הסעות

צימעס

New member
הסעות

האם הילדים שלכם נוסעים בהסעות? איך מפלס המריבות בין הילדים? אתם עושים עם זה משהו? כאילו "סתם" ילד אחד חטף בקבוק מים של ילדה אחרת. הילדים שלי לא ממש היו מעורבים, אבל זה לא נותן תחושה טובה. היתה מלווה (יש בודדות, שולחים אותן באקראי), אבל מקדמת האוטובוס לא ממש רואים מה קורה מאחור. זו הסעה של חוגים: ילדים מבתי"ס שונים, מחוגים שונים - אין ישות פדגוגית אחת שאחראית לזה. (כך הסבירו לי בתחבורה, שמצידם אחראים רק להובלה ואולי לחגירה) האם להסיע בעצמנו? להתנדב ללוות? לדבר עם מלווה אחת שאני כבר מכירה? רעיונות אחרים?

Kalla

New member
לא בגיל של כיתה א'.

בגיל הזה אנחנו מסיעים לבד על אף שבבית ספרם יש הסעות מאוד מסודרות ומוקפדות. אצלנו זה גם שיקול כלכלי. בננו הבכור החל עם הסעות בכיתה ג' ולא היו בעיות. מאז עבר לכיתת מחוננים, ההסעה היא מצומצמת (לא אוטובוס אלא מונית גדולה) וגם הילדים בוגרים יותר. בכל התקופה הזו לא נתקלתי בבעיות הקשורות בהסעות. מאז שהצטרפו אליו שני הקטנים, גם בשל מחיר ההסעות וגם בשל גילם הצעיר, אנחנו מסיעים לבד, וזה יימשך כך לפחות בשנה-שנתיים הקרובות, ואז נראה לפי הבגרות שלהם והמצב הכלכלי שלנו. אם ההסעות שלכם לא מסודרות ואין מישהו אחד שניתן לפנות אליו בטענות, אז להסיע בעצמכם או ללוות יכול להיות פתרון טוב אם יש אפשרות.

צימעס

New member
אנחנו מסיעים כוון אחד,

והם חוזרים בהסעות. (הם ב, אבל צעירים) בכללי, הילדים אוהבים את ההסעות, וזו פעם ראשונה שקיבלתי דיווח מבאס על הצקות. בינתיים החלטנו שגם נחזיר אותם (זה לא סיפור מאוד גדול - אפשר להעביר שעה בסיפריה או בדשא או במגרש/אולם, לפעמים זה לא לגמרי מתאים לתינוקות - שלי ושל עוד אמא שמתחלקת איתי).

Kalla

New member
גם אני לרוב נאלצת להמתין במקום החוג

אבל לפחות אין לי תינוק, אז זה יותר קל. לפעמים אין לי אפילו איפה להתיישב (אולם ההמתנה מלא) ואני נאלצת לחכות באוטו, אבל לפחות תמיד יש לי ספר או חומר קריאה ללימודים בתיק. וזה עוד במקרה הטוב, כשבאותו זמן אני לא צריכה להספיק להסיע ילד אחר לחוג במקום אחר. בקיצור, זה תמיד בלגן ותמרונים.

גם אני הייתי ממתינה לבכורה עם זאטוט

והזמן עבר בנעימים עם עוד אימהות. אני לא אוהבת הסעות בגלל הרבה דברים שקורים שם.

פלגיה

New member
נוסעים

יש הסעה לבית הספר. לא מחוייב המציאות, כי זאת דרך שאפשר לעשות אותה ברגל, אם כי היא ארוכה, אבל ריחמו על ילדי הגן וקצת פחות על ילדי בית הספר וארגנו הסעה. יש מריבות בין הילדים, אבל בסך הכל הנסיעה קצרה מאוד ולא מספיקים הרבה. לפני שלוש שנים היה סיפור גדול כאשר דחפו ילדה בירידה מהאוטובוס והיא נפלה על המדרכה ונפצעה בלסת (כולל נפילת שיניים, תפרים ועוד סיפורים לא סימפטיים) ואז ארגנו מלווה להסעה, לפי מה שהתרשמתי הליווי לא עושה הרבה, אבל מילא. אני לא מסמפטת את נושא ההסעות, אבל השלמתי איתו. בנוגע לחוגים, בגלל שאני לא מצויידת ברכב, אחד התנאים להרשמה לחוג הוא יכולת הגעה עצמאית ברגל (כמובן שהמרחק תלוי בגיל הילד)

Kalla

New member
אצלנו אין חוגים במרחק הליכה.

יתר על כן, לא כל החוגים הם אפילו באותה עיר - חלק בעיר מגורינו וחלק בעיר שכנה.

פלגיה

New member
יתרונות הישוב הקטן

אם אין חוג קרוב - מחפשים חוג אחר קרוב יותר.

זוהר69

New member
הסעה קטנה

אצלינו הילדה בכיתה א' נוסעת עם הסעה קטנה של עד 10 נוסעים בערך כך שלנהג יש ראיה על כל ילד וילד מה עושה .... עם המון אחריות

מאיו

New member
יש הסעות, יש כללים ואין מלווה

ילדי גן חובה וביה"ס נוסעים בכל יום למסגרות באוטובוסים של המועצה. לילדי הגן יש מלווה. בתחילת השנה חתמנו (ילדים והורים) על תקנון התנהגות בהסעה המחייב את הילד וההורים. ילד שלא עומד בכללים לא יוכל לנסוע בהסעות והוריו יצטרכו להסיעו לביה"ס.

מאיו

New member
התלמידים

כמו שאין שוטר שמלווה אותך בתוך חנות כדי לוודא שלא גנבת צעיף או שבסופר לא הגנבת אננס לתיק. בפועל- אם יש אלימות היא מדווחת (בד"כ ע"י הילד המוכה). זה לא אידאלי ואני כאמא חושבת שהמועצה צריכה לדאוג לליווי. אז זה מה יש בינתיים. גם אם אציע ליווי בתשלום- אין הרבה הורים שיהיו מוכנים לשלם. בית הספר מציע שההורים ילוו. אבל ההורים עובדים ויהיה קשה להתארגן על תורנות עם אנשים שלא בטוח שרואים בזה חשיבות רבה.

פלגיה

New member
זה נשמע הרע במיעוטו

בחנות - בעל החנות משגיח, בסופר יש מצלמות, אבל אני לא חושבת שזה צריך להיות הפיתרון בהסעה

Kalla

New member
כעקרון, בהסעה עם מספר ילדים קטן

הנהג הוא גם המשגיח. ככה זה עבד כמה שנים עם הבן הבכור שלי והיה נהדר. אבל השאלה היא כמובן גם איזו קבוצת ילדים זו, באיזה גיל ואם יש בתוכה ילדים שנוהגים להתפרע.

פלגיה

New member
זאת גם השאלה

מי הנהג ומה מידת הסבלנות שלו, (והאם רעש מאחוריו לא מפריע לו בנהיגה)

Kalla

New member
ברור, כל השנים היה לנו אותו נהג קבוע

שכבר הוכיח את עצמו.

למעלה