הסמקה..

DZ121

New member
הסמקה..

שלום מקווה שתוכלו לעזור לי. אני סובלת בערך כשנה מהסמקה...לא כתוצאה מבושה או מבוכה אלא א ך ו ר ק בחורף כאשר אני עוברת מהאויר הקר שבחוץ למקום חם או סתם מקום סגור או אם אני נמצאת [כמובן גם כן בחורף] במקום ומפעילים בו את החימום...כעבור רבע שעה בערך בתגובה באה ההסמקה הזאת. ההסמקה מאד מאד מאד בולטת והיא גורמת לתחושה ממש של בעירה, כמו שנשרפים באמצע אוגוסט כשהולכים לים ב30 ומשהו מעלות בלי קרם הגנה. לוקח להסמקה לעיתים מעל שעתיים לעבור וגם זה רק במידה שאני יוצאת אל הקור לפרק זמן ארוך. כמובן שברגע שאני חוזרת למקום סגור או חם הכל חוזר. זה מפריע לי גם חברתית כי הדבר מאדדדד בולט ואני מקבלת הרבה הערות על כך וגם גופנית ההרגשה מאד לא נעימה...ממש שורפת וחסרת אונים. ידוע לי שזה קורה כתוצאה מהתרחבות נימים בפנים או משהו כזה ושלא ניתן באמת לטפל בזה, ולכן ההגיון אומר לי שלא ניתן באמת לטפל בזה. ובכל זאת...רק עכשיו ברחתי מהקניון במהרה ולא המשכתי בתכניותי כי לא הייתי מסוגלת לסבול את המצב הזה שנגרם כתוצאה מהמעבר מהקור שבחוץ אל החום של הקניון. השאלה שלי היא האם יש איזושהי דרך לפחות להקל על התופעה הזאת, שמפריעה לי המון בחיי היוםיום בתקופת החורף וגורמת לי לוותר פעמים רבות על פעילויות מתוכננות?

primavera 1

New member
יתכן מאד..

שמדובר בסוג של אלרגיה. האם את זוכרת מה היה בתקופה שזה התחיל בחייך?

DZ121

New member
כיף

שאפשר לדבר בחופשיות באינטרנט...
האמת שהיא ש3 השנים האחרונות היו שנים קשות בשבילי, כך שקשה לי להצביע דווקא על מאורע שקרה בדיוק כשזה התחיל...אם מדובר בסוג של אלרגיה איך אני מאמתת את זה ומה ניתן לעשות?

mokit

New member
נשמע כמו רוזציאה או התחלה שלה

כדאי לגשת לרופא עור להתיעצות. לפעמים קרם לחות יכול לעזור, והכי טוב להימנע ממקומות חמים.

DZ121

New member
זאת הבעיה

שבלתי אפשרי להסתובב כל החורף בחוץ ולא להיכנס לאף מבנה סגור אחרי שהייה/הליכה בחוץ...וגם בלתי אפשרי להיכנס לקניון/בית קפה/מקום אחר ולמנוע מהם לחמם כשכלכך קר בחוץ [בהתחלה זה עושה לי טוב כמו לכולם, אחכ רק עליי זה משפיע כלכך לרעה]

mokit

New member
... tell me about it

אני סובלת בדיוק מאותה בעייה.
האם אובחנת אצל רופא עור? אם לא אז כדאי, לאחרונה קראתי על תאופות וטיפולים שונים שיכולים לעזור (למרות שהפתרון הטוב ביותר הוא פשוט להימנע מכל מה שגורם לפנים להאדים - חום, מאכלים מסוימים, מתח נפשי וכו'. זה קשה, אבל אפשרי.) אם את רוצה - תפני אלי במסר ואני אתן לך קצת פרטים על טיפולים אפשריים, דרכי התמודדות וטיפול ברפואה סינית שאותו אני עוברת עכשיו (למרות שבנתיים אין תוצאות מרשימות לצערי). זהו מצב בעייתי מאוד שגורם להרבה סבל (פיזי ונפשי), אבל תנסי להיות חזקה ולהישאר רגועה כמה שאפשר.

נשמע שאת סובלת מחום

האם השתנה משהו בחייך לפני שנה, או קצת יותר משנה? לפעמים יש לזה קשר הדוק. לפי הרפואה הסינית מדובר בסימפטום של חום, ויתכן מאוד שזה נובע מחוסר יין. חשבי אלו עוד דברים מציקים לך (קשיים בשינה? חוסר שקט? עצבנות?) ייתכן ששינוי אורח חיים יעזור, אבל נשמע שאת ממש סובלת ולכן אני ממליצה לך על טיפול ברפואה סינית - דיקור או צמחי מרפא.

DZ121

New member
תודה רבה על התשובות

אכן אני אדם להעיד על עצמי כאדם עצבני...ואפשר להגדיר את השינה שלי כקצת לא סדירה למרות שאני משתדלת מאד להסדיר אותה כמה שיותר. למי אני פונה כדי לטפל בבעיה הזאת הספציפית ברפואה סינית? או האם יש צמחי מרפא שאת היית ממליצה עליהם לפני פנייה לאותו מישהו שאולי יכולים לעזור או להקל? איך היית כמובן שזו עצה בלבד משנה את אורח החיים? זאת אומרת מה יכול להיות קשור מבחינת אורח חיים? אני טבעונית דרך אגב. חשוב לי לציין שאני לא בן אדם שבאופן כללי חם לו, ממש לא. רק במצב שציינתי...

שינוי אורח חיים

הדבר הכי חשוב הוא לישון בלילה, ללכת לישון לפני 11 ולישון מספיק שעות. כך הגוף מחדש את מאגרי היין שלו. ולהימנע ממה שמחזק את היאנג, למשל אלכוהול, קפה ואוכל חריף. לאור מה שסיפרת נראה לי שיהיה לך קל הרבה יותר אם תפני לטיפול ברפואה סינית. אם את מעוניינת בהמלצה, צייני מקום מגורים ואשמח לעזור.

למעלה