הסכמה בבחירת מגשר

david3331

New member
הסכמה בבחירת מגשר

אני ואישתי החלטנו להתגרש בגישור. הבעיה שרמת האמון בינינו הוא נמוך וכל מגשר שאני מציע אישתי פוסלת מטענות שלא לעיניין . מצד שני מאחר ומשפחת אישתי מאד עמידה ובעלת קשרים (ההפך ממני) אני חושש שהמגשרים שאישתי מביאה הם משוחדים. כיצד ניתן למנוע מעגל זה ולמצוא מגשר שמקובל על שני הצדדים ?

בחירת מגשר

זוג שבוחר להתגרש באמצעות הליך גישור, חייב שיהיה אמון מינמאלי ביניהם. בלי זה, קשה יהיה לנהל את ההליך עצמו. בבית המשפט למשפחה, קיימת אפשרות לקבל שירותי גישור במסגרת יחידת הסיוע - גישור פנימי של בית המשפט. המגשרים שם הם עו"ס וההסכם נעשה ע"י עו"ד. השירות ניתן לזוגות שפונים לבית המשפט בבקשה ליישוב הסכסוך, או המופנים ליחידה זו ע"י השופט הדן בתיק. (למרות שברוב המקרים שופט מפנה לגישורים חיצוניים, שעולים כסף, וגם כן ממליץ על מגשרים). היתרון כאן - יחידת הסיוע תקבע מי יגשר בינכם ולא אתה או אשתך. חשוב לציין כי אם תבחרו באופצייה זו, אזי דעו כי מעתה המשך ההליך ימשיך להיות בבית משפט למשפחה ולא תוכלו לעבור להתדיינות ברבני, במידה ותרצו.(בגלל מירוץ הסמכויות). מצאתי באינטרנט מאמר מאוד מקיף שכתבה ז"ר סוזן זיידל על בחירת המגשר. אני ממליצה כי תקרא תראה אותו לאשתך, למדו ממנו מהם הקריטריונים לבחירת מגשר מתאים, כיצד ניתן למצוא מגשר שכזה. אני מקווה שזה יעזור לכם לבחור את הדרך המתאימה לשניכם.

שילה1

New member
דוד-האימון שיניכם שואף ל0 אשתך בדרכה,ואתה

בדרכך. על כן-אם בהחלט החלטתם גישור-קחו מגשר/ת או מגשר ומגשרת, מעיר אחרת,ששניכם אינכם מכירים,וכך רמת החששות של שניכם תרד.

למעלה