הספר הלבן

אין דופי בחישוב, רק בנתונים.

החישוב נכון. ההנחה שאלף העמודים מלאים, לא נכונה.
נכתב בספר שבכל תקופה קבועה (נדמה לי ארבע פעמים בשנה) היו נשלחים ספטונים לאייר את דפיהם של המצטרפים החדשים למשמר המלך. היה צריך להוסיף את כל המצטרפים החדשים למשמר המלך, בשבילם מחכים ככל הנראה דפים ריקים.

אלף הדפים זה הגודל הכולל של הספר, שמן הסתם מלא בחלקו בלבד.

Zarniwoop

New member
אוקי

אחרי עוד קצת מחשבה, אני חושב שאתה צודק בדרך החישוב.

כמו שנאמר, הם לא מתחלפים כל שנה.

בד"כ לכל מלך יש משמר משלו, אבל הדבר הזה משתנה באופן מאוד גמיש - לפעימם באמצע הכהונה אביר אחד מת, וצריך להחליף אותו, למשל.

לא הבנת

הטענה היא לא האם זה אפשרי שממוצע הכהונה הוא 2.1 שנים. אלא האם זה סביר.
ולגבי "לכל מלך משמר משלו"- ממש ממש ממש ממש לא. עד ג'ופרי, הכהונה הייתה עד המוות. רוב המלכים עלו לכס בדרכים "טבעיות"- האבא מת. במקרים כאלה אין שום אפשרות שמישהו ממשמר המלך יוחלף. ראבאק, אפילו אם הם לא היו אבירים ממשמר המלך אלא פרשי דם דותראקים, שצריכים למות כשהחאל מת, עדיין לא היינו מגיעים ל1000 אבירים ב-300 שנה, אנחנו הרי יודעים פחות או יותר כמה מלכים היו.

ההחלפות האלה שדיברתי עליהן

תמיד היו בגלל מוות - פשוט מוות לא טבעי בתרם עת, ממחלה או בקרב.

לחדד את העניין:

אם הטענה היא שאכן הממוצע של כהונתחבר במשמר המלך היא 2.1 שנים (ע"פ החישוב שהוסבר ופורט לעיל) אז זה בעיני לא סביר. מכיוון שאני מחשיב עצמי אדם סביר, אני חושב שנתון זה אמור להיות לא סביר בעיני כל אחד שמכיר את הנתונים ואת ההיסטוריה של ווסטרוז.
אם הטענה היא שהספר אמנם בעובי 1000 עמודים, אבל כתובים בו רק נניח, 200 מתוך ה-1000 (דבר שמעלה את הממוצע של הכהונה ל-11 שנה שזה בהחלט יותר טוב מ 2.1, אם כי עדיין לא בהכרח סביר לגמרי) אז זה קצת מצחיק לתאר ספר ש"עוביו 1000 עמודים" אבל בתכלס הוא כמעט ריק...

לכמה זמן תכננו את הספר?

האימפריה הוואליריאנית החזיקה מעמד בין 4,000 ל5,000 שנה. בהנחה שבית טארגאריין התכונן לייסד בווסטרוז את הרייך בן אלף השנים (לפחות), זה די מתקבל על הדעת.
ממוצע כהונה של 11 שנה, נשמע הרבה יותר טוב. נכון שיש כאלה שמחזיקים מעמד עשרות שנים, כמו השור הלבן, אבל יש כאלה שהחזיקו מעמד שנה או פחות. בעיקר בעיתות מלחמה, כמו מחול הדרקונים, או מלחמת מלכי תשע אגורות, במהלך ימים שאינם ימי מלחמה, אנשי משמר המלך עומדים בחזית, נתונים לסכנה מצד כל מתנקש שרוצה לנטרל אותם על מנת להגיע אל בני המשפחה המלכותית.
רעל, סכין בחשכה...
ממוצע של 11 נשמע הרבה יותר מתאים.

rsmb1

New member
גם אם נגמר המקום בספר

תמיד אפשר לקחת דוגמה מהבריטים, ולסדר ספר לבן נוסף.

למעלה