הספר הלבן

הספר הלבן

כמנהגי בקודש להעלות מדי פעם שאלות על נתונים מהספרים שלא מסתדרים לי כ"כ:

ב"משתה" מסופר על הספר הלבן שבו יש (בערך?) 1000 עמודים וכל אחד מהם מוקדש לאח ממשמר המלך.

אז עשיתי חשבון- 300 שנה (מאז היווסדו של המשמר) כפול 7 (אחים בכל רגע נתון) שווה 2100 שנה. נחלק 2100 ל-1000 יוצא 2.1 שנות כהונה בממוצע לחבר במשמר המלך.

זה נראה לכם הגיוני? או שאני טועה בפירוש הדברים שמרטין כותב ולא היו 1000 חברים במשמר?

rsmb1

New member
למה כפלת 300 ב- 7?

זה לא שכל 7 האחים מתחלפים כל שנה.

יש עוד דברים בעייתיים, אבל הבעיה שציינתי מספיקה.

rsmb1

New member
אם אכן כל 1000 העמודים

מלאים אתה צודק וזה 2.1, כמו לחלק 200 (או 240 ב- NBA) דקות משחק בכדורסל.

הפתרון לזה הוא, כנראה, באמת שהספר לא מלא עד הסוף כי ג'יימי כותב בו, כמו שזארניוופ כתב.

Zarniwoop

New member
בעובי של אלף עמודים

אכן. אבל הוא מלא עד הסוף?
חוץ מזה, אני לא מבין את המתמטיקה שלך. אם היית יודע את המספר המדויק של חברי המשמר אז פשוט אתה מחלק 300 במספר הזה. למה להכפיל ב7?

א. משתמע מהכתוב שבספר 1000 עמודים מלאים

ב. אם נחלק 300 שנה ל-1000 אבירים נקבל תוצאה קטנה הרבה יותר- אבל החישוב יהיה מוטעה. יש 2100 שנה של כהונה- 7 אבירים שמכהנים במקביל למשך 300 שנה. החישוב שלי נכון.

Zarniwoop

New member
אבל

ג'יימי ממלא עוד בספר, אז הספר לא מלא. רוב הסיכויים שהמרטין תיאר את הספר עצמו.
לפי החישוב שלך, סט של 7 אבירים לכל שנה. זה לא המקרה.
תספור את כל העמודים הכתובים בספר, עמוד לכל שומר ששירת אי פעם, תחלק את מספר השנים שהמשמר קיים, במספר השומרים ואתה מקבל את הממוצע של השנים לכל אביר.

איך הבנת מדבריי שמתחלפים כל שנה?

החישוב שלי ברור והגיוני ומביא לתוצאה של 2.1 שנים לאביר לבן. אם ניקח את ה-1000 עמודים ונחלק אותם ל-7 (כאילו היה רק אביר אחד ולא שבע) נקבל 142.86 בערך. זה יביא אותנו למצב של 143 אבירים לאורך תקופה של 300 שנה כשבכל רגע נתון יש רק אביר אחד (שהרי חילקנו את ה-1000 ל-7) נחשב את זה ונגיע ל2.1 שנות כהונה בממוצע, כמו שכתבתי קודם.

לא הבנתי את החישוב שאתה מציע. על פניו הוא נראה חסר הגיון.

Zarniwoop

New member
לא

אם נניח שיש 1000 עמודים מלאים. כל עמוד לאביר. זה 1000 אבירים בהסטוריה בתקופה של 300 שנה. אתה מחלק את זה ל-7, אתה מקבל את הקבוצות של 7 אבירים במקביל? לא. אבירים התחלפו אינדיוידואלית לא קבוצתית ולכן חלק נכללו במספר סטים שונים של 7 לפני סיום משמרם.
ה7 לא צריך להכנס למשוואה. זה לא משנה כמה היו במקביל בכל רגע נתון.

אבל הם מכהנים במקביל!!!

אם אתה רוצה לחשב זמן כהונה של חבר בודד, אתה חייב להתחשב בעובדה שבכל רגע נתון יש 7 מכהנים.

1000 אבירים שמשרתים לאורך 300 שנה

כשכל פעם יכולים להיות רק 7- איך אתה מציע לחשב את זה? דרך אחת היא לחלק את ה-1000 ל7 ולהגיע לממוצע של משמר שלם (7 אבירים) יוצא שהיו 143 משמרי מלך לאורך תקופה של 300 שנה- מסקנה: 2.1 שנים לכל משמר מלך (שוב, שבעה אבירים) בממוצע. שזה גם 2.1 לכל אחד מחברי המשמר, לא סביר.

דרך אחרת היא לחשב את סך כל שנות הכהונה לאביר בודד- 300 שנה כפול 7 אבירים במקביל- יוצא 2100 שנות כהונה. לחלק ל-1000 אבירים: 2.1 שנים לאביר.

Zarniwoop

New member
לא מה שביקשתי.

ביקשתי למה, לא איך.
בכל מקרה מה שאתה רוצה לחשב והדרך שאתה מחשב אותו לא נכונה.

Zarniwoop

New member
זו הטעות

לא יודע, כי אי אפשר. מה אתה מנסה לחשב? כמה אבירים לאורך 300 שנה? רשום לך בספר הלבן. זה לא משנה שהם היו בסטים של 7, המספר הכולל נשאר אותו הדבר. אתה מכניס פרמטרים לא רלוונטים, שלא ניתנים לחישוב כי הם לא הגיוניים.

אבל לא את זה רציתי לחשב

רציתי להראות שבהינתן 1000 חברי משמר, יוצא שכל אחד מהם כיהן בממוצע שנתיים. זה החישוב הנכון. אי אפשר לערער על המתמטיקה, אפשר לערער על הנתונים: אפשר להגיד שכהונה של שנתיים בממוצע זה סבבה ואפשר להגיד שלא היו 1000 אבירים אבל אי אפשר להגיד שהיו 1000 אבירים ושממוצע הכהונה שלהם הוא אחר מ-2.1.

Zarniwoop

New member
התוצאה לא משנה

גם אם היא נראת סבירה. אפשר לערער על מתמטיקה אם החישוב לא נכון.

תראה, 1000 אבירים שממוצע הכהונה שלהם הוא 2.1. זה יוצא לך 2100 שנים. יש רק 300 שנים מתחילת המשמר. פה אתה אמור לראות שיש לך טעות.

לא.

2100 שנה זה טוב מאד. כי לאורך 300 שנה תמיד כיהנו 7 אבירים -במקביל- ככה שאין 300 שנות כהונה אלא יש 2100 שנות כהונה. עכשיו הבנת?

למעלה