הסכמי אוסלו

EverMan

New member
אמרת דבר שאני לא אעבור עליו !

ממשלת רבין עמדה לדין ?! את מעיזה להגיד שיגעל אמיר העמיד את יצחק רבין זכרנו לברכה לדין ?! איך את מעיזה ?! איך את חושבת שאת מסוגלת להגיד שזו העמדה וקבלת דין ?! העם בחר ברבין ברוב ! הוא מנהיג נבחר ! לא קרה שהוא לא נבחר , וכל עוד הוא לא - לא נבחר , הוא היה נציג העם ! ממשלת רבין "עמדה למשפט" בראשו של אדם חולה שהחליט לקחת את החוק לידיים ! הוא החליט שהשלום לא נראה לו ולכן החליט לבצע רצח שהוא נגד כל אמה מוסרית באשר היא ! מערכת המשפט בארץ מספיק טובה , ואני מאמין שבג"צ היה מאשים את רבין אם היה משהו שהוא פשע בו, אך לא ! רבין לא פשע ! והוא לא הועמד לדין ! והוא לא קיבל שום גזר דין ! מי שמך לשר ולשופט ??? מי אתה שתשפוט את ראש הממשלה שלי ? תתעוררי חמודה , היא לא עמדה לדין , היא עמדה מול יורה אלמוני שדעותיו לא התאימו !

הרדופית

New member
ניכר שממש ממש לא הבנת את דברי

או שאני לא הבהרתי כראוי. אם היו שני ימים קשים בחיי הרי שאחד מהם הוא מות אבי והשני רצח יצחק רבין.רבין היה לכולנו כמו אב ומוביל דרך ועד היום אני משוכנעת שאם יגאל עמיר ימ"ש לא היה מצליח, היום היה פה הרבה יותר טוב. מי שהעמיד את רבין ז"ל לדין ואף ביצע את גזר הדין בחר לו בית משפט משלו שלא נסמך על עקרונות הדמוקרטיה והוא בעצם הוביל אותנו למקום שאנו נמצאים בו היום.וה"שופט" הזה הוא לצערי לא אדם חולה אלא אדם שהלך עם עקרונותיו רחוק מדי והחליט לקחת את החוק לידים.

guypele

New member
אני שמח שאתה "משתף פעולה"...

לא שאלתי : למה?! אלא בפשטות: למה? מתוך מטרה אמיתית לשמוע את דעתו (ואת שלו אגב לא את שלך)... אני יותר מאשמח אם תרצה גם אתה להשיב על שאלתי.

TheHock

New member
אני בטוח שאני לא היחיד,

עבורי הגדל הוא יותר מסתם פיסת בד, הוא מסמל את השיוך שלי לעם. מכיוון שאיני דתי, ואפילו לא מתקרב לדת - הסמלים הלאומיים הם הדרך שלי להזדהות עם כל בני עמי, והרי שהדגל הוא הסמל העליון של המדינה והעם. תנסה פעם לצאת ולהניף את הגדל - אתה תגלה שיצטרפו אליך אנשים מכל המינים וכל הפלגים - זה דבר מדהים.

guypele

New member
"להניף את הדגל"- fine with me...

אין שום בעיה רצינית באדם שמניף דגל שהוא מאמין בו ומסמל בסך הכל ערכים קונסטרוקטיביים (בשונה למשל מכהניסט שהדגל בשבילו הוא סממן של עליונות הגזע שלו). הבעיה מתחילה בהנפת שני דגלים ויותר, ב"הפצצה" של דגלים בכל פינה. לטעמי זהו סממן של מס´ גורמים לא בריאים: 1. הכרה בבעיות חברתיות עמוקות וניסיון להשכיח את המצב בפטריוטיזם - לא פותר את הבעיה. 2. לאומיות-יתר וגאווה מוגזמת עלולה להפוך לחוסר-ביקורתיות עצמית ולרומנטיזציה של ה"אני", כך שמסרבים לראות את כל הצדדים האפשריים ויש סיכוי סביר לפעילות פזיזה ולא-נבונה (למשל להתעקש על השפלתו של עראפאת, שזה אולי מה שמתחשק לעשות אבל זה נוגד את האינטרס הישראלי). 3. הפיכת הזהות הלאומית מאחת ממגוון הזהויות (למשל אדם שהוא גם הומו או גם רופא או גם אבא וכו´), דהיינו פלורליזם ועושר-סובלנות חברתיים, לזהות העיקרית. אדם לתפיסתי הוא קודם כל אדם ואח"כ אזרח וכד´. אסור לשכוח שהמדינה באה לשרת את יושביה ולא להיפך:המדינה היא פונקציה בירוקרטית בראש ובראשונה ולא בהכרח חופפת בהגדרתה לתחושת הקהילתיות-אינטימיות-בטחון שאנשים רבים מוצאים בה.

Vendetta

New member
התשובה היא פשוטה מאוד גיא

לך אין סנטימנטים לדגל וללאומיות - לאחרים כן. איך תוכל להראות לעיוור מה יפה היא השקיעה? איך תוכל להשמיע לעיוור מה יפה היא יצירה מוסיקלית? לא תוכל! כשם שלא אוכל להסביר לך את הקשר הרגשי לדגל.

Vendetta

New member
פליטת קולמוס:

"עיוור" בשורה השנייה בפיסקה השנייה = "חירש"

Vendetta

New member
מהי כוונתך שאיני התייחסתי לכתוב?

עניתי על שאלתך, בה הבעת תימהון על יחס רגשי לדגל. ובאשר לשאלך השנייה והנוכחית: שמי הוא לא אחר מאשר: גון.

guypele

New member
כוונתי...

שאחרי הודעתי: למה? רשמתי הודעה נוספת (הנפת הדגל...) - רציתי שתתיחס אליה. נ.ב. ג´ון? גוון? spell your self.

Vendetta

New member
בהודעתך פירטת למה לדעתך

דגל ולאומיות צריכים להיות מוגבלים, למה הם איזשהו דבר שאם מתגאים בו יותר מדי הופך לחולני. על כך עניתי לך - הבאתי לך את השקפות העולם השונות שבינינו. שמי הוא: גון. לא ג´ון ולא גוון, באנגלית כותבים אותו כך: Gonn.

למעלה