הסכמי חלוקת עודפים

Alexco

New member
הסכמי חלוקת עודפים

הסכמי חלוקת העודפים השנה תמוהים למדי - עם אחד והמפד"ל, שינוי והירוקים...ולכו תדעו עם מי תסגור הליכוד. אני מרגיש שזו קצת הטעיית הציבור. מה אתם חושבים?

Alexco

New member
הטעייה

כי כשמישהו מצביע לירוקים הוא לא רוצה שהקול שלו יגיע לידי לפיד ("קשה לי להשתחרר מהרושם שחבורה של נודניקים בלתי נלאים הכריזה, בשם האקולוגיה, מלחמת חורמה נגד האנושות") וכשמישהו מצביע לשינוי אני לא חושב שהוא רוצה שהקול שלו "יברח" לחבר´ה שבראש מעייניהם המאבק הסביבתי בארץ. וכשמישהו מצביע לעם אחד אני לא חושב שהוא רוצה שהקול שלו יילך למפד"ל אשר בעד העברת תקציבי ענק ל"בטחון" (בטחון ההתנחלויות) על חשבון שכונות המצוקה ועיירות הפיתוח ומה עוד שזו מפלגה ניצית בניגוד לעמיר פרץ המזוהה עם השמאל, ושוב - להפך.

Sonata Of Tears

New member
לא הבנתי

המממ..לא ממש הבנתי למה אתה מתקוון עלה ירוק ומרצ צריכים להתאחד!! מזה משנה כולם פה בנקו סטלנים

מתנגדת!!!!../images/Emo31.gif

אני מתנגדת בתוקף לצירופה של "עלה ירוק" למרצ. (בהנחה שדיברת ברצינות..) במצע יש התייחסות בקשר לסמים- שנותנים אותם בצורה מבוקרת רק לצורכי חולים(כתרופות). חוצמזה- לא כולם פה "בנקו סטלנים"... אני לא
ואני מכירה עוד אנשים בנוער שמתנגדים לזה...

לא מדויק...

מצע מרצ של 2003 אכן מדבר על רפורמות בתחום המדיניות כלפי סמים ומשתמשיהם, להזכירך את ההצעה שהונחה על שולחן הכנסת לפני היציאה לפגרה של מוסי רז ונעמי חזן המדבר על הפיכת שימוש בקנביס ומוצריו לעבירה מנהלית ולא פלילית (שימוש בקנביס יהיה כמו לעבור ברמזור אדום מעשר כמו לעשות שוד מזוין). מעבר לכך, ישנם מספר ח"כים אשר התבטאו באופן פומבי בתמיכה ללגליזציה: מוסי רז, נעמי חזן, רומן ברונפמן ועוד. מצע מרצ 2003 מדבר על לגליזציה חלקית או דה-קרמניליזציה או אפילו לגליזציה מלאה, בהתאם למה שימצא כעובד בצורה המוצלחת ביותר במדינות אירופאיות (אפילו השמרניות שבהן) שמשנות את מדיניותן כלפי שימוש בסמים לכיוון ליברלי יותר (להוציא את צרפת אולי)

אם אני לא טועה

מוסי רז גם העלה כבר בעבר הצעת חוק לליגליזציה לפחות חלקית של קאנביס ותוצריו.

לא מדוייק

מוסי העלה הצעה שמטרתה הייתה לשקול מחדש את היחס והאבחנה בין סמים ´קלים´ וסמים ´קשים´, שכמובן נפלה...

ציינתי כבר את ההצעה...

ההצעה הייתה של מוסי ונעמי וכללה התייחסות לשימוש בקנאביס כאל עבירה מנהלית ולא פלילית.

אני בעד להתאחד עם עלה ירוק...

בסופו של דבר, למעט מצע הסמים שנמצא בו הבדלים מסויימים, ישנה התאמה די גדולה בין עלה ירוק למרצ. המצע שלהם הוא ממש בדיחה מעליבה, אבל לפחות בקווים הכלליים (ואין להם שום דבר מעבר לכמה ססמאות דחוסות וקווי יסוד...) הם מסכימים עם מרצ ברוב הנושאים האזרחיים. כמו כן האיחוד איתם יכול לחזק את מרצ כמפלגה הסביבתית ביותר. יהיו במרצ אנשים שיציעו לפרוש בעתיד מקואליציות בגלל זיהום אוויר, או לחלופין- מרצ תדרוש את משרד איכות הסביבה (שיוסי שריד עשה בו נפלאות בממשלת רבין) בכל קואליציה שהיא תיכנס אליה. בקיצור, רק טוב זה יעשה לנו. ועם מצע הסמים שלנו הם יכולים להתפשר.

Alexco

New member
אני מתנגד

אנשים רבים לא יתנו את קולם למרצ בגלל זה! זאת תהיה פגיעה אלקטורלית קשה, וגם נצטרך לשריין להם מקום שידחק אחורה פרלמנטרים טובים בהרבה!

יש משהו במה שאתה אומר

כלומר, זה לא נשמע הזוי שיש אנשים שלא יצביעו למרצ בגלל התכנית ללגיליזציה של הגראס. אבל כמה אנשים אלה כבר?

Alexco

New member
מלא אנשים ´מבוגרים´...

וזה לא אם תהיה תוכנית לגליזציה אלא אם נתאחד עם עלה ירוק בגלל המוניטין שלהם.... אני דווקא בעד שמרצ תתמוך בלגליזציה.

זאת תמיכה מאוד מפוקפקת...

יש שני חכי"ם במרצ שהצהירו על כך בגלוי ופעלו פרלמנטרית בנושא- מוסי ונעמי חזן. המצע החדש עודכן לאור התחזקותה של עלה ירוק, וליוסי שריד היו התבטאויות נגד בעבר. זה לא משנה, הנושא הזה הוא לא הכי דחוף על סדר היום וזה עצוב שהפכו אותו לשאלה רצינית בנוגע לאופן ההצבעה של הציבור.

להגיד שהמצע עודכן...

בעקבות התחזקות עלה ירוק זו שטות מוחלטת... המצע עודכן, כי המצע עודכן וזוהי עמדת מרצ כפי שהיא אושרה בהנהלה. וד"א - גם ברונפמן ועוזי אבן הביאו תמיכה מפורשת בלגליזציה. (ולפי מוסי, ברשימה הקודמת לכנסת היו 5 בין העשרה הראשונים שתומכים בלגליזציה)

על עוזי אבן לא שמעתי

אבל על ברונפמן דווקא כן קראתי שהוא הביע תמיכה בלגיליזציה. המצע עודכן כדי לקרוץ לבוחרים, וזה לא פסול אם אין סתירה אידאולוגית בין המצע החדש בנושא לבין קווי היסוד של המפלגה. ההיפך, בתור המפלגה שמובילה את המאבק לזכויות האזרח טוב מאוד שזו עמדתינו בנושא.

למעלה