נצחונו של סנייפ"
פרק 9: "הנסיך חצוי-הדם"
פרק 10: "בית משפחת גונט"
פרק 11: "הרמיוני נרתמת לעזור"
פרק 12: "ענק וגנב"
פרק 13: "רידל איש חידה"
פרק 14: "פליקס פליציס"
פרק 15: "הנדר הכובל"
פרק 16: "חג מולד צונן במיוחד"
פרק 17: "זיכרון סלג-תוקף"
פרק 18: "הפתעות יום הולדת"
פרק 19: "מעקב גמדי"
פרק 20: "בקשתו של הלורד וולדמורט"
פרק 21: "החדר שאין לדעת אותו"
פרק 22: "אחרי הקבורה"
פרק 23: "הורקרוקסים"
פרק 24: "סקטומסמפרה"
פרק 25: "הרואה בקלקלתה"
פרק 26: "המערה"
פרק 27: "המגדל מוכה הברק"
פרק 28: "מנוסת הנסיך"
פרק 29: "קינת עוף החול"
פרק 30: "הקבר הלבן" מספר עמודים- 587 מכתבו של רא"ב:
" לכבוד אדון האופל, ברור לי שאמות הרבה לפני שתקרא את זה, אבל רציתי שתדע שאני גיליתי את סודך. גנבתי את ההורקרוקס האמיתי, ובכוונתי להשמיד אותו בהקדם האפשרי. כעת אלך אל מותי ובליבי תקווה, שכאשר תפגוש את היריב הראוי לך, תהיה שוב בן תמותה. רא"ב "

The Walrus

New member
מה לעזאזל? ../images/Emo58.gif

"מועדון הסלג-סלבז"?!?! מה זה לעזאזל אמור להביע? יו גילי איכזבת אותי... אחד הדברים שאהבתי ב'סלאג קלאב' זה שזה נורא מתחרז ויפה כזה להגיד את זה. "ענק וגנב" - זה לא היה אמור להיות אודם ולשם או משהו כזה? יענו השמות של האבנים? "צוואה וקול צווחה" לא הבנתי, אבל נגיד. "החדר שאין לדעת אותו" - לא יותר פשוט להגיד "החדר הבלתי ידוע"? הרבה יותר יפה. "רידל איש חידה" - הרידל הסודי כל כך הרבה יותר יפה. בקיצור תירגומים מעאפנים...

2 Mיכל

New member
למה?../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

דווקא איש החידה יותר נחמד לדעתי, אבל החדר שאין לדעת אותו נשמע כאילו הוא בתול או משהו
.

amitush26

New member
../images/Emo187.gifלדעתי../images/Emo58.gif

גילי עשתה עבודה מעולה עם הספר הזה. ואני מתכוונת לזה במובן הכי אמיתי שיכול להיות... גם הקטע של לכנות את פלר "פלעכס" מעולה. |סוגדת לגילי|

J Halliwell

New member
OMG

טוב נו...אני לא יכו להגיד שלא ציפיתי לזה... התרגום היחיד שקצת נראה לי זה "רידל איש החידה" כאילו היא לא מוותרת על הדו משמעות של המילה רידל באנגלית ומנסה לשלב את זה בכול זאת. אבל "מועדון הסלאג-סלבז" נורא ואיום ולא קשור!!!! ואל תתנו לי להתחיל בכלל על "הרואה בקלקלתה" ועל "צוואה וקול צווחה" נורא...אוי כ"כ נורא (מילה מארץ נהדרת, חח) יאלה אני חוזר למשחק של מכבי...

2 Mיכל

New member
ב"הרואה../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

בקלקלתה" הכוונה לטרלוני?

Obi Dan Kenobi

New member
הפתיעה - לטובה ולרעה.. ../images/Emo58.gif

אני עוד לא קיבלתי את הספר. כן, כן, החיים קשים כשאתה גר בקנדה. אבל כבר קראתי את הספר באנגלית, ככה שזה לא טרגי עבורי. בעניין שמות הפרקים: "השר ההוא" - בעיקרון, התרגום המילולי הוא "השר האחר", אבל אני מעדיף את התרגום של גילי. חשוב לזכור, כי "השר ההוא" זה הכינוי שראש הממשלה נתן לפאדג', וזה נשמע יותר מרתיע מכיוונו של רה"מ לקרוא כך לאיש המוזר ההוא. "מבוא ספינר" - מעולה. גילי עדיין לא שנתה את שם המקום, אלא רק הוסיפה מושג עברי. תרגום מצויין, בדיוק כמו "כיכר גרימולד". "צוואה וקול צווחה" - הצוואה היא צוואתו של סיריוס, וקול הצווחה הוא קולו של קריצ'ר. לצערי, לא אהבתי. "צווים וצוואות" היה יכול להיות שם הרבה יותר טוב. "פלעכס אצל הוויזלים" - הפלעכס גאוני, שאר השם לא. יכול להיות שגילי נסתה לשדר שרע אצל הוויזלים [כמובן, שזו לא האמת], אך בכל זאת - "כמות יתר של פלעכס" או "יותר מדי פלעכס" היה יותר טוב. "דראקו סוטה מן הדרך" - לא מזיק, אבל להשאיר את "המעקף של דראקו" לא היה הורג אף אחד. "מועדון הסלג-סלבז" - נורא, נורא, נורא. כאן, גילי אכזבה. אין כאן שום משחק מילים משעשע כמו ב"סלאג-קלאב", והכנסת ה"סלבז" הורסת בהחלט. "סלבז" זהו מושג אנגלי, והוא אינו מתאים לגרסא העברית. במילה אחת - חבל. בשתי מילים - חבל מאוד. "ענק וגנב" - "אודם ולשמים" היה יכול להיות מתאים, אבל גם "ענק וגנב" מסתדר לא רע. הענק הוא כמובן, ענק הלשם שקייטי נגעה בו, והגנב הוא מנדנגוס. "הנדר הכובל" - אני חשבתי על "הנדר-הבלתי-ניתן-לשבירה", שאכן נשמע קצת מסורבל, ולכן "הנדר הכובל" הוא קרוב למושלם. "זיכרון סלג-תוקף" - הו, הנה גילי שאני אוהב! משחק מילים מעולה, שמעביר את שם הפרק והמתרחש בו בצורה מעולה. שילוב מושלם של "סלאג" ו"פג-תוקף". מעולה! "הרואה בקלקלתה" - לא רע בכלל. מתאר כמעט במדוייק את טרלוני. בנוגע לר.א.ב - כמו בגרסא האנגלית, אינם רמזים האם RAB זה זכר או נקבה. למרות, שישנם יותר מדי רמזים בתרגומים האחרים כי זהו רגולוס בלק. לסיכום: גילי הפתיעה - לחיוב ולשלילה. אני תמיד הערכתי את גילי, ותמיד אמשיך להעריך אותה. עכשיו רק צריך לקרוא את הספר, ולחכות לשביעי.

למעלה