הסכם שכירות

סמואל60

New member
הסכם שכירות

שכרתי דירה למשך שנה וחתמתי על הסכם שכירות בלתי מוגנת. במהלך השנה , במשך חודשי החורף (הבית באזור ירושלים) , סבלנו בדירה מעובש בסלון , במטבח , בחדר האמבטיה ובחדר השינה. תופעה זו לא הייתה קיימת בקיץ. בעל הבית בא לקראתנו והחליף חלונות בסלון אך הבעיה רק השתפרה וממש במעט והמשיכה בצורה בוטה גם לאחר מכן. באחד מימי החורף ירדו גשמים עזים באזורנו והייתה הצפה בחדר השינה (חדר זה נמוך משאר חדרי הבית - הוא למעשה מרתף) שבה ניזוקו לנו חלק מהרהיטים (בסיס המיטה נרקב , תחתית הארון התנפחה והשידות ניזוקו אף הן. דברים שהיו בארגז על הרצפה וביניהם ספרים נרטבו ונהרסו אף הם). נאלצנו לעזוב את הבית לשלושה ימים ובעל הבית שאב את המים החוצה מהדירה בעצמו. בהסכם השכירות רשום במפורש שאני אחראי לשלם על ביטוח על חפצי במקרה של נזק או גניבה. כמו כן רשום שאני חייב לסייד את הדירה בתום החוזה. יש לי שלוש שאלות : 1. לא עשיתי ביטוח על חפצי האישיים. האם יש סעד שיכול לאפשר לי לתבוע פיצויים מהמשכיר? 2. אינני מוכן לסייד את הדירה שכן העובש בקירות (שלא אני גרמתי לו) גרם לנזק רב בקירות ואיננו בלאי סביר , מה גם שבמשך השנה אני קירצפתי את הקירות מדי חודש על מנת שלא נחייה בתוך בית חנוק ותחוב. 3. האם אני יכול לתבוע את בעל הדירה על עוגמת נפש בגין עזיבת הבית לשלושה ימים ובגין לפחות שלושה חודשי חורף בהם סבלתי בדירה? תודה על עזרתכם

תשובות

1. לדעתי לא. 2. האם העובד הופיע לראשונה בזנה הזו? בכל מקרה את ההתחייבות יש לקיים. 3. לתבוע תמיד אפשר השאלה היא האם המאמץ יצדיק את הפיצוי.

סמואל60

New member
הסכם שכירות

העובש הופיע לראשונה בחורף זה. הדירה הושכרה לנו כשהיא צבועה והוסתרה מאיתנו כל בעיית עובש. אני מבין מדברייך שעליי לצבוע את הדירה ושאם הפיצוי יצדיק את המאמץ אני יכול לתבוע כסף רק כלאחר יד....?

אז תבצע גם אתה מעל לעובש.

מה שאתה מבין מדברי זה שאם גרמת בדירה אתה צריך לשלם את התמורה בגין כך. אם יש לך הוכחות טובות מספיק למה שסיפרת, יתכן ןתצליח לקבל פיצוי כלשהו. לדעתי היה עליך לשלוח בזמן אמת דרישת פיצוי למשכירואם לא עשית זאת אז יש לעשות זאת עתה.

למעלה