הסכמי עודפים- למה?

vg04285

New member
הסכמי עודפים- למה?

אני רוצה להבין את ההגיון שבהסכמי עודפים.
הרושם שלי הוא שהסכמי העודפים מעלים ומורידים את סיכויי המפלגות לקבל מנדטים נוספים באופן די רנדומלי (כל עוד יש רק תחזית למספר מנדטים ולא תחזית יחסית מדויקת של מספר מצביעים למפלגה).
יכול להיות שאני טועה, אבל הרושם שלי הוא שההסכמים הם פשוט שריד לשיטה שקדמה לעופר בדר שבה בד"כ יש יתרון להסכמי עודפים.
בכל מקרה אשמח להבהרה, אם מישהו מבין בנושא.

Pitzuk

New member
הסכם עודפים אומר

שחלקי מנדט של מפלגה מסויימת לא ייזרק אלא יחושב ביחד עם חלקי מנדט של המפלגה איתה נחתם ההסכם
ההסכם מאפשר למפלגה הגדולה יותר בעצם להשלים את ההפרש החסר ולהרוויח מנדט

vg04285

New member
לא, אלו הסכמי עודפים לפני עופר בדר

היום הסכמי העודפים הולכים כך:
מודד=
(מספר המנדטים שחולקו לשתי הרשימות או הרשימה עד עכשיו+1)/מספר הקולות שקיבלו שתי הרשימות או הרשימה

הרשימה או זוג רשימות שאצלם המודד הכי גבוה זוכות במנדט העודף.

אלי.

New member
מאחורי הסכמי העודפים יש רציונאל מאד פשוט:

במקום שחלק המנדט האחרון שלך יחזור ל'פול' הכללי ויתחלק בין כל המפלגות, כולל יריביך הפוליטים - אתה משתדל "לחלק" אותו רק עם מפלגה קרובה, מפלגה אחת בלבד.
&nbsp
מרצ, למשל, קיבלה את המנדט החמישי לאחר ספירת קולות החיילים מכח הסכם העודפים שלה עם המחנ"צ.

vg04285

New member
קראתי שמרץ הייתה זוכה למנדט החמישי גם ללא הסכם עודפים.

אלי.

New member
יכול להיות. מודה שלא התעמקתי בספירה המדויקת.

מרצ סיימה את הבחירות ה"אזרחיות" עם 4 מנדטים. בספירת קולות החיילים לא נצפה למרצ הישג "מדהים" לעומת הקולות האזרחיים. כן נצפה הישג גבוה מאד (אחוזית) למפלגות אחרות.
&nbsp
הדעת נותנת שבמקרה כזה יתגלגלו המנדטים הנוספים למפלגות שזכו לאחוזים גבוהים בקרב החיילים, אבל זה לא קרה. כמובן שאפשר לייחס את זה לנקודת קצה, שאומרת שלמרצ היו חסרים קולות בודדים להשלמת המנדט החמישי והם הושלמו מקולות החיילים, אבל כאמור זה מקרה קצה.
&nbsp
ולהשלמת הפסקה הראשונה: הליכוד קיבל את המנדט ה-30 בעזרת הסכם העודפים עם הבית היהודי.

למעלה