הסמקה - איך לנהוג

mayadana

New member
הסמקה - איך לנהוג

יש לי שאלה אני עובדת במוסד ציבורי עם קהל קבוע פחות או יותר, הרבה צעירים גילאי 20+ יש ביניהם בחור שהוא כנראה ביישן וסגור. הוא מסמיק כשאני מדברת אליו, ונועץ מבטים, הוא די עצור ושתקן, כך שקשה לי לפנות אליו. כיצד אפשר לעזור לו להשתחרר מהמבוכה שלו, בלי להביך אותו ואת עצמי? גם אני די סגורה ועצורה, והמצב הזה מפריע לי. בתודה. נ.ב. הוא צעיר ממני ואין לי כוונות כלשהן כלפיו. בתודה

mayadana

New member
נעלבתי

שלום גרא ראיתי שהתעלמת מהשאלה שלי האם היא לא במקום או לא ראויה? המצב הזה באמת מביך ומטריד . כיצד כדאי לפנות לאנשים שבאמת כמעט זועקים לתשומת לב וליחס אישי. נראה לי שאפילו לא מדובר בהתאהבות אלא סתם בבדידות וצורך בתשומת לב. מקוה שזו לא שאלה מעצבנת בצורה כלשהיאת או אולי כן מאיזו סיבה? האר את עיני. תודה

גרא.

New member
העלבון איננו במקומו. אני מגיב כשיש

לי מספיק זמן בכדי לעשות כן.ולצערי, אפילו כרגע חסר לי הזמן.כדאי תמיד לזכור שאני לא עובד בפורום. זו אינה עבודה בשכר, אלא פעולה התנדבותית גרידא.חוסר הסבלנות שאת מפגינה, ושואלים אחרים, אינה במקומה. אני לא יושב כל הזמן מול מסך המחשב ומצפה לפניות. אני מגיע לפורום, כשיש לי זמן.מה לעשות, זה הסדור.ומכאן, מן הסתם, עוד אחזור אלייך.

גרא.

New member
mayadana,עקרונית,אינך יכולה לעזור

לבחור באופן ישיר,מאחר ואם הוא חש שהתפעות הללו שאת מתארת, אכן מפריעות לו לתפקד, הוא עצמו צריך לעשות עם זה משהוא,ואי אפשר לעשות בשבילו.לגופה של הבעייה שהעלית.הסמקה, היא ביטוי של שינוי פיסילוגי חיצוני של אפקט (רגש),שבא בתגובה לארועים פנימיים או חיצוניים.והביטוי ימשך כך עוד הארוע רלוונטי.הסמקה היא בדרך כלל ביטוי של בושה,כלומר של הרגשה לא נעימה אותה מרגיש אדם שעשה או רוצה לעשות מעשה,כזה שלא מקובל עליו.לעיתים זה עלול להיות גם ביטוי של חרדה.העובדה שהוא מגיב בהסמקה ,שותק ועוצר את עצמו, מרמזת מן הסתם שהנוכחות שלך גורמת לו לתגובות הללו..ולכן בוודאי שאת לא יכולה ישירות לעזור לו.אם כי יתכן שתוכלי לעשות כן באופן בלתי ישיר. סביר להניח כי אם תכתבי לו פתק, או אפילו תנסי לשוחח איתו בטלפון, הוא ירגיש יותר חופשי להגיב אלייך..אם תצליח בכך, זה המקום לנסות מעט להכירו כפי שציינת בלא כוונות רומנטיות, אלא בשביל לחפש את הדרך לעזור לו.יתכן שתגלי, אם וכאשר תצליח ליצור איתו קשר וירטואלי כזה, שבנוכחותך, הוא ירגיש יותר בטוח.יתכן.אם זה לא ילך,זו תשאר בעייה שלו, שאת אינך יכולה לפתור..כפי שקורה בהרבה מצבים בהם למרות שאת מגלה המון אכפתיות ואמפתיה לזולת, אין ביכולתך לעזור, אם הוא אינו רוצה בכך בעצמו.

למעלה