הסעות ל"גדולים"

הסעות ל"גדולים"

הבכורה שלי תלמד השנה בחטיבת ביניים רחוקה מהבית - כמעט בקצה השני של העיר (כתה מתמחה - על-איזורית). יחד איתה מהאיזור שלנו עוד 4 ילדים. הבעיה - אין קו אוטובוס שאפשר להגיע איתו מהבית לבית הספר, גם אם לוקחים בחשבון הליכה סבירה. ניסינו למצוא מסיע פרטי שיקח את הילדים הלוך וחזור (להזכיר - אותה כתה אותם איזורים) - ואף נהג לא מסכים. הם אומרים שמעט מידי ילדים ולא רוצים להתחייב ללוח זמנים קבוע שמגביל להם את היום. אין לנו אפשרות להסיע - גם לא לכיוון אחד, כי יש בבית עוד ילדים קטנים יותר שצריכים ליווי לגן ולבית הספר היסודי, ולא לשכוח שצריך להגיע באותו הזמן לכל המקומות וגם לעבודה. יש למישהו רעיון יצירתי? לי נגמרו...

איזו עיר? גדולה?

אצלנו דו-גלגלי פתרון מועדף גם לגדולים. מובן שתלוי בילדה אם היא יודעת לשמור על כללי הרכיבה ואת סומכת עליה.

עיר גדולה מאד ../images/Emo4.gif

האמת - בשלב כלשהו חשבתי על הפתרון הזה - אבל אני לא אוהבת אותו. הכבישים סואנים מאד, ומזג האויר לא מחבב את הדרך הזו למרחקים ארוכים - לא בקיץ וגם לא בחורף. אני סומכת עליה - אבל לא על הנהגים האחרים...

פלגיה

New member
נשמע באמת בעייתי

מה לגבי נסיעה בשני אוטובוסים? יש אפשרות כזאת? פניתם לבית הספר בניסיון למצוא פיתרון?

שני אוטובוסים - לא סביר

גם כי זה נראה לי ממש קשה ומסובך כפתרון יומיומי (וגם אני לא הייתי מסכימה לעבוד במקום שצריך לנסוע אליו בשני אוטובוסים...) וגם כשניסיתי לקמבן משהו כזה יצא לחלוטין לא הגיוני - לנסוע לצד אחד של העיר כדי להחליף לצד השני - לא יוצא טוב. לבית הספר לא פניתי. הם אמרו כבר בהתחלה שעניין ההסעות על ראש ההורים בלבד. ניסינו לשת"פ עם הורים אחרים - אבל אני לא מבינה למה - הם נראים לי שאננים לגמרי - ולנו עוד אין פתרון ליום חמישי. לחץ.

ציפי ג

New member
מוניות שירות +אוטובוס?

או אם אתם נוסעים לאיזה כיוון (כמו בי"ס של הקטנים) אולי שם יש אוטובוס ישיר לבי"ס של הגדולה?

הולכת לבדוק

למרות שתהיה בעיה בזמנים כי אם מורידים את האמצעית ליד בית הספר ברבע לשמונה - הגדולה לא תספיק להגיע לבית הספר שלה - ואנחנו לא נספיק להיות שם לפני בגלל הגן של הקטנה - אופפפ. חשבתי שאני טובה בלוגיסטיקה. מוניות שירות יש אצלנו רק בקווים קבועים - וגם הם לעיר אחרת ולא בתוך העיר. אולי אצטרך להפעיל יוזמה בעיריה או באגד ולשנות מסלולי קווים... מממממ

לורליי43

New member
מה עם מונית ולא מסיע פרטי?

תבדקי עם תחנת מוניות לגבי השעה של הבקר ושל הצהריים. אם גם אלה לא ירצו להתחייב, אני חושבת שאם את מתקשרת להזמין ערב קודם- הם לא יגידו לך לא. לגבי ילדים אחרים- אני בטוחה שלפחות חלק יצטרפו ברגע שהשנה תתחיל.

זהו בדיוק - אלא שהם לא מוכנים

להתחייב לשעה - היה לי ממש מוזר לשמוע שכל הנהגים בתחנה לא רוצים את העבודה - ותחשבו על זה שהם מוותרים על הכנסה קבועה ובטוחה בשביל משהו "על העץ" - מוזר. בהתחלה חשבתי בדיוק כמוך והתקשרתי לתחנה - אבל הם לא מוכנים לשמוע מזה - אפילו לא הציעו מחיר. ולא מעשי בעיני להתקשר להזמין כל ערב - מחפשת פתרון קבע.

קורקינט חשמלי. ברצינות!

הסוגים הגדולים והחזקים יכולים לגמוע מרחק די גדול, אפשר לנסוע על המדרכה, ואפשר לטעון אותו בבית הספר, ולקפל ולהכניס מתחת לשולחן, לקראת הנסיעה חזרה הביתה. בגשם אפשר ללבוש חליפת סערה טובה כמו של האופנוענים הרציניים+מגפי גומי (מגיעים יבשים-מנסיון). מדובר בהוצאה של כמה מאות שקלים בודדים, ומגיע עם אחריות די ארוכה. מספיק יצירתי?

ממש לא ממליץ.

אסור לסוע איתו על הכביש והוא גם איטי מדי, על המדרכה הוא מהיר מדי להולכי הרגל. זה טוב למושב או שכונה בפרוור שינה ולא לעיר.אבל אם כבר למה לא 'סגווי'

העיר הגדולה שלנו שורצת קורקינטים

חשמליים, כולל שזה של ילדיי (וגם אני גונבת סיבוב לפעמים), והוא איננו מהווה סכנה להולכי הרגל כי הוא קטן, קל ואיטי מדי.

תּמר

New member
אם אפשר לקפל אותו

אפשר גם לנסוע איתו עד לתחנת אוטובוס קרובה יותר לביה"ס. דרך אגב - גם אני וגם פלגיה היינו נוסעות בשני אוטובוסים לבית ספר בקצה השני של העיר (נסיעה של כשעה-שעה וחצי בשעות הבוקר). אולי לא אידיאלי - אבל יש כאלו שעושים את זה.

האמת - אני הלכתי ברגל - יותר רחוק

מהמרחק שהיא צריכה ללכת. חשבתי על זה. א-ב-ל - זה היה בתיכון (לא היו אז חטיבות) מה שאומר שהייתי בכתה ט' ולא ב- ז' (לדעתי יש הבדל משמעותי). חוצמזה הייתי בנויה פיזית יותר טוב ממנה. וגם - אני ילידת פברואר והיא ספטמבר. נראית לי צעירה עדיין לזה. הליכה ברגל תיקח בערך חצי שעה לכל כיוון. היא בת 12. קיץ חם מאד (יותר מאשר לפני 20 שנה - לא רק נדמה לי) וחורף קר וגשום. לא אידאלי זה בלשון המעטה. אפשרי - אני מסכימה. לא קרוב לאידאלי.

מירי 4

New member
אני נסעתי בשני אוטובוסים

מפתח תקוה לת"א. החל בכיתה ז'. מהבית לאוטובוס היו עוד 7-8 דקות הליכה, ועוד חמש מהאוטובוס לביה"ס. היו בכיתה שלי גם בנות שנסעו בשלושה אוטובוסים. בגדול החוויה זכורה לי כחיובית ביותר, ולפעמים אפילו ויתרתי על טרמפ כדי לנסוע עם חברותי באוטובוס. היינו מסיימות אצ שיעורי הבית בדרך בצוותא, וגם מאריכות בשיחות נפש שלפעמים התמשכו בתחנה אחרי שירדנו.

למעלה