הסעות - סיפור הזוי

Astroo

New member
הסעות - סיפור הזוי

ברצוני לשתף אתכם במה שקרה לנו לאחרונה עם ההסעה של בני הצעיר לגן תקשורת. זה פשוט הזוי ועובר כל גבול. השנה יש 4 ילדים מהישוב שנוסעים ביחד בטרנזיט לגן. הגן עובד עד השעה 16:30. ביום הראשון של הסעה המלווה העמידה אותי בפני עובדה שהילד ייאסף מהגן כל יום בשעה 16:15 "כי ככה זה מקובל". ביום שישי האחרון היא כבר דרשה ממני לחתום שאני מסכים שהילד ייאסף כל יום בשעה 16:00. לאחר שלא הסכמתי, המלווה כעסה מאוד וסיננה משהו כמו "אנחנו עוד נראה". לאחר שעבר סוף השבוע, כהרגלי יצאתי עם הילד מהבית כ-5 דקות לפני המועד המשוער של הגעת ההסעה. חיכיתי כ-10 דקות אבל ההסעה לא הגיעה. כשהתקשרתי לסלולרי של המלווה, היא הודיעה לי בטון חגיגי שהם כבר עברו במקום ולא היינו שם בזמן, ולכן הם המשיכו לכיוון הגן. מה זה אם לא סגירת חשבונות? ואני אמור לסמוך על אנשים כאלה שיביאו את בני בבטחה לגן ובחזרה?

SMADAR55

New member
כשבני היה בגן תקשורת הגן היה אמור להיות פתוח

עד שעה 17:00. צוות הגן הודיע שיש להוציא את הילדים עד שעה 16:45 משום שהרבע שעה האחרונה מיועדת לסידור וארגון הגן.
במקביל, המלווה של ההסעות הודיעה שההסעה יוצאת מהגן בשעה 16:30 וכל ההורים התיישרו לפי זה. אחרי מספר ימים ההסעה התחילה לצאת לפני 16:30 (16:20). אחרי שהתלוננו בפני הגננת היא דאגה שלא יוציאו את הילדים מהגן לפני 16:30 .

עליכם פשוט להתלונן ולא לעבור על כך לסדר היום. היא לא יכולה לקצר את יום הלימודים.

ילדודס25

New member
עוד סיפור הזוי על הסעות

הילד שלי עלה לכיתה א השנה ומכיוון שאין לנו במועצה כיתה שמתאימה לו הוא נשלח לעיר אחרת, עד כה אין בעיה. הקטע הוא שהוא נוסע עם עוד 4 ילדים מישובים שונים של המועצה לאותה עיר והם מפוזרים בבתי ספר שונים. הילד שלי עולה ראשון על ההסעה בשעה 7:10 ויורד אחרון בסביבות 8:30- 8:20. בקיצור הוא מאחר לשיעור\ מפגש ראשון כל בוקר.בנוסף לזה ביום שיש האחרון אוטו נהג טרנזית אמור לאסוף ארבע ילדים ממקומות שונים וכולם מסיימים ברבע לשתים עשרה. אז הוא עשה סיבוב והילד שלי היה אחרון והתייבש בחוץ בשמש חצי שעה. הסייעת לא ידעה מתי ההסעה תגיע והם חיכו בחוץ. אז אני שואלת לא בזיון? כתבתי היום מכתב למשרד החינוך כי אצלנו במועצה מתעקשים שההסעה היא בסדר אהה והם הקדימו אותה החל ממחר לשעה שבע.- בקיצור הילד עושה טיול שנתי כל בוקר.

dina199

New member
להגיש תלונות רשמיות

ברשות המקומית, משרד החינוך ומבקר המדינה.

yuliyuli1

New member

מניסיוני - פניה למבקר המדינה יכולה לעשות פלאים.

ילדודס25

New member
תודה על ההמלצות... כבר כתבתי מכתב לרשות נראה

מה יקרה אחרי החגים...

אל תוותרו בנושא ההסעות!

יש דברים שמגיעים לך, ואין שום סיבה שבעולם שתוותרי עליהם.

דברי עם האחראית על ההסעות בישוב או במועצה ותתלונני.
לא הולך, יש אחראי על ההסעות במשרד החינוך וכדאי להגיע אליו. שמו דודו לוי. אפשר להשיג את הפרטים שלו ברשת.
לא הולך = ממשיכים לעתונות.

סביר להניח, שלא יאהבו אותך בעירייה ואולי אפילו הנהג לא יאהב אותך
אבל הם לא יתעסקו אתך ויעבדו בדיוק לפי הספר.

אצלנו היו בעיות ואחד הדברים שהכי עזרו לי, ואני מודה לו עד היום (אבל הוא כנראה לא יודע) היה מי שניהל את הפורום פה, סנופי. הוא התקשר אל אחראית ההסעות שלנו ואמר לה, שהוא מנהל פורום מאוד פעיל וחבל שהוא יפרסם את השם שלה.
היא נכנסה ללחץ שחבל על הזמן וכשדברתי גם עם דודו לוי, שגם הוא עזר לי, אז היא ממש לא סבלה אותי.

בכל זאת, היה להם כייף שהבן שלי קיבל הסעת יחיד עם מונית, והיא מינתה את בעלה למלווה של הבן שלי... כך שגם היא הרוויחה מהעניין. בעניין הזה, שנראה לי בעייתי מבחינה אתית, החלטתי לשתוק.

אבל הם ממש לא סבלו אותי ולא רצו להתעסק אתי או לריב אתי, כי ידעו שאיך שקורה משהו (ובהתחלה קרה, כמובן) אני מייד פונה לסנופי ולדודו לוי.

לא לשתוק ולא לוותר! יש אנשים שמבינים רק כוח, ואין ברירה, צריך לדבר אליהם בשפה שהם מבינים. הם לעתים מבינים התנהגות נחמדה (והתחלתי בצורה מאוד נחמדה) כחולשה.
ואחד הדברים, זה שאפשר להתקשר אם הם הגיעו לפני הזמן ולבקש מהילד שירד. לא לנסוע בלי להתקשר. זה לא שזו הסעה של 50 ילדים ואי אפשר להתקשר לכל אחד. אלו רק ארבעה!

yuliyuli1

New member
מקווה מאוד שתתלוננו ולא תוותרו

חשוב שה"אנחנו עוד נראה" ייגמר בזה שהיא תראה שהיא לא יכולה להתעלל במשפחות.

nirity1

New member
אני בדיוק נלחמתי על ההפך

וכך גיליתי שהגן אמור על פי חוק להסגר בשעה 16:45.
כדאי להתלונן על ההסעה והמלווה.

dina199

New member
את יכולה להילחם על אישור חריג

להוציא מוקדם (תמיד יש חריגים
).
אבל להם אסור לפעול נגד החוק ועוד על דעת עצמם

אני מצנל"שת-מי שבירושלים-אשמח לעזרתכם

לפי מה שהבנתי, ההסעות בגן אמורות לצאת ברבע לארבע.
אבל כבר יומיים הן יוצאות ב-16:15++ והילד מגיע בחמש הביתה.
אחרי שהוא כבר ישן איזה ארבעים דקות בדרך ונחשו איך נראה שאר אחה"צ עם א"ס שהרגע קם מהשינה ואיך נראית ההשכבה עם אותו א"ס שתדלק ארבעים דקות של שינה עמוקה בחמש.
בקיצור, איך שהוא מפסיק להרביץ לכולם, הוא נהיה ממש ערני וטוב לב ומוכן בשמונה בערב להתחיל את היום.
מעבר לזה, חמש נראה לי ממש מאוחר בשבילו להגיע הביתה. תאמרו ואם יגיע ב-16:20-16:30 זה כזה משנה? ואומר - כן.

מישהו יודע מה אפשר לעשות בנושא?
מה הכתובת?
אולי פתרונות אופרטיביים שנעזרתם בהם?

הייתי פשוט מוותרת על ההסעה ואוספת לבד, אבל הגן בצד השני של העיר ויש רק רכב אחד אצל האיש שימי העבודה נמשכים כאורך הגלות וילדה שמסיימת בי"ס קרוב לבית וגם אותה צריך לאסוף מתישהו ותינוק ואי אפשר להתחיל לטלטל את כולם באוטובוסים שעות (שלא לאמר שזה מקצר את יום העבודה ברבע בערך).

אין לי מושג

את הבן שלי אספו שנה שעברה מהגן בשלוש ורבע והרבה פעמים הגיעו הביתה לפני ארבע, למרות שאמרתי שאני לא נמצאת לפני ארבע וחמישה,
והגדילו לעשות כשהתקשרו בשלוש שלושים וחמש שארד לקחת אותו וכעסו כשהסברתי שרק עליתי לאוטובוס.

למעלה