הסעות ליום שליפה

tomi32

New member
הסעות ליום שליפה

מישהו יודע מה הכללים לקבלת הסעה ליום שליפה?
לפי האתר של משרד החינוך, יש זכאות להסעות בתוך העיר כשמדובר במרחק של למעלה מ-2 ק"מ, אבל אם רוצים להתפלפל אז בעצם משרד החינוך אומר שהוא נותן מימון (חלקי) אבל האחריות של הרשות. הרשות שלנו לא נותנת הסעות, אבל בינתיים עוד לא קיבלתי הסבר לכך.
מישה נתקל? שווה להלחם על זה? אם לא מסכימים עם הרשות, משרד החינוך יכול לעזור בזה? (אגף מחוננים, מי שאחראי על ההסעות, מישהו אחר?)

אני יודע שיש עוד כמה חודשים עד שתתחיל השנה, אבל אני חושש שבתקופת החופש הגדול אין כל כך עם מי לדבר ואחר כך יגיעו שהשנה כבר התחילה ואין מקום לשינויים.

נטלי22

New member
אנחנו הופנינו ליום שליפה בעיר אחרת,

שזה מן הסתם הרבה יותר מ-2 ק״מ (גם אם מודדים בקו אווירי, שזו השיטה של העיריות לא לשלם הסעות גם למי שמגיע לו).
בתחילת שנה שעברה שלחנו עשרות מיילים למחלקת החינוך בעירייה תוך ציטוט הפסקה הרלוונטית מתוך חוזר מנכ״ל לגבי התכניות למחוננים, ואח״כ גם קצת צעקנו בטלפון, ובסוף עשו מכרז ובחרו חברת מוניות ששלחה לנו בכל יום שני מונית ספיישל שאספה מהבית למרכז המחוננים והחזירה עד הבית.
השנה כבר למדני מניסיון העבר והתחלנו את המאבק הרבה קודם, ואכן השנה לא הסענו עצמאית אפילו פעם אחת. היתה ליו מונית כבר מהשיעור הראשון.
בשנה שעברה היו 3 ילדים. השנה ארבעה.

אם נתקלים בבעיות שווה לערב את האגף למחוננים ואת מנהל/ת המרכז שבו מתנהל יום השליפה.

אם אתה צריך עזרה לאתר את הפסקה הרלוונטית לגבי ההסעות - אשמח לעזור.

tomi32

New member
תודה. מצאתי פסקה שמדברת על השתתפות המשרד

אני מניח שהרשות תפרש אותה כך שהיא לא מחייבת אותה לארגן את ההסעות.
בקשר לפרשנות של מרחק אווירי, באמת שאין לי מילים. שיתנו את הבעיה בשיעורים של המחוננים ואז יוכלו לקבל תשובה שאפשר לקצר עוד יותר אם עוברים בתוך כדור הארץ. זה הגיוני באותה מידה.
באגף למחוננים, הכוונה לירושלים או לרפרנט האזורי?

נטלי22

New member
הנה הניסוח שאני השתמשתי בו...

״לפי האתר של האגף למחוננים במשרד החינוך

תלמידים המופנים למרכז מחוננים על אזורי זכאים להיסעים בהתאם לחוזר מנכ"ל משרד החינוך ס"ד 10(א). ההסעה היא באחריות מחלקות החינוך של הרשויות המקומיות שאליה משתייך התלמיד ובסיוע אגף היסעים במשרד החינוך

קישור לחוזר מנכל הרלוונטי:

http://cms.education.gov.il/EducationCMS/applications/mankal/arc//sd10ak3_3_4.htm
״

ואם מכתבים ושיחות מול אגף ההיסעים במחלקת החינוך בעירייה לא יועילו, אני ממליצה לפנות ישירות למשרדי האגף למחוננים ולהעלות בפניהם את החריגה מנוהל מנכ״ל המחייב.

וכן. אכן מגוחך הקטע הזה של מרחק אווירי. כאילו הם טסים לבית הספר ולא הולכים או נוסעים אליו. אנחנו למזלנו גרים ממש פסיק מעל 3 ק״מ מחטיבת הביניים שבה מתנהלת כיתת המחוננים (בחטיבה הסף זז מ-2 ק״מ ל-3 ק״מ), אבל חברה שגרה ממש רחוב וחצי מאיתנו נאלצת לשלם על ננסיות באוטובוס מדי יום. וממש לא מדובר על מרחק הליכה אפשרי.

tomi32

New member
טוב, נראה אם גם אצלנו יצירתיים כל כך

לפי גוגל מאפ המרחק אצלנו הוא 2.7 ק"מ ברכב ו-1.8 ק"מ בכדור פורח.

אל תבנה על כך טומי.

בהחלט חוזר מנכ"ל- בהחלט הרשות מודעת ויודעת.
אספר לך שאצלי אצל שני הגדולים שיצאו ליום שליפה המרחק היה כ 15 ק"מ לעיר סמוכה.
לקחנו כל שבוע מונית פרטית הלוך חזור ל5 ילדים (20 ש"ח לילד לדו כיווני)
וכל זאת למה?
כי הרשות (עירית חיפה לעניינינו) "הסכימה" לשלם לנו רק על כרטיסית אוטובוס. הווי אומר: 2 אוטובוסים ומעל שעה נסיעה לבד כולל חציית צמתים וכביש- ראשי.
מובן שלא הסכמנו ולכן לקחנו את השרות הפרטי.
פשוט ויתרנו על "התענוג"....
שיהיה בהצלחה!

tomi32

New member
לא בונה

וכאשר העיריה שלנו מעורבת (הוד השרון), גם מה שנבנה על ידה, בדרך כלל עקום.
גם אני מהמתייאשים. אני חושב שבכל זאת אפנה למשרד החינוך ואחר כך לעיריה.

חבל על המאמץ

היו הסעות ליום שליפה בהוד השרון עד לפני כחמש שנים ואז הן בוטלו בגלל "אילוצי תקציב"
כל הפניות בזמנו לעיריה נענו בשלילה. וזה בזמן שהתוכנית היתה עדיין במוסינזון. מאז שהעבירו אותה למרכז לאומנויות בכלל אין סיכוי כי הכלל של 2 קמ לא תופס משום מקום בעיר.
אולי לקראת בחירות כשחי אדיב ירצה לקנות את הכסא שלו אפשר יהיה ללחוץ ולהשיג משהו. אבל אני לא אופטימית. את לפיד לקח יותר משתיים עשרה שנים עד שטרחו לשפץ. החינוך לא ממש בראש מעייניה של העיריה כל עוד הוא לא מצטלם טוב.

tomi32

New member
אני מסכים

אבל זה באמת לא הרבה מאמץ לשלוח כמה מיילים ופקסים.
בקשר ל-2 ק"מ, כפי שכתבתי למעלה המדידה במרחק אווירי היא שטות. צריך למדוד לפי רכב ואפשר להתווכח על מרחק הליכה ברגל, אבל למדוד מרחק לפי כלי טיס זה מצחיק, אפילו בסטנדרטים של עירית הוד השרון.

למעלה