הסעודה האמיתית

הסעודה האמיתית

מדבר החול השתרע אל לב האופק אל עבר כל כנפות תבל. לשוא אימץ ההלך העיף את מבטו לחפש סימן קל של ירק, או דבר מה שירמוז על דרך או מוצא מן הישימון. זה היום השלישי לו שהוא תשוש, רעב וצמא עד כלות. מימייתו יבשה מזמן וכל בדל אוכל לא היה בתרמיל הצד שלו המצויד רק באביזרים חסרי שימוש. כן, הוא איבד את שיירת המטיילים והללו ניראה שנואשו מלחפשו, אם בכלל הבחינו בהעדרו.
השמש הכתה ללא רחם, גרונו ניחר, עיניו התערפלו, הוא ידע שהסוף קרב, ידע והמשיך לצעוד, המשיך עד כי כשל וחשב שלא יוכל להמשיך עוד. בעודו שוכב ראה במרחק הושטת יד ממנו משהו מבצבץ מהחול, גרר עצמו קדימה וראה קצהו של דגל מבצבץ מתוך עמק שגודלו כגודל חדר ובמרכזו של המשטח הזה, לא יאומן, עמד שולחן גדול עמוס מעדנים, גביעי מים ומשקאות מכל הסוגים וכל אשר יחמוד אדם לאכול ולשתות היה שם.
"אין ספק שאני הוזה" חשב לעצמו ובכל זאת גרר את גופו במורד המדרגות המעטות שהובילו אל קצה השולחן, אלא שכשכבר הגיע לכדי הושטת יד מגן העדן שלפניו נח עליו צל וכשהפנה ראשו ראה למולו מלאך, ממש כמו בסיפורים, הילה עופפת אותו, כנפיים על גבו וחיוך קסום על פניו.
"רוצה אתה לאכול ולשתות אדוני?" שאל המלאך. "ודאי, צמא אני ורעב עד מאד, כבוד המלאך, אז אם יורשה לי.." "ודאי יורשה לך" ענה המלאך "רק תנאי אחד עומד בינך לבין כל אשר על השולחן הזה והדרך חזרה אל הקבוצה שאיבדת, רק תנאי אחד!" "ומהו התנאי?" שאל ההלך, והמלאך ענה "מרגע שתגע במנעמי שולחן זה ישתכחו ממך לחלוטין ולעד כל ארוחות הגורמה שאכלת כל ימי חייך, כל שהיטבת ליבך בבית סבתך ובבית הוריך, בקיצור לא תזכור עוד טעם כל שהוא וגם לא ארוע כל שהוא הקשור באכילה מכל ימי חלדך, מוכן אתה?"
אבד לנו המשכו של הסיפור, ואתם, אתם הייתם מוכנים לוותר על כל הזיכרונות תמורת משהו מוחשי מאותו תחום?

אבד לך ההמשך של הסיפור, לשיטתך זה בגלל

שאת מוכן לוותר עליו למען משהו מוחשי מתחום הסיפורים.

אבל אם תוותר לא תוכל לקבל משהו מוחשי מאותו הסיפור.
ולכן
אם אתה מתכוון להחליף דיסק כמו שאומרים בסלנג, או להיות במקום בכל רגע ורגע מתוך מודעות למה שאתה עושה כמו שאחרים בזאזאזן. אז כן

ואם לא לכך אתה מתכוון. אז לא.

בברכה

סליחה - פשוט לא הבנתי

לא הבנתי את תשובתך, אני משער שהאשם הוא בי. לא מכיר את המילה (אני משער שהיא סלנג) - בזאזאזן, וגם את היתר לא הבנתי.
מה שאני התכוונתי זה פשוט לבחון עד כמה יש משמעות לזיכרונות, האם הזיכרונות של כל מטעמי העולם שאכל אדם שקולים כנגד המנה האחת שתצילו מרעב? ואפשר להשליך זאת על כל חוויה חדשה מופלאה האם היא שקולה מול זיכרונות דומיה, קודמיה. במילים אחרות עד כמה באמת יש משמעות לעבר. האם תהיה מוכן לקבל מלא חופן סיפורים חדשים שיהפכו אותך למספר הסיפורים הראשון במעלה ובתמורה תצטרך לשכוח את כל הסיפורים שאתה יודע?

תראה. זה פשוט

זאזן פירושה 'מדיטציה בישיבה', נחשבת לתרגול הנעלה (והמאתגר) ביותר בזן-בודהיזם. בצורתה הקלאסית היא ישיבה חסרת תנועה - ( נפוצה ביפן).
היותו בזאזן מאפשר לו להיות חלק מההתהוות ללא הפרעה.

מספר סיפורים בעשייה המקסימלית יוצר זאזן, יוצר חלל חסר תנועה שבו, לזמן הסיפור, הוא והקהל נמצאים במקום אחר אליו הוא לקח אותם. וחוזרים לתנועה בסוף הסיפור בהרמוניה חדשה עם העולם.

המתרגל, המספר, אמור להיות במקום, מודע לחלוטין לעכשיו שבו הוא נמצא. נקי מהעבר נקי מעתיד, נמצא הכל רגע של המדיטציה/הסיפור שכרגע קיים.
באמירה של " לעולם אינך יכול לטבול את ידך פעמיים באותם המים"

אם הסיפורים הם ספורי מקום , המספר מספר את המקום, שהוא הסיבה והתוצאה להיותו מספר סיפורים , רק אז הוא יהיה המספר הסיפורים הטוב בעולם באותו המקום בו הוא נמצא.
הסיפורים יהיו "הזאזן"

לשאלתך
במקום בו אין סיבה ותוצאה, שבו המספר מקבל חופן סיפורים חדשים תלושים מהעבר.
זאת סיטואציה שאיה אפשרית למקצוע מספר הסיפורים
אפילו בסיפור עצמו אתה מספר שאתה חסר המשך, בסיפור שלך שכתבת שבו לא יצרת המשך בנית את התשובה.

בהשלכה על כל חוויה. האם תוכל לקבל ולהבין חופן סיפורים חדשים שיהפכו אותך למספר סיפורים ראשון במעלה כשאתה מגיע ממקום שבו אין משמות לעבר? שהוא לא מתרגם את המקום ליצירת עתיד?

אם אתה רוצה תשובה אחרת
צור סיפור אחר, סיטואציה אחרת שעליה התשובה תהיה אחרת

מקווה שהפעם הייתי ברור יותר
בברכה

מתוך ראיית האין מקום והאין זמן

תודה על תשובתך
דוקא מתוך הטמעת ההוה כמהות היש הייתי בוחר בסיומו של הסיפור לוותר על כל זיכרונות העבר למען המשך הקיום. אי קיום בגלל הרצון לא לאבד את העבר מחסל אותו יחד עם ההוה והעתיד. ואם אני משליך על תחומי חיים אחרים הרי גם בית חם, שקט, נעים ומצוייד שווה את זכרונות כל מלונות הפאר בהם התגוררתי. אמר לי פעם איש חכם אחד (שנרצח לצערי בעת ליל בגן ציבורי על הכרמל) וכך אמר: אם אתה חי בעבר ומתכנן את העתיד, אתה דומה לאיש שרגל אחת שלו בעבר ורגל שניה בעתיד והוא, תסלחו לי, משתין על ההוה. וההוה הוא המקום אליו משתרגים כל הסיפורים, מהם נובטים כל עלעלי הקיום והוא הדבר שבלעדיו אין עבר ואין עתיד.
בקיצור האיש בסיפור שלי אכן אכל את אותה ארוחה ועל כן נותר בחיים ויכול היה להעביר את הסיפור לפורום מספרי סיפורים בתפוז.

אגב

אגב כבר שוחחנו בכיוון הזה כאן פעם אבל דומני שאז הייתי בכינויי הנוכחי, אחרת ודאי היית זוכר

אני , כל חיי משוחח לכיוון הזה.

מעניינת הבחירה שלך בשמות, אותה בחירה, וודאי מסתתר מאחריה סיפור. .

שאלת
"האם תהיה מוכן לקבל מלא חופן סיפורים חדשים שיהפכו אותך למספר הסיפורים הראשון במעלה ובתמורה תצטרך לשכוח את כל הסיפורים שאתה יודע?"

עניתי
אי אפשר להיות מספר סיפורים ראשון במעלה בתמורה לשכחת כל הסיפורים הישנים. תשנה את הסיפור ואשנה את התשובה.

הוספת את הסוף, סיפרת על מוות, עכשיו אתה מספר על חיים ומוות
מה שיפה בסיפור סיפורים שלמרות שהוא תמיד עניין של חיים, יש למספר סיפורים את הכח לשנותו ולהוסיף בו עוד חיים שלפני המוות.
האם הסיפור שלך השתנה? האם במוות בדרך שבה הצגת בסיפור סופית? אני לא בטוח.
הסיפור החדש
הולך אדם ופוגש מלאך, אומר לו המלאך אתה חולה והולך למות, יש לי תהליך שיציל אותך, אחתוך ממך את הלב, את המוח, ואשתיל לב אחר, מוח אחר. עלה על שולחן הניתוחים.

אני לא יודע מה קרה לחברך, אני ללא מזדהה אם אמירה שאומרת שקיום בהווה מנותק מהעבר .
התשובה נשארת מבחינתי אותה התשובה. אני הייתי מנסה לשנות את הסיפור, מחכה, לא מסכים לפני שהייתי שואל חוקר.

בלשון בני אדם משנה את העבר שלי לפני שהייתי מקבל החלטה. הייתי מאריך את הסיפור.
בלשון אדם מאמין - אפילו חרב מונחת על צווארו של אדם....
בלשון מספרי הסיפורים.
סיפור
אדם וכלבו עולים לשמיים. אולי תאונה/אולי זה רק חלום. הרי מספרים על אדם שבזמן זאזן נרדם וחלם שהוא פרפר כשהתעורר לא ידע אם זה הוא החולם שהוא פרפר או פרפר החולם שזה הוא.
והאדם וכלבו הולכים ומגיעים לכניסה ולידה שומר עליה כתוב גן עדן, השומר אומר לאדם שעליו להשאיר את כלבו בחוץ. האדם מסרב וממשיך ללכת עם כלבו. הם ממשיכים בדרך עד שהם מגיעים לפתח נוסף, ללא שם, לידו שומר. האדם מבקש מהשומר מים לכלבו . השומר פותח את הדלת ואומר לו ברוך הבא לגן עדן. כשהוא מספר לשומר ששם,,, אמרו,,, שהם... . צוחק השומר ואומר "שם הגיהינום. לאנשים המוכנים לנטוש את ידידם מהעבר."

אני לא הייתי מאמין לאדם האומר לי שעלי להיפרד מידידי מהעבר,

שחרזדה בקשה משלוח מנות, קבל ממני משלוח זה

בברכה

עשית לי את השבת יפה יותר

אהבתי את תשובתך
בנקודה אחת אני מבקש להעיר, לפעמים אתה נמצא בגן העדן (ואולי גם בגיהנום) ואתה לא מודע שאתה שם. אתה לא חושב שאדם אשר יש לו חבר כה קרוב אליו שאין הוא מוכן לנטוש אותו גם אם התמורה היא גן עדן - בעצם מצוי כבר בגן העדן?
אז הנה פן נוסף לשאלתי המקורית: האם דין זיכרונות (מקסימים ככל שיהיו) שחלפו כדין חבר שקיים ומלווה. האם נטישתם זהה?
שבת שלום

אני משתדל שלא להגדיר מה זה גן עדן וגיהנום.

אני משתדל שלא להגדיר את המקום בו אני חי, גוף ונפש, לגן עדן או גיהנום.
את ההגדרות האלה אני שומר לסיפור סיפורים שם זה ברור לי שזאת מטפורה בלבד.

לפעמים זכרון ההופך לסיפור יהפוך את שהיה לגן עדן, לפעמים יהפוך את אותו הזכרון לגיהנום
אני משתדל לתת לסיפור הסיפורים שלא לקבע ולהשתיק את ההווה.

זיכרונות הם מקום שבו אני נמצא בספק ובחקירה. אני לא סומך על הנכונות שלהם. אני משתדל להקשיב להם ובלבד שלא ישתיקו לי את האפשרות לשמוע את ההווה.
הם תמיד בחקירה, בעירבון מוגבל.

חברים הם אחרת, הם לא בחקירה, אני מוכן ללכת אתם מבלי להיות בספק.
מרגע שהם הופכים לחברים, אני סומך עליהם

אם אתה שואל ידידים, סיפורים, זיכרונות
סיפורים וידידים קרובים לי יותר האחד לשני, מידידים וזיכרונות.

מרגיש לי שאתה מנסה לספר על מוות, על חבר, על נטישה. דברים שלא הבנתי מהסיפור הראשון.
אולי תנסה לספר אותו אחרת שהדברים שכתבת בהמשך, אני אשמע בסיפור הראשון?

בברכה

משה , אני מתפעלת מיכלותך ,

להשיב ,להגיב להרחיק לכת עם הכותבים את סיפורייהם כאן
בפורום, איזו השקעה ורצינות, מאד מעריכה ,

למעלה