הסמכות

ace165

New member
הסמכות

שלום לכם ,
אלו הסמכות/תעודות/מבחנים צריך שאהיה בשביל
לבנות KIT בארץ.

תודה לעונים

הסמכות???

לא צריך שום הסמכות. רצוי שתהיה טייס , למיטב ידיעתי, יש לפחות בונה אחד, שאינו טייס.
אבל אתה ACE, אז בכלל אין בעיה.
רצוי שתהיה לך הבנה בסיסית בעבודות הרכבת הקיט, וגם רצוי שיהיה לך מנטור (מכונאי או מבנאי מוסמך) לחלק מהעבודות כי לא נתת שום פרטים על הכישורים שלך.
כמו כן, הקיט צריך להיות מאושר FAA לפני שיאושר ע"י רת"א.
כמה שידוע לי, כל הדגמים של וואנס (RV) מאושרים, יש כמה דגמים של אז"מ מאושרים (אני מכיר רק קיטפוקס, אך ידוע לי שיש עוד כמה דגמים)
ואם תהיה לך תעוזה, שבמקום להרכיב קיט, ולסמרר מסמרות מבוקר עד ערב, על פחים שמישהו חתך וקדח עבורך, תייצר מטוס מחומרים מרוכבים (כל חלק וחלק במו ידך) תוכל להיכנס לפרויקט של משהו אחר לחלוטין....
לפני ההתחלה עליך לפתוח תיק פרויקט ברת"א, (באותה מחלקה יש הרבה אנשים חביבים) .
אם תרצה עוד פרטים, צור איתי קשר טלפוני.
יאיר גיל

ace165

New member
איך בעצם יודעים מה

מאושר FAA ?
האם יש רשימה של מטוסים שישנם כבר בארץ ולא צריכים
לעבור איזה שהוא בדיקה ראשונית ?

אין כל משמעות לעובדה שקיט מסויים אושר בעבר

עזוב אותך מרשימה, בחר מטוס/קיט שמוצא חן בעינך ומתאים לציפיות שלך, מקום אידיאלי לחפש קיט ולהתעניין בו זה אושקוש בעוד 40 ימים.
שאל את יצרן הקיט עם הוא מאושר על ידי FAA וצא לדרך.
מייד עם פתיחת תיק הפרויקט תתבקש להמציא לרת"א מסמכים מיצרן הקיט (לידיעתך, גם עם ניבנו בעבר קיטים כאלה - לא תהיה פטור מהמצאת המסמכים מחדש) כל יצרן קיט רציני יעביר בשמחה את המסמכים (בדרך כלל הם מעבירים את המסמכים ישירות לרת"א ולא לבונה הקיט).
לאחר אישור המסמכים ברת"א - אתה יכול לרכוש את הקיט לקבל רשיון יבוא להתחיל את התהליך.

וקבל טיפ חשוב מנסיון אישי: אם השיקול המרכזי שלך לבניית מטוס הוא חיסכון כלכלי מול קניית מטוס (חדש או משומש) אז שכח מזה, בבניה עצמית לא חוסכים כסף !!!

ace165

New member
אז תסביר לי כי אני ממש עדיין לא מבין

מטוס מקיט לא עולה הרבה פחות ממטוס מוכן ?
מטוס משומש עם שעות גוף+שעות מנוע זול יותר מקיט חדש ?

תודה לעונים

ZeevRozenek

New member
גם מטוס חדש עולה פחות מקיט

אם אתה לא עילוי במכניקה ,פחחות ואלקטרוניקה, ואין לך נסיון, תקלקל הרבה חלקים ותצטרך לרכוש אותם פעם נוספת .
הסיבות לבניה עצמית הן אף פעם לא החיסכון, אלא:
-מטוס שנמכר *רק* בקיט, כמו הקולומביה
-הכף והגאווה בסיום הפרויקט (כשתהיה כבר פטור ממילואים)
-מטוסים מיוחדים שקשה למצוא בשוק
-הרבה הרבה זמן פנוי

בכל אופן, בהצלחה

אין דבר כזה "קיט מאושר FAA"

ה-FAA אינו מאשר או פוסל קיטים!
ישנה רשימה של ה-FAA, הנקראת: The List ובה מופיעים כל הקיטים שנבחנו ע"י ה-FAA והם עונים להגדרה FAR 21.191(g) - מטוס שהחלק הארי (רובו) נבנה ע"י החובב או, במילים פשוטות - עונה לחוק 51%.
אין כל מניעה לרכוש ולבנות קיט שאינו נכלל ברשימה, אלא, שאז, יהיה עליך להוכיח לרת"א כי אתה בנית את רוב המטוס.
אני חייב לציין כי דרישת רת"א להגשת המסמכים מהיצרן, אינה מעוגנת בשום תקנה ואפילו בהוראת רת"א 05-208 אין כל דרישה שכזו.
בעיקרון, אתה יכול לבנות מטוס העשוי מקיט של יצרן קיטים, מתוכניות וחומרי גלם שתרכוש וכן גם מתוכניות שאתה תכננת. ושוב, כל דרישה אחרת של רת"א, אינה מעוגנת בשום חוק, תקנה או הוראת רת"א.

ובאופן אישי. בניית מטוס אינה משחק.
ההחלטה להכנס ל"הרפתקה" של בניית המטוס, נראית אולי קלה, אבל, מיד עם הכניסה לתהליך, אתה לוקח על עצמך מחוייבות כמעט מוחלטת לפרויקט. במהלך הפרוייקט (ולעולם אל תתרשם ממספר השעות שנאמר שנדרשות לבנייה - כי תמיד, בתנאים של הארץ - יש צורך להכפיל ואולי אפילו לשלש). ישנן הרבה בעיות טכניות הצצות במהלך הבנייה שעל הבונה לפתור. ואם אינו יודע, יש להתייעץ עם כאלו שכבר בנו, או עם מומחים בתחומם או עם ה-EAA.
תמיד ישנן הוצאות בלתי צפויות וכל חלק החסר לך תדרש לזמן ארוך יחסית להשיגו (בארץ קשה מאד למצוא חלקי תעופה). לעיתים אתה נדרש ליצר חלקים שלא הגיעו עם הקיט ולכן חשוב להכיר טכניקות עבודה (למתכת או לחומרים מרוכבים). וכשאתה מגיע כבר לחמשת אחוזי הבנייה האחרונים, נדרשים לך עוד 95 אחוזים זמן להשלמות: חשמל ואוויוניקה, ריפוד מושבים ודיפון התא, מנוע ומערכותיו וצבע (שאגב, כל אלו אינם נמנים בתוך 51 האחוזים הנדרשים להתבצע ע"י הבונה).
בארץ אנו חווים בעיה כי אנשי רת"א אינם מכירים את עולם בניית המטוסים ע"י חובב והם מעלים, חדשות לבקרים, דרישות שונות ומשונות שאינן נסמכות על שום בסיס חוקי אלא נובעים מהרהורי ליבם של מקבלי ההחלטות ברת"א.

בכל עזרה שתידרש, אתה יכול לפנות לסניף הישראלי של ה-EAA ואנשיו יעזרו לך בשמחה.
אריאל אריאלי -
RV8A
ODYSSAY
GULL2000

למעלה