הסכנה שבצלילה בסיני

יפ

New member
הסכנה שבצלילה בסיני

לפני מספר יומיים כתבתי כאן את דעתי על חוסר האחריות שבירידה לסיני בימים אלו - מיד הותקפתי מכל הבא ליד איך אני מעיז להשמיע דעה זאת. אז ראשית כל, לכל במלעיזים הקטנים, אולי לא הביאו לידיעתכם את הידיעה כי לכל אחד יש זכות לכתוב מה שהוא רוצה. בנוסף, אני מזמין אתכם לבדוק מה קרה לצמד עיתונאים ישראלים אשר נסעו לסיני לפני כחודשיים - הם נעצרו, נחקרו באלימות קשה, הושפלו, וכל זאת רק משום שהם היו ישראלים. אני מתגעגע לאתרים בסיני, אבל אדם רציונלי לא לוקח סיכונים ברמה כזאת - תוחלת הסיכון (לסטטיסטיקאים שביננו) פשוט לא שווה. גם לצלול זה מסוכן אבל בגלל זה אנו מבצעים בדיקות תקופתיות לציוד וצוללים על פי כללים מוגדרים. אין דרך להקטין סטטיסטית את הסיכון במעצר (כפי שחוו זאת צמד העיתונאים). העלו כנגדי טענה כי גם כאן מסוכן כי יש פיגועים - אז ההבדל הוא שעל הפיגועים אין לנו שליטה אבל האם לרדת לסיני רק אנו מחליטים. לכל אחד יש זכות לעשות מה שהוא רוצה - אבל כל מה שאמרתי אז ואני עדיין אומר עכשיו "שלא יבאו לאחר מכן בטענות רק לעצמם".

ניב ד

New member
אולי תוכל לפרט

איזה עיתונאים, מאיפה, מתי זה היה ואם אפשר לינק לכתבה או משהו כזה. אני לא זוכר מקרה כזה ובבדיקה תמציתית (ולא מקיפה) שעשיתי לא הצלחתי לגלות על מה אתה מדבר.

בעית העתונאים

המקרה תועד אם אני לא טועה במעריב. מדובר בזוג עיתונאים שעשו כתבה על סיני ללא ישראלים בנואיבה דהב ושארם. מה שהם לא כתבו ואת זה ביררתי עם חבר עיתונאי שהוא גם בן הזוג הקבוע שלי לצלילה הוא שכל עבודה עיתונאית חייבת לקבל אישור מלשכת העיתונות המצרית. כפי שמתברר מהכתבה הם לא עשו כך. ושוב אנו ניתקעים בנסיון הישראלי הטיפוסי לנסות ולא להיות "פרייארים" ולא להתקע במרובעות המצרית. יכול להיות שגם חיפשו אותם אבל לו היו להם האישורים הנדרשים קרוב לודאי שלא היה "סיפור" כלל. מובן שזכותך להביע דעה ללא עוררין. אני אישית ממשיך לנסוע למצרים ואפילו מעבר לסיני והיחס בכל מקום היה טוב ולפעמים מעבר לזה. תגובות כגון "למה אתם מפחדים לבוא, הרי יש שלום בינינו וכבר היו אינטיפדות קודמות, נשאלות לא פעם. למרות הנסיון האישי החיובי אני בהחלט מבין לליבם של אלה שחוששים והמנעות מכך או לקיחת אומץ ולנסוע הוא עינין מאד אישי ובחירה חופשית של כל אחד ואחד. אין לבוז לא לזה ולא לזה.

ניב ד

New member
אוקי מצאתי את הכתבה

וקראתי אותה היטב. בין השורות אפשר לראות את ההתנשאות הטיפוסית - לדוגמא בויכוח על המחירים וכן הלאה. לא שאני חלילה מצדיק את המעצר וכו´ אבל כמו שאני מכיר עיתונאים ישראלים, ואני מכיר, הגיוני מאד בעיני מה שכתב הצולל הותיק בהודעתו.

הקרפיון

New member
תרומה קטנה לתרבות הדיון (בקיצורים)

YMMV- Your Milage May Very רובנו לא פה בשביל לשכנע את כל עולם הצלילה שדעתם (ורק היא) נכונה (מה שמוכר כ OTW אם OTWism מלשון One True way). אנכנו פה ללמוד, ללמד, לשמוע ולהשמיע להתוכח עם אחרים ושאחרים יתוכחו איתנו. מרבית הדעות שמושמעות בפורום זה אינן מסכנות את הקוראים אותן, או לפחות יהיה צורך במדגם גדול מאוד כדי להראות אחרת (יש יוצא דופן אחד, כמובן: הקריאה החוזרת לצלול. אבל לא נדון בזה כאן
) יש פה מי שחושב שסיני מסוכן במידה לא סבירה ויש מי שלא. יש פה מי שהולך למחנה-יהודה כל יום שישי (כולל ימי פיגועים) ויש מי שלא מעיז לעלות לירושלים כבר חמש שנים. יש מי שחושב שצלילה עם גאג´אטים זה מסוכן, ויש מי שלא יכול לדמין אפילו צלילה בלי ה3-4 תוספים החביבים עליו. בלי כל זה, הפורום הזה היה נהיה משעמם, ובמקום כל הדיונים האילו כל מה שהינו רואים בו זה הודעות על מי ראה כריש לוויתן או נפוליון, ואיפה יש השבוע מכירה של מאזנים של mares. משעמם. תנו לבעלי הדעות השונות משלכם להסביר את דעתם. אולי יש הגיון במה שהם אומרים, בכל זאת. אולי הם פספסו משהוא משמעותי, ושלוש שורות מכם ישנו את דעתם מן הקצה אל הקצה. אבל תנמקו את מה שאתם אומרים, ותקבלו שיש מי שחושב אחרת, ותכתבו בנימוס. אתם יודעים מה, אולי זה אפילו טוב שיש מי פה כמה אנשים לא טפשים שדעתם שונה. בלי זה, רובינו מפסיקים להקדיש צומת לב לענין, ומאבדים הרבה. בכל אופן, זהו להיום. מקוה שזה יועיל משהו. (ורק הערה למתקדמים: יש גם את YKINMK מול YKINOK, אבל זה לא כלול בהסמכה של כוכב אחד
)

mares

New member
טוב, נו, חבר´ה תעבירו נושא

דשנו ודשנו ודשנו. אלה שפוחדים, נשארים בבית ובטוח להם. אלה שלא פוחדים, צוללים בסיני וכיף להם. ובזה אני חושב שהענין ממוצה,לא?

ביקו

New member
אכן מוצה...

במחשבה שניה, אולי עדיף לשמור על מתכונת צוללים מצומצמת בסיני עם כמה שפחות צוללים. הרבה יותר כיף

אבי ע

New member
נכון מאד ! ../images/Emo13.gif אל תרדו לסיני ../images/Emo70.gif

וכמו שנכתב בעכבר סיני בתקופה הרבה יותר שקטה ומאירת פנים: בסיני מסוכן, מלא קשיים, חם ומעצבן, ואם תבואו יהיה גם צפוף. עשו טובה, אל תבואו. תשאירו לנו את סיני...

הסכנה שבקריאת עיתונים

יפ יקר, גם אני הייתי במלעיזים הקטנים, כמו שקראת לנו, שהגיבו להודעתך מלפני מספר ימים. על מנת לסבר את אזנך, דברי נכתבו לא משום שחשבתי שאין לך זכות להביע דעה, אלא משום שיותר מדעה כתבת נבואה אפוקליפטית חסרת פשר המתבססת על סטטיסטיקה, כביכול, ולחלוטין לא מנומקת ומוסברת. אם לדעתך מסוכן עבורנו לצאת לסיני, למה לא לפרט מהם הסיכונים ולתת לנו לשפוט ולהחליט? עכשיו, משקראתי את הודעתך המפורטת והמנומקת ברור לי כי הסכנה העיקרית עליה ניתן להתריע היא בקריאת עיתונים. אם ננהל את חיינו על פי המידע הלא שלם ולעיתים מסולף שהם מספקים אנחנו בצרות גדולות אף יותר מאלו שמזמנת לנו המציאות. הסיפור של שני העיתונאים אירע ב- 11.9 , הלא הוא יום אירועי הטרור בניו יורק ו-וושינגטון, רק הגיוני כי שירותי הביטחון המצרים, שתפקידם להגן על התיירים, יהיו עצבניים עד מאד, מה גם שכנראה לא נעשו התיאומים המתאימים עם השלטונות להשגת האישורים לסיקור. הדברים הללו לא הוזכרו על ידך, אולי בתום לב, אולי במכוון, לא יודעת. דבר אחד אני כן יודעת, וכך גם הגיבו אחרים, הייתי בסיני עשרות פעמים ומעולם לא אירע לי דבר, לא בתקופת האינתיפדה הראשונה ולא בזו של ימינו. אני מכבדת אותם ואת חוקיהם והם משיבים לי ביחס אוהד וצלילות משובחות. הצעתי לך, השאר את הסטטיסטיקה למינה צמח ואת נבואות הזעם לנוסטרדמוס ולך לצלול.

למעלה