הסכנות בדיאטה

anonimitusa

New member
הסכנות בדיאטה

שלום, רציתי להתייעץ אתכם בנוגע לדיאת אטקינס. זו דיאטת חלבונים בעיקרה כשהרעיון הוא להימנע כמעט בכלל מפחמימות (רק 20 ג"ר ביום) ולאכול ביצים, בשר, דגים עוף. שומנים אפשר לצרוך כל עוד הם לא מעובדים.יש להימנע בכלל מלחמים למיניהם או מוצרים עשויים קמח, מפירות ואפילו ממרבית הירקות. כל זה למשך תקופה של שבועעים ועד כמה חודשים, תלוי כמה רוצים להוריד. אני כבר שבוע עושה את הדיאטה הזו ואני מאד חוששת שאני עלולה להזיק לגוף שלי ללא תקנה. מה דעתכם על הדיאטה הזו? כדאי לי להמשיך? הרעיון בדיאטה הוא שהגוף יתחיל לשרוף שומנים כמקור אנרגיה במקום פחמימות. ברגע שאין פחמימות בגוף הגוף שורף את השומנים ויורדים במשקל מאד מהר (תוך כמה שבועות אפשר להוריד 15 ק"ג). תודה לכם

freearth10

New member
הכל מתחיל מהראש

היי anonimitusa , לא יודעת להגיד לך בקשר לדיאטה הספציפית הזאת, אך כעיקרון שומנים זהו סוג של הגנה שאנחנו בונים סביבנו וכל זמן שלא תטפלי בסיבה שגרמה לך להגן כך על עצמך, אז את אולי תרזי (ואולי גם תזיקי לגופך אם הדיאטה מהירה מידי וגורמת לשינויים מהירים מידי בגוף),אבל הגוף שצריך להגן על עצמו אחרי הדיאטה יחזיר לו את הריפוד אותו הוא מחפש, או במקרה הגרוע יותר ימצא לו דרך ביטוי אחרת להדגיש את חוסר הבטחון שלו. במחשבה שנייה דיאטה לאורך זמן ללא פירות וירקות ועם כמות כזאת של חלבונים - לא נשמעת לי בריאה. מאיה

זאת אומרת ש...

לשומנים יש פונקציה של הגנה על הנפש מכל מיני דברים? וואו... איך לא חשבתי על זה קודם! (ואני ממש לא צינית, אני באמת מאמינה עכשיו שאם מי שרוצה לרדת כמה קילו היה בודק עם עצמו ממה הוא מנסה כ"כ להגן ולשמור על עצמו, יש סיכוי שהשומנים היו נעלמים לתמיד!) האם זה אומר שמומלץ ללוות דיאטה גם בטיפול נפשי מכל סוג שהוא? זה רעיון! מור

freearth10

New member
זה בדיוק מה שזה אומר../images/Emo8.gif

וזו גם הסיבה שלאחר כמעט כל דיאטה מתישהו שוב המשקל עולה.

מאיר72

New member
את צריכה לעשות מעקב שאין פרוק

של חלבונים בשתן (מעיד על תפקוד הכליות) , כל עוד הערכים הם בטווח הנורמה, אין בעיה. מהבחינה של הרפואה המשילימה והרפואה הסינית בפרט דיאטות דראסטיות אינן ממולצות, עדיף לאכול הכל (כמובן שבמידה) ולא רק סלטים כמו שנהוג (מזון קר מידי יקרר את הקיבה והאנרגיה שתופק ממנו לא תהיה מספיק טובה ואז תיווצר ליחה (ליחה = שומן), פעילות ספורטיבית מתונה - הליכה של 40 דקות ביום. לאכול עד השעה 19:30 וזו צריכה להיות ארוחה קטנה, את הארוכה הגדולה באמת יש לאכול בבוקר לא יואחר מהשעה 10:00 (לסיים לאכול בשעה זו), ואת הארוחת הצהרים יש לאכול אחרי השעה 13:30. בדיאטה שכזו יורדים לאט במשקל אבל בניגוד לדיאטות אחרות שיורידם מהר ואח"כ בדרך כלל עולים גם מהר בחזרה ואף עוברים את המשקל, כאן אם יש עליה אז היא איטית מאוד ותמיד ניתן לתקן את זה. בהצלחה נ.ב וכנו שאמר שלום חנוך - "מה שבא בקלות באותה הקלות יעלם"

anonimitusa

New member
תודה, אני מאמצת את מה שאמרת

לגבי שעות הארוחות. ולגבי מזון קר, האם בבוקר עלי בעצם לאכול גם מזונות קרים וגם חמים? אני טיפוס רזה מטיבעי אבל אחרי שתי לידות כמעט רצופות העליתי 15 ק"ג ואינני יודעת כיצד להוריד אותם. אשמח על כל מידע. תודה ויום מקסים

רפי עשת

New member
זה נשמע נורא - ביצים לא מומלץ,

לעניות דעתי, אפילו ביצה אחת ביום. הכל תלוי במטרת הדיאטה. בכל מקרה - כפי שכתבה מאיה (אני חושב) - הבכחל מתחיל מהראש - אם תפתחי שליטה עצמית, תוכלי לאכול מה שאת צריכה בלי לעשות מבצעים. ממליץ לך להתמקד בשתי ארוחות ביום = אחת ב- 10:00 לערך, שני ב- 18:00. העיקרון: אוכלים רק כשהשמש זורחת, אז וטב יותר העיכול. + אוכלים אך ורק בארוחות. + לא פחמימות בכלל - אפשר להסתדר זמן רב מאוד בלעדיהן ולחיות נהדר. הכל עניין של החלטה אישית

אדומה2

New member
ונקודת השקפה אחרת-

אני יודעת מכמה מקורות יודעי דבר (שאין קשר ביניהם) שממליצים לאכול ביצה, ואפילו שתיים ביום, כל יום, מבלי לחשוש לכולסטרול וכיו"ב. הדיאטה שאת תיארת אינה נשמעת לי רעה בכלל, אבל צריך לזכור שהיא לא לאורך זמן וצריך להיות במעקב ועם יד על הדופק. אני לא מומחית בתזונה, אבל מהמעט שאני קראתי בנושא ושאלתי אנשים שמבינים בעניין, הסבירו לי שהחשוב הוא לשמור על שלוש ארוחות ביום, ולשתות הרבה מים (לא סודה אפילו כי גזים מנפחים את הבטן), מים מזינים את הגוף ומנקים אותו מרעלים, ושומרים על רעננות. ללא פחמימות- שוב, לאורך זמן צריך לבדוק את זה, אבל בתור התחלה זה יכול להיות דבר טוב ויעיל לגוף. אני הייתי ממליצה לך גם על ספורט אקטיבי, לא יותר מדי, אבל בהחלט שלוש פעמים בשבוע הליכה מהירה, אופני כושר, משהו בסגנון זה. כפי שאת רואה, יכולות להיות כמה דיעות, לכאן ולכאן, ולכן אני ממליצה לך לדבוק בדרך אחת, לעשות את מה שאת מבינה לנכון והעיקר- לעקוב אחר הדברים, להיות עירנית לשינויים ולשאול לגבי דברים שאינך בטוחה בהם. בהצלחה.

freearth10

New member
../images/Emo94.gif../images/Emo21.gifלא מבינה הרבה בתזונה

אבל זו דיאטה של כמה חודשים ללא פירות וללא ירקות כמעט על טהרת החלבונים- נשמע לי כל כך לא מאוזן. אז מה הם בעצם היתרונות של דיאטה שכזאת?

anonimitusa

New member
תודה רפי, כיף לדעת שישנם אנשים

כמוך בפורום. שליטה עצמית זו בהחלט הבעיה. כי אף אחד לא משמין מלעיסת אויר. מקווה שאמצא את דרך הביניים ואוכל לחזור למשקלי.

רפי עשת

New member
לא מדובר על אכילת אוויר אלא על

אכילה מאוזנת = אכילת אוכל טעים שיהיה מזין ובמידה נכונה. העניין הוא לסגל לעצמך דרך בה תוכל "לקרוא" את הגוף ולהבין, בלי בדיקות רפואיות מתמידות, מה הוא צריך. אני חי כך יותר מ- 22 שנה וחש מצויין. אמנם יהיו וודאי כמה, שינסו להוכיחני על כי דרכי אינה נכונה שהרי איני צורך כדורי ויטמינים ואני חי ללא חשש מחוסר כלשהו... זו הדרך הנכונה!! אם תוכל לסגל לעצמך את הדרך המתאימה לך!! והתעלם מכל אלה, שינסו להוכיח לך שדרכם היא הנכונה!!

ההורים שלי עשו אותה

אני לא חושבת שהדיאטה הזו בריאה אבל גם להיות שמן מדי זה לא בריא וגורם ללחץ דם גבוה, מועדות לסוכרת ועוד גם ירידה דרסטית גורמת לצרות כמו אבנים בגוף ועוד. אני ממליצה לך כדי שהגוף שלך יתאזן (וגם ירזה) להתייעץ בקופת חולים עם המחלקה האלטרנטיבית בנושא. שם זה גם בפיקוח רופא משפחה. בהצלחה לך.

anonimitusa

New member
המון תודה לכולם על התשובות

בעלי ואני הפסקנו את הדיאטה של אטקינס. חזרנו לתזונה כמעט רגילה- מנסים לשמור ולאכול פחות פחמימות ויותר פירות וירקות. ננסה משהו אחר. ישנה את הדיאטה של ספרא אם מישהו שמע, לפחות בריאה ולא דרסטית. יום נפלא לכולם.

אדומה2

New member
רק הוספה קטנה

כשקראתי את הודעתך לראשונה, זה היה נשמע לי דומה לדיאטה שעושים במצבים שיש קנדידה, ושמעתי על דיאטה זו אבל מאחר ואני לא מתעסקת ישירות במיוחד עם תזונה כרגע, לא רציתי לכתוב כלום בתשובתי, אבל דיאטת אטקינס נחשבת לדיאטה שהרבה מאוד אנשים בארה"ב עושים היום, בעיקר אנשים עם אוריינטציה ספורטיבית. רק עוד נקודה לידיעה כללית.

למעלה