הסעה לבית הספר

הסעה לבית הספר

אני שוב שואלת את השאלה היות וקיבלתי תשובה לא מספקת.
האם ילד מאובחן פדד בתפקוד גבוה שועדת השמה קבעה שישולב בכיתה רגילה עם סייעת, זכאי להסעה עם מלווה?
האם מתוקף הגדרתו על פי חוק הוא זכאי להסעה?
אני יודעת על הזכאות שכלומדים בחנ"מ, אך האם הילד זכאי להזדמנות ללמוד בחינוך הרגיל, זה מבטל את הזכאות להסעה?!
אודה להתייחסות

schlomitsmile

Member
מנהל
הלוואי שתקבלי ממישהו תשובה אחרת
התשובה אכן לא מספקת, אבל מציאותית...
ילד בשילוב יחידני לא מקבל כלמיני דברים שמקבל ילד בכתת תקשורת,
אחד מהם הוא הסעה.

חוברת הזכויות של אלו"ט

כתוב שם במפורש שילדים על הספקטרום זכאים להסעה עם ליווי.
רציתי פשוט לשמוע מאנשים פה אם הם ניתקלו באי אילו בעיות בעניין זה כשילדם היה משולב בחינוך הרגיל או שהדברים זרמו חלק...

dina199

New member
האם זכאים כל הילדים על הספקטרום

אור רק כאלה שבחינוך מיוחד?
כי אני חושדת שרק מי שבחינוך מיוד זכאי להסעה.

רחל119

New member
באתר כל זכות כתוב שיש זכאות להסעה

בין אם הילד במוסד לח.מיוחד ובין אם בחינוך רגיל, אך לגבי ליווי נטען שם שהזכאות למלווה בהסעה היא ל".ילד/ה הזכאי/ת לחינוך מיוחד על פי חוק חינוך מיוחד, אשר ועדת השמה קבעה כי הוא/היא ילד/ה עם מחלת נפש, אוטיזם,"
בכל מקרה שווה לברר ישירות עם אלוט

את יכולה להביא קישור?

כי אני מהאתר שלהם הבנתי שלא....

אני מביאה פה מה כתוב ומצרפת גם קישור:

בית ספר לאוטיסטים/P.D.D

בית ספר לחינוך מיוחד המיועד לתלמידים המאובחנים עם אוטיזם/P.D.D, מכיל לפחות 4 כיתות, כשבכל כיתה לומדים 5-8 תלמידים.
צוות הכיתה מורכב ממורה לחינוך מיוחד וסייעת.
חלק מבתי הספר מיועדים לתלמידים מגיל 6 ועד 21 וחלקם לתלמידי יסודי או תיכון.
שנת הלימודים בבית הספר נמשכת עד ה- 15/8 ומונהג בו יום לימודים ארוך (עד השעה 16:45).
התלמידים זכאים לקבלת ארוחות, הסעות עם ליווי, טיפולים פרא- רפואיים בהיקף של כ- 2.9 ש"ש ממשרד החינוך ועוד.
תלמיד יכול להשתבץ בבית הספר רק לאחר שוועדת השמה קבעה כי הוא זכאי למסגרת של חינוך מיוחד.
לרשימת בתי ספר לאוטיסטים באתר אלו"ט
בית ספר לחינוך מיוחד

בית ספר בו לומדים תלמידים בעלי לקויות שונות.
תלמיד יכול להשתבץ בבית הספר רק לאחר שוועדת השמה קבעה כי הוא זכאי למסגרת של חינוך מיוחד.
בתי ספר לחינוך מיוחד באתר משרד החינוך: מחוז דרום, מחוז חיפה, מחוז מרכז, מחוז צפון, מחוז תל אביב, מחוז ירושלים ומנח"י (מינהלת חינוך ירושלים).

כיתת תקשורת

כיתת חינוך מיוחד בבית ספר רגיל המיועדת לתלמידים המאובחנים עם אוטיזם/P.D.D, בכיתה לומדים 5-8 תלמידים.
הצוות החינוכי מורכב ממורה לחינוך מיוחד וסייעת.
שנת הלימודים בכיתות התקשורת נמשכת עד ה- 15/8 (למעט בחטיבות הביניים ובתיכונים שם הלימודים נמשכים עד ה- 5/8) ומונהג בכיתות יום לימודים ארוך (עד השעה 16:45).
התלמידים זכאים לקבלת ארוחות, הסעות עם ליווי, טיפולים פרא- רפואיים בהיקף של כ- 2.9 ש"ש ממשרד החינוך ועוד.
לכל תלמיד בכיתת תקשורת נבנית תכנית לימודים אישית בתחילת השנה.
כדי לממש זכות זו יש לפנות למשרד החינוך ברשות המקומית ולזמן ועדת השמה.
רשימת כיתות תקשורת באתר אלו"ט:בבתי ספר יסודיים וחטיבות, בחטיבות ביניים
שילוב יחידני בבית ספר רגיל

ישנם תלמידים המשולבים יחידנית בכיתה רגילה.
בנוסף למחנכת הכיתה, ישנה גם משלבת האחראית על שילוב התלמיד בכיתה ומלווה אותו בין 7 ל- 30 ש"ש, בהתאם לדרגת תפקודו.
בנוסף זכאי כל ילד משולב לסל שילוב, הכולל הוראה מתקנת, טיפול ביצירה והבעה, טיפולים פרא- רפואיים, הדרכת הצוות המטפל ועוד.
בכדי לממש זכות זו יש לפנות למנהל/ת בית הספר לאחר רישום הילד, ולבקש לקיים דיון בוועדת שילוב.

כלומר, מופיע בשאר המקומות שזכאים להסעה ואילו לגבי שילוב לא כתוב.

הסתכלתי, אבל לא ראיתי איפה כתוב שמגיע הסעה

לילד משולב.

אשמח אם תראי לי את הקישור המדויק.
תודה.

efrat 34

New member
מניסיון שלי

חברה עם בן שהיה בחינוך הרגיל נסע בהסעה עם מלווה

והמועצה שלנו היא לא מהנדיבות אז כנראה שזה חובה

dina199

New member
בן שלי היה בחינוך מיוחד אבל רשמי

שאינו מוכר , והם לא רצו לאשר הסעה (טענו שזכאות זה רק למוכרים)
אז בכל דבר שחורג מהסטנדרט של 'זכאות בחינוך מיוחד' צריך מזל

מרב געש

New member
עוד משהו

לדעתי חשוב איפה הוא משולב. אם בית הספר בשכונה - אז סביר להניח שלא. אבל בחינוך הרגיל העיריה חייבת לספק לילד בית ספר עד מרחק של 2 קמ נדמה לי, אז אם בית הספר רחוק יותר ויש הצדקה להסעה - אז לדעתי צריכה להיות גם הצדקה למלווה...ואם לא נותנים, אפשר גם להלחם !!!

הילד ישולב בבית ספר רגיל

שהסעה של המועצה האיזורית (אוטובוס), מסיעה את כל התלמידים מהמושב לשם.
אני לא חושבת שהייתי רוצה לחשוב איך הוא יסתדר לבד בתוך אוטובוס עם עוד 49 ילדים בגילאים שונים..
ואני חושבת שזה שהוא ישולב בכתה רגילה, לא אמור לפתור לו את בעיית ההגדרה שלו, מן הסתם, אז למה שלא יהיה זכאי להסעה אישית?..

אני מתארת לעצמי, שהמחשבה שמאחרי זה

היא שאם הוא יכול להסתדר בכיתה עצמה, אז אין לו בעיה להסתדר בדרך, כלומר, שהבעיה שלו פחות קשה מאשר מישהו בכיתת תקשורת.

ומצד שני, אם הבנתי נכון, הם הילד בכיתת תקשורת, אז למשל אין בכלל סיכוי לקבל סייעת אישית, מה שיש בשילוב בכיתה רגילה. כך שיש יתרונות לכל אחד מהמצבים.

לעתים ניתן להסתפח לילד שכן זכאי להסעה וגר במושב שלכם (אם יש כזה). למשל, למישהי שאני מכירה יש בן בכיתה קטנה, לקויי למידה. לפי החוק הוא לא זכאי להסעה, אבל היא מצאה שיש מישהו מאותו מושב שלהם שכן זכאי ובקשה שיצרפו את בנה להסעה. ולמרות שהבן שלה לא זכאי, נתנו לה לפנים משורת הדין.

אם זו המחשבה אז אוי להבנת השילוב..

הוא יוכל להסתדר בכיתה רגילה אך ורק בעזרת סיעת וזו המחשבה שמאחורי השילוב היחידני..

SMADAR55

New member
ילד משולב זכאי להסעה !בני משולב ומקבל.

להלן מה שרשום באתר עיריית מודיעין / צרכים מיוחדים/ מערך הסעות:

על פי חוק הסעה בטיחותית לילדים ולפעוטות עם מוגבלות, התשנ"ד – 1994, זכאים ילדים עם צרכים מיוחדים להסעה מביתם לבית הספר בו הם לומדים ובחזרה.
האחריות לארגון ההסעות חלה על הרשות המקומית בו גר הילד.

זכאות להסעה:

הזכאות להסעה בתוך העיר נקבעת על פי קריטריונים הנקבעים ע"י משרד החינוך.

הקריטריונים הם:

כיתות גן- כיתה ד – 2 ק"מ מרחק הליכה מהבית לגן/ביה"ס.
כיתות ה-ו - 3 ק"מ מרחק הליכה מהבית לביה"ס.

ילדים המשתייכים לאחת מהקבוצות הבאות זכאים להסעה ללא קריטריון מרחק:

אוטיזם/PDD
הפרעות נפשיות
פיגור
שיתוק מוחין
נכות פיסית קשה
חירשות/כבדות שמיעה
עיוורון/לקות ראייה

SMADAR55

New member
עיריית מודיעין מקבלת מהמחלקה לצרכים מיוחדים

את שמות הילדים המשולבים ודואגת להם להסעה עם מלווה, בדיוק כמו לילדי PDD בחינוך המיוחד.
ההבדל היחידי הוא בשעות ההסעה. כמו כן, אין הסעה בתקופת קייטנות .

למעלה